Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Πολύ ικανοποιητική από την Ελλάδα η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων του Γ' ΚΠΣ...


Στο 91% φτάνει σήμερα η απορρόφηση από την Ελλάδα των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που αφορά στην περίοδο 2000-2006 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Ευρωπαϊκό Ταμείο Γεωργικού Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, Χρηματοδοτικό Μέσο Προσανατολισμού Αλιείας), όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε, ειδικότερα, ότι από τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους των Διαρθρωτικών Ταμείων του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ, έχουν κατατεθεί από την Ελλάδα αιτήσεις πληρωμών που φτάνουν τα 20,9 δισ. ευρώ, ήτοι το 91% του συνόλου.
Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι επίσης 91%.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την απορροφητικότητα από το Γ' ΚΠΣ στα κράτη - μέλη, η αρμόδια Επίτροπος, Ντανούτα Χούμπνερ, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου, που λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων που έχουν επιλεγεί για κοινοτική χρηματοδότηση, μπορεί να έχει απορροφηθεί το σύνολο των διαθέσιμων πόρων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η απορρόφηση από τη χώρα μας των πόρων που εντάσσονται στα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ φτάνει το 88%, ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 87%.

1 comments:

  1. Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
    www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή