Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει ο Παύλος Μελάς το θυσιαστικό του ταξίδι στη γη της Μακεδονίας, δράση που οδήγησε στην τελική απελευθέρωσή της, ένας άλλος μεγάλος Έλληνας, έδινε τον δικό του αγώνα για να πείσει τους συμπατριώτες του να πάρουν τα όπλα, για να απελευθερώσουμε την Μακεδονία.
Και φώναζε ο Ίων Δραγούμης:
«Αν σώσουμε την Μακεδονία, θα σωθούμε και εμείς».
Φαίνεται ότι 100 σχεδόν χρόνια μετά, ένας ιστορικός κύκλος έχει ολοκληρωθεί. Και πρέπει αυτή την στιγμή να βρεθεί κάποιος να φωνάξει στους Έλληνες ότι «Αν χάσουμε την Μακεδονία, θα χαθούμε όλοι».
Θα μπορούσε κάποιος να το είχε φωνάξει ήδη από το 1992, όταν η τότε οργή του ελληνικού λαού, δημιούργησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε κίνημα αντίστασης και ανατροπής. Το πολιτικό κατεστημένο όμως, κατάφερε να «ξεφουσκώσει» το αναπτυσσόμενο τότε κίνημα, με διάφορα μέσα.
Σήμερα, δεν μπορούμε να πούμε να «σώσουμε την Μακεδονία».
Πρέπει να κοιτάξουμε να μην χάσουμε την Μακεδονία.
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έχουν θέσει τις πλέον σαθρές βάσεις, καλλιεργώντας τις χειρότερες πλευρές του χαρακτήρα του Έλληνα.
Η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την... αναμενόμενη αντιπολίτευση της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να κλείσουν το ζήτημα.
Αν ο ελληνικός λαός το δεχθεί, αυτό θα σημαίνει πολλά. Θα σημαίνει ότι έχει χάσει την ζωτικότητα και τις αντιστάσεις του. Σημαίνει ότι πολύ ευκολότερα θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι «μεταρρυθμίσεις» της νεοταξίτικης λογικής, που θα μας αφελληνίσουν πλήρως, και θα ακολουθήσει ο εποικισμός της χώρας από μετανάστες, κάτι που μάλλον θα οδηγήσει στο πνίξιμο της «ελληνικής ιδιαιτερότητας» ως αυθύπαρκτης, μέσα σε μια γκρίζα μάζα πολυπολιτισμού.
Αν χάσουμε, έτσι απλά την Μακεδονία, ποιος θα αντισταθεί στα υπόλοιπα;
Ποιος θα υψώσει την φωνή του για κάτι άλλο;
Αν από την άλλη πλευρά, υπάρξει ένα ουσιώδες και δυναμικό κίνημα αντίδρασης, θα σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια ανάνηψης από το ιστορικό κώμα στο οποίο βρίσκεται ο λαός μας;
Θα σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη κεντρόφυγες από το πολιτικό τέλμα δυνάμεις, που θα μπορέσουν να σημάνουν τον απαραίτητο συναγερμό.
Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται μόνιμα σε άμυνα.
Και όταν είσαι επ' άπειρον σε άμυνα, κάποια στιγμή τα τείχη θα καταρρεύσουν. Ιδιαίτερα όταν πια κανείς δεν τα φυλάει και αντ' αυτού όλοι ασχολούνται με τις ... σοδειές τους.
Είναι απλό: αν χάσουμε την Μακεδονία, θα χαθούμε ως έθνος, ως φυλή, ως πολιτισμός.
Κάτι που μάλλον καθόλου δεν θα δυσαρεστήσει όλους αυτούς που θεωρούν τα έθνη ως εμπόδια στα σχέδια τους.
elkosmos
Το Κ.Κ.Ε., οι μυστικές συμφωνίες με την Αλβανία και οι Τσάμηδες
-
Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες περιόδους της νεότερης
ελληνικής ιστορίας είναι αναμφίβολα τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
αλλά κα...
Τα πάντα όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είχε πει ο Αλέφαντος αναφερόμενος στα του ποδοσφαίρου και έγινε σλόγκαν και έκφραση της καθημερινής μας ζωής.
Το σλόγκαν αυτό φαντάζει και ακούγεται επίκαιρο στις μέρες μας στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και όχι μόνο.
Ας δούμε όμως, τι πράγματι "παίζεται", ποια είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τι μας "ετοιμάζουν, στα Εθνικά μας θέματα.
Και οι δύο χώρες θα πρέπει να "πιεσθούν" είπε ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας (που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κ. Carl Bildt και θεωρεί ότι ο χρόνος, για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, έχει επέλθει. Ο Κος Bildt λέει επίσης ότι, η διαφορά του ονόματος θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό
Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγκίς κάνει λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» στις ηγεσίες Αθήνας και Άγκυρας για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών «Χρειάζονται δύο θαρραλέοι ηγέτες για να λύσουν τα προβλήματα και νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία». Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, «βλέπει» πρόοδο ως τον Δεκέμβριο.
Το σκηνικό, λοιπόν, έχει ήδη στηθεί. Αξιόπιστες πηγές υποστηρίζουν ότι η προετοιμασία του εδάφους είχε αρχίσει παρασκηνιακά πριν από τις εκλογές και μάλιστα με τη συμμετοχή της αμερικανικής διπλωματίας. Η Ουάσιγκτον θεωρεί μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι στην ηγεσία των δύο χωρών είναι ο Γ. Παπανδρέου και ο Τ. Ερντογάν. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες– θα είναι πυκνή και ταχύρρυθμη.
Πληροφορίες για «κλείσιμο» του Σκοπιανού, σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους, κυκλοφόρησαν επίμονα τις τελευταίες 48 ώρες στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Τι μας λένε τα παραπάνω:
* Να πιεστούμε και να πεισθούμε
* Όλα θα γίνουν με ταχείς ρυθμούς
* Να οπλιστούμε με θάρρος
* Είναι καλή η συγκυρία
Με λίγα λόγια, όλα τα θέματα επί τάπητος, όλα τα θέματα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ τώρα θέλουν να τα επιλύσουν, γιατί άραγε?
Γιατί δεν το έκαναν πριν, δεν ήταν θαρραλέος ο Καραμανλής, ήταν ανθεκτικός στην πίεση, δεν πείθονταν εύκολα?
Άραγε πριν δεν υπήρχαν λύσεις-προτάσεις και ως δια μαγείας τώρα προέκυψαν?
Στο παρελθόν οι προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων να βρουν λύσεις "κολλούσαν" στο γεγονός ότι οι Τούρκοι ζητάνε πάντα πολλά, που μέχρι τώρα καμιά κυβέρνηση δεν δέχθηκε να δώσει. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.
Η προσμονή μας και η ευχή μας είναι "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" να έχουν θετική έκβαση για τη χώρα μας και ποτέ να μην αξιωθούμε να δούμε, "ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ"
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_9246.html