Δεν πίστευα εξ αρχής ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα φθάσει μέχρι τέλους στην «κούρσα διαδοχής» της Νέας Δημοκρατίας, όπως δεν πίστευα ότι υπάρχει πιθανότητα, μετά την αποχώρηση του από την διεκδίκηση της ηγεσίας, να υποστηρίξει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη!
Και εξηγούμαι:
Στην πολιτική ο πολιτικός αλλά και ο ψηφοφόρος ψάχνει να βρει αυτόν που σου ταιριάζει!
Ως πολιτικός, απευθύνεσαι βέβαια στο σύνολο των ψηφοφόρων αλλά, κυρίως εστιάζεις την δυναμική σου στους ψηφοφόρους με τους οποίους έχεις κοινά χαρακτηριστικά, κοινούς αγώνες, κοινά ενδιαφέροντα, κοινή καταγωγή, σπουδές κλπ Ψηφοφόρους που σου μοιάζουν με άλλα λόγια!
Ως ψηφοφόρος διαλέγεις να στηρίξεις ένα πολιτικό, αυτόν που έχει όλα τα’ ανωτέρω και ο οποίος ταιριάζει περισσότερο μαζί σου, πιστεύοντας ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία!
Ο κ. Αβραμόπουλος το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που είχε με την κ. Μπακογιάννη ήταν ότι και οι δύο διετέλεσαν Δήμαρχοι στον Δήμο της Αθήνας!
Αντίθετα με τον κ. Σαμαρά έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά που τους συνδέουν, δηλαδή:
- Και οι δύο αποχώρησαν από την Νέα Δημοκρατία και έκαναν δικά τους κόμματα.
- Και οι δύο παρέδωσαν τις κομματικές τους ταυτότητες, κατηγορώντας την τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
- Και οι δύο απέτυχαν ως αρχηγοί των κομμάτων τους.
- Και τα δύο κόμματα τους διαλύθηκαν, μετά από αποτυχίες στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν.
- Και οι δύο δεν αντέχουν σε πολιτικό διάλογο, γι’ αυτό αποχώρησαν από δίπλα τους αξιόλογα πολιτικά στελέχη τα οποία σήμερα υποστηρίζουν άλλο πρόσωπο για υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.
- Και οι δύο δεν βοήθησαν την Νέα Δημοκρατία όταν τους χρειάσθηκε!
- Και οι δύο ζήτησαν στέγη στη Νέα Δημοκρατία, η οποία μεγαλόψυχα την προσέφερε!
Τίποτα από τα παραπάνω και πολλά άλλα, δεν διαθέτει η κ. Μπακογιάννη, άρα ήταν αδύνατο ο κ. Αβραμόπουλος να την υποστηρίξει!
__________ - Όχι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όμως δεν την ψήφισε στις εκλογές του 2000, με αποτέλεσμα να χάσει για μερικές χιλιάδες ψήφους τις εκλογές!
- Όχι ο κ. Αβραμόπουλος δεν ψήφισε τον κ. Στεφανόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005, όταν η Νέα Δημοκρατία εκείνη τη περίοδο προηγείτο «δημοσκοπικά» του ΠαΣοΚ κατά 5 μονάδες. Αυτό το προνόμιο το άφησε αποκλειστικά στον κ. Σαμαρά, ο οποίος στήριξε το ΠαΣοΚ στην εξουσία και δεν έγιναν εκλογές!
Με απλά λόγια του λαού «κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι»!
Και έχουμε σήμερα στην κούρσα διαδοχής «μια γυναίκα δύο άντρες…»!
Αλήθεια?Και τότε γιατί στο συνέδριο η Ντόρα έριξε τέτοιο λιβανιστήρι αν όχι για να τον πάρει με το μέρος της?Εκείνη σαν πιο αρμόδια και έμπειρη απο σας δεν το ήξερε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να την υποστηρίξει?Αφήστε τα τώρα αυτά.Αν είχε πράξει διαφορετικά ο Αβραμόπουλος (που δεν τον έχω και σε μεγάλη εκτίμηση) άλλα θα λέγατε τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ! όχι και 5 μονάδες πάνω ο Έβερτ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην μας τρελλάνεις τελείως κοπέλα μου. Ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να συντάξει και να πεί δυό λόγια.
Ικανός μόνο για μηχανοραφίες και δολοπλοκίες ήταν γι΄αυτό και τα κολλητηλήκια με την Ντόρα.
Αν η ΝΔ θελει να εχει μελλον πρεπει να γινει δημοκρατικο κομμα. Αν η ΝΔ θελει να ασκησει αξιολογη κυβερνητηκη εξουσια πρεπει να φηγουν οι οικογενειοκρατες απο τα αρχιγηλικια. Η Ντορα λεει και καυχεται οτι το Μητσοτακαριο ειναι μια πολιτικη δηναστια, για την προσφορα πρις την χωρα, της δηναστιας ομως δεν λεει τιποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή,,,,,μεγαλη στεναχωρια τραβας ---πολλη χολη βγαζεις, που γτνεσαι απο γραφικος εως αποκρουστικος
ΑπάντησηΔιαγραφή«Το 1977 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ο Αντώνης Σαμαράς, ο πιο ριψοκίνδυνος παίκτης στην πολιτική σκακιέρα του τόπου στα χρόνια της μεταπολίτευσης...Υπήρξε ο νεώτερος Έλληνας Βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μεγάλο προτέρημά του δεν είναι ούτε η καταγωγή, ούτε οι σπουδές του. Το μεγάλο του προτέρημα -για τους περισσότερους δεξιούς ελάττωμα- είναι πως, μολονότι βουλευτής του συντηρητικού χώρου, η συμπεριφορά του θύμιζε σ' όλους τον Αντρέα. ..; Ο Αντώνης λάτρευε τον Ο. Ελύτη, τούτο όμως δεν τον εμπόδιζε στα επεισόδια του '85 στη Μεσσηνία να ανέβει πάνω στο τρακτέρ του αντιπάλου και να τα κάνει λαμπόγυαλο. Πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος -ένα σταυρουδάκι κρέμεται πάντα στο λαιμό του-, από την άλλη όμως η σχέση του με τις γυναίκες πονεμένη και μακριά. Μέχρι ο Αντώνης να καταλήξει σ' αυτό το πανέμορφο πλάσμα που ονομάζεται Γεωργία, πέρασε από την αγκαλιά της Μυρτώ Παράσχη, της Φούλμαν Μουντάνου, της Άννας Βίσση
Ο Αντώνης γίνεται Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Τζανετάκη και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών στις Κυβερνήσεις Ζολώτα και Μητσοτάκη.
Η δημοτικότητα του Αντώνη φτάνει στα ύψη μετά από την επιτυχή διπλωματική έκβαση του θέματος "Μυρίνας" ενώ φίλοι και αντίπαλοι υποκλίνονται μπροστά του. Ο Μητσοτάκης επικροτεί την ανέλιξη του Αντώνη Τότε όμως ήρθε το Μακεδονικό.
Ο Μητσοτάκης νόμιζε πως ο Αντώνης θα ήταν πάντοτε του χεριού του και πάντοτε θα υπάκουε στις εντολές του. Ποιος εξάλλου θα τα έβαζε μαζί του. Είχε νικήσει ακόμη και αυτόν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον Σαμαρά.
Η δεκαετία του '80 ανήκει αποκλειστικά στο "τρομερό παιδί της δεξιάς", όπως τον ονόμαζαν. Το πιο αγαπημένο πολιτικό τέκνο του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος συνήθιζε να λέει το ιστορικό: "ο Αντώνης είναι ο καλύτερος βουλευτής του τόπου και, αν δεν φύγει από το μαντρί, θα κυβερνήσει την Ελλάδα". Ο Αντώνης προφητικά απαντούσε: "θα φύγω απ' το μαντρί μόνο αν δω το λύκο μέσα σ' αυτό" (και τι λύκος!). Οι φίλοι του, πολλοί και ορκισμένοι, οι εχθροί του το ίδιο.
Ο ίδιος μπορεί να ήταν πιστός στο αμερικανικό πρότυπο πολιτικού προφίλ, (βλέπετε οι σπουδές στο Harvard καθώς και η πιτσαρία όπου δούλευε στην Αμερική, τον είχαν μπάσει για τα καλά στον αμερικανικό τρόπο ζωής). Όμως, όταν έπαιρνε ανάποδες ποιος τον συγκρατούσε; Οι Μεσσήνιοι ακόμη θυμούνται τις εκλογές του '85 όπου οι νεολαίοι του Αντώνη (το ζήσαμε κι αυτό) είχαν φάει ξύλο, έξω από την πόλη της Καλαμάτας ενώ η αστυνομία -τον καιρό των Κλαδικών- είχε κλείσει τα μάτια. Ο Αντώνης, "ταύρος εν υαλοπωλείο", δε δίστασε να μπει στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης και να ξηλώσει με τα χέρια του τα γαλόνια και τη γραβάτα του αστυνομικού διευθυντή..
Στις 16 Δεκέμβρη 1992, οι Ευρωπαίοι με τους τρεις όρους του "Πακέτου Πινέιρο" δίνουν γη και ύδωρ στο Σαμαρά. Αυτές τις ώρες η Ελλάδα εκτός συνόρων θριαμβεύει, γίνεται μεγάλη όπως παλιά. Παπανδρέου και Πάγκαλος συγχαίρουν τον Σαμαρά. Η δημοτικότητά του αγγίζει το 85% των Ελλήνων. Ο Μητσοτάκης ανησυχεί.
Την ημέρα παράδοσης του Υπουργείου, 6.000 Έλληνες έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών διαδηλώνουν για τον Αντώνη τους. Ο Μητσοτάκης περνώντας μέσα από το πλήθος δείχνει να τα έχει χαμένα. Ένας Μεσσήνιος που έχει έρθει γι' αυτόν τον λόγο από την Καλαμάτα του φωνάζει, κουνώντας απειλητικά το χέρι: "Η Μακεδονία είναι Ελληνική, Μητσοτάκη την πούλησες κι αυτή" ...Οι Έλληνες δε χρειάζεται να ζητούν τα Ελγίνεια, αρκεί να αγοράσουν τη συλλογή αρχαίων της οικογένειας Μητσοτάκη!!!
Σήμερα ο Αντώνης έχει δικαιωθεί παντού...
Μιλούσε πρώτος από το '89 για τα πετρέλαια του Αιγαίου και τον είχαν για τρελό, σήμερα όλοι ξέρουμε γι' αυτό.
Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που τα έπαιξε όλα σε μια ζαριά. Που άλλαξε τη φυσική διαδοχή των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Που τα έβαλε πρώτος και μόνος με το Μητσοτάκη. Ο Αντώνης, ο πιο ριψοκίνδυνος Παίκτης της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο Αντώνης της Ελλάδος...»
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Χύμα, τον Απρίλιο του 1999.
Εάν η Θεοδώρα Μητσοτάκη δεν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση τό πολύ μέχρι τις 20 του μηνός, μετά δεν θα μπορεί να κάνει πίσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάνοντας με 20% διαφορά δεν τη βλέπω ξανά ούτε υφυπουργό.
Υπερβολές ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμηθείτε το Σκανδαλίδη.
Γνώθι σαυτόν, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήEίναι δυνατόν να υπάρχουν νεοδημοκράτες που να πιστεύουν ότι είναι τυχαίο που χάσαμε με 10% από τον πιό ατάλαντο και άχρηστο αρχηγό του πασόκ;
Δεν μιλάμε για τον Αντρέα, για τον αργόστροφο γιό του, μιλάμε.
Ειλικρινά νομίζει κανένας ότι είμασταν άτυχοι ή ήταν η κακιά στιγμή, ή ήταν η συγκυρία;
Εάν χάσει 3-2 ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό λές, εντάξει ρε παιδιά, χάσαμε από μία καλή ομάδα, δεν έγινε και τίποτε τρομερό, την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε.
Εάν χάσει 5-0 ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό λές, μπορεί να φταίει ο προπονητής, ίσως πρέπει να κάνουμε καμία μεταγραφή, άντε ήταν κουρασμένοι οι παίκτες από το βαρύ πρόγραμμα, μια συγκυρία είναι.
Εάν χάσει ο Παναθηναϊκός 5-0 από τα Ψαχνά Ευβοίας τί στον κόρακα μπορείς να πείς;
Ή μάλλον, καλύτερα, ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙΣ;
Τί; Εφταιγε ο προπονητής, έφταιγαν οι παίκτες, έφταιγε η διοίκηση ή όλα τα παραπάνω;
Ολα τα παραπάνω, βέβαια.
ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τη Ντόρα Μητσοτάκη είναι που είπε πρόσφατα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα ένα γερασμένο κόμμα.
Μόνο που δεν μας είπε ότι είναι τόσο η ίδια όσο και οι προβεβλημένοι (πρώην υπουργοί και στελέχη) υποτακτικοί της μέρος του προβλήματος. Η παρέα της κυρίας Μητσοτάκη έπαιζε ή δεν έπαιζε μπάλα μαζί με τον Kαραμανλή τόσα χρόνια;
Απλά, ΝΑΙ ή ΟΥ;
Δηλαδή, επειδή αλλάζουμε αρχηγό της ομάδας αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει και η απόδοσή της;
Με τους ίδιους ανθρώπους στην επίθεση, τους ίδιους στην άμυνα, και τον ίδιο τερματοφύλακα ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ξαναγίνουμε ομαδάρα επειδή αλλάζει το κεντρικό χάφ;
Όταν κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας είναι δυνατόν να ξαναφτιάξουμε ομάδα;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ;
Πότε επιτέλους θα μιλήσουμε ανοικτά (στον εαυτό μας, πάνω από όλα);
(δεξί εξτρέμ)