Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Οπου η λογικη δημιουργει την διαφορά...



Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τζίμι Κάρτερ και ένας από τους πλέον ειδικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξωτερική πολιτική εξεθεσε με ψυχρή λογικη την αδυσώπητη πραγματικότητα. http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp

"Η Αμερική πρέπει να συμβάλει στη σύναψη συμμαχιών για να απαντηθούν παγκόσμια προβλήματα όπως είναι το κλίμα, η φτώχεια, αλλά και οι περιφερειακές συγκρούσεις. Η Αμερική παραμένει η μοναδική πραγματικά παγκόσμια δύναμη στον πλανήτη. Το αποδεικνύει η κρίση. Αν η Αμερική δεν ανακάμψει, δεν θα ανακάμψει ούτε ο πλανήτης. Το κλειδί για την επιτυχία της αμερικανικής ηγεσίας είναι η ικανότητά της να συνεργαστεί με τους άλλους", ειπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Figaro».

Και συνοψιζουμε μερικες αληθειες...

Περι Ισραηλ:
--------------------
"Είναι αναγκαίο να σπάσει ο γόρδιος δεσμός μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Ο Ομπάμα θα πρέπει να εξηγήσει στους Ισραηλινούς ότι θα χρειαστεί να διαλέξουν ανάμεσα στην απομόνωση και μια ειρηνευτική συμφωνία που θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα ειρήνη και ευημερία. Οσο για τη Χαμάς, αφού επιμείναμε να γίνουν ελεύθερες εκλογές στη Γάζα, γιατί να μη μιλήσουμε μαζί της;"

Για το Ιραν - Ρωσσια:
----------------------------
Ο κ. Μπρεζίνσκι επισημαίνει ότι "η Ρωσια, είναι η μόνη από τις έξι χώρες που διαπραγματεύονται με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία θα αποκομίσει κέρδη σε περίπτωση κρίσης, ακόμη και πολέμου, ανάμεσα στη Δύση και το Ιράν. Τα κέρδη αυτά είναι η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου στα 200 δολάρια το βαρέλι, η όξυνση των προβλημάτων της Αμερικής στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, η εκδήλωση κρίσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, η αποδυνάμωση της Κίνας. Αυτός είναι ο λόγος που η Μόσχα κρατά αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στους Ιρανούς"

Ταλιμπαν Αλ Καιντα:
---------------------------
"Πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους Ταλιμπάν και την αλ-Κάιντα. Οι πρώτοι αποτελούν ένα βίαιο και πολιτιστικά καθυστερημένο κίνημα, αλλά είναι Αφγανοί, όχι μια παγκόσμια τρομοκρατική δύναμη. Πρέπει λοιπόν να αναζητηθεί μια πολιτική λύση που θα διαχωρίζει τους Ταλιμπάν από την αλ-Κάιντα και θα περιλαμβάνει πολιτικές συμφωνίες με τους πρώτους σε αντάλλαγμα με τη ρήξη των δεσμών τους με την αλ-Κάιντα".

Ευρωπη:
-----------
"Η πολιτική Ευρώπη δεν υπάρχει", υποστηριζει σωστα ο Μπρεζίνσκι. "Υπάρχει όμως η Ευρώπη. Πρέπει ασφαλώς να λαμβάνονται κοινές αποφάσεις. Αλλά με ποιον; Η απάντησή μου είναι απλή. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους Γάλλους, τους Γερμανούς και τους Βρετανούς, χώρες που έχουν γνωρίσματα παγκόσμιας ισχύος. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση της Γαλλίας να επιστρέψει στο ΝΑΤΟ είναι πολύ θετική. Με δεδομένη την απουσία πραγματικής ευρωπαϊκής άμυνας, το ΝΑΤΟ είναι το μοναδικό εργαλείο μιας υπερατλαντικής άμυνας".

Διερωτωμαι:
---------------

  • Υπαρχουν στην Ελλαδα πολιτικοι χωρις τις τσιμπλες του δογματισμου και τα γλυφιντζουρια του λαικισμου, να ανοιξουν το στομα τους και να μιλησουν στους Ελληνες, όπως γινεται στις χωρες που δεν ξανα-ανακαλυψαν τον πυριτη ?
  • Να καταλαβουν ότι το κλειδι της επιτυχιας είναι επιτελους η συνεργασια και όχι η διαλυσι των παντων ?

Διοτι εδώ που φθασαμε, ο Ελληνικος λαος στις καθημερινες του συζητησεις, είναι φυσικο να θυμαται και τις καλες μερες της δικτατοριας. Ενταξει δεν ειχαμε τους ψυχοπαθεις τσιγγανους ή τους φιλους των πιθηκων, που μαιμουδιζουν τον ταρζαν της ζουγκλας, τους "χριστιανους" προστατες των τρομοκρατων, την προοδευτικουρα της σαχλας και της ανοησιας...

Μας ελειψαν τοτε και οι γνωστες αθανατες οικογενειες των πολιτικων, αλλα δεν ειχαμε αυτό το χαλι.

Δυστυχως η συγκρισις είναι αμειλικτη.

Ο πολιτικος κοσμος της μεταπολιτευτικης Ελλαδας είναι αθεραπευτα ανικανος.

Η Δημοκρατια αυτοχειριαζεται…

ΙΑΣΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου