Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν δήλωσε ο πρωθυπουργός...


"Απαράδεκτα" και "επικίνδυνα" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τα επεισόδια που έγιναν μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου, τονίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν και ότι η Πολιτεία θα προστατεύσει τους πολίτες της.
Ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το χαμό του 16χρονου, σημειώνοντας πως "ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο" και υπογράμμισε ότι «η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό και η απώλειά της είναι αναντικατάστατη».
«Ας είναι η συμπεριφορά όλων ελάχιστος φόρος τιμής για το χαμό του Αλέξη», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στα επεισόδια ο πρωθυπουργός τόνισε, «ακραία στοιχεία εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός για δικούς τους σκοπούς».
«Με τα όσα διέπραξαν χθες απέδειξαν ότι κίνητρό τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η βία.
Ότι στόχος τους είναι μόνο η καταστροφή.
Για μια ακόμη φορά, η δράση τους στράφηκε κατά αθώων πολιτών και των περιουσιών τους.
Και έτσι κατά ολόκληρης της κοινωνίας», τόνισε.
«Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, χρέος της Κυβέρνησης - οποιασδήποτε Κυβέρνησης - είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα έγιναν, με αφορμή τη φόρτιση από το τραγικό συμβάν, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.
Η Πολιτεία θα προστατεύσει τους πολίτες, θα προστατεύσει την κοινωνία», πρόσθεσε ο κ.Καραμανλής.
Υποσχέθηκε, μάλιστα, άμεση και πλήρη οικονομική αποζημίωση στους πολίτες των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.
«Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες προτάσεις, που θα εξειδικευθούν από τα συναρμόδια Υπουργεία τις αμέσως επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

1 comments: