Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η βάση της ΝΔ έκανε την υπέρβαση και όχι τα πρόσωπα.!

Αφήνει πίσω της το "χθες" η Ν.Δ.
Η βάση έκανε την υπέρβαση και όχι τα πρόσωπα.
Συστράτευση λοιπόν για την νέα πορεία από σήμερα!
Η καθαρή εντολή που θα είχε ανάγκη ούτως ή άλλως ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. υπό τις σημερινές δυσχερέστατες συνθήκες, δόθηκε απ' τη βάση του κόμματος με έμφαση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι από προχθές ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της κι έχει όλα τα προσόντα να καταστεί σύντομα και ο ΗΓΕΤΗΣ των Ελλήνων!
Σε μια πρωτόγνωρη για την εγκλωβισμένη επί χρόνια στους αραχνιασμένους μηχανισμούς και τα τζάκια, παράταξη, κατά την διάρκεια της οποίας ο ανώνυμος οπαδός της βρέθηκε πλάι - πλάι με τον προβεβλημένο, ο επιχειρηματίας με τον εργάτη, ο "δεξιός" με τον «"κεντρώο", οι πολίτες έκαναν την μεγάλη ανατροπή με την ανεπανάληπτη συμμετοχή τους στην δημοκρατική διαδικασία διαψεύδοντας τις "Κασάνδρες" της απαισιοδοξίας και του αρνητισμού...
Έτσι ή αλλιώς, απεδείχθη για μια ακόμη φορά ότι μεταξύ των υποστηρικτών της Ν.Δ. υπάρχει έντονο το "αντιμητσοτακικό φορτίο" ενώ και η κα Μπακογιάννη υπέπεσε σε θεμελιώδη σφάλματα στρατηγικής τα οποία αξιοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς.
Δεν είναι όμως η ώρα του... "χθες", αλλά της "επόμενης μέρας", καθώς αρχίζει ο μακρύς κι επίπονος δρόμος της ανασυγκρότησης της Ν.Δ. με πρώτο σταθμό της πορείας το επικείμενο συνέδριο.
Αν η ηγεσία τη Ν.Δ. και τα πρόσωπα που θα την συγκροτήσουν, πιστέψουν ότι αρκεί η προχθεσινή διαδικασία για την ανάκαμψη, θα κάνουν οικτρό λάθος.
Θ' απαιτηθούν ακόμη "πόνοι και δάκρυα" για να επιτευχθεί η ανάκαμψη του κόμματος και η αποκατάσταση του διάτρητου ψυχικού του δεσμού με την πληγωμένη κοινωνία.
Η αρχή πάντως έγινε και είναι το "ήμισυ του παντός".
Π.Ν.

6 comments:

  1. Αγαπητέ ΠΝ η βάση της ΝΔ έκανε την υπέρβαση Εδειξε οτι η γνώμη της διαφέρει από εκείνη των πολιτευτών που ζητούσαν τη ψήφο της στις εκλογές Είναι εκείνη που έστειλε αρκετούς από αυτούς στα θεωρεία και οχι στα έδρανα της βουλής Και είναι εκείνη που απαιτεί νέα αφετηρία αφήνοντας πίσω τα φθαρμένα και σκουριασμένα μυαλά Από τούδε και στο εξής οποιαδήποτε φωνή η ενέργεια υπονόμευσης πρέπει να καταπνίγεται εν τη γενέσει της Οποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί υπάρχει και η πόρτα της εξόδου Τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν Αυτό είναι λαική απαίτηση Αυτη την οδό έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών της 29-11-09
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αδιαμφισβήτητος αρχηγός της ΝΔ" Ποιάς ΝΔ;
    Ο κ. Σαμαρας πήρε το 50% των ψήφων Αυτό αντιστοιχα στο 33% της ΝΔ στις εκλογές σημαίνει 16,5%. Από εδώ ξεκινά γιατί προφανώς το υπολοιπο 16,5% και κυρίως το υπόλοιπο 13% (Αντιστοιχία στο εκλογικό ποσοστό του ποσοστού της Ντόρας) που καθημερινά χλευάζεται (ρίξτε μια ματια στα σχόλια ακόμη και στο δικό σας site)χρειάζεται να κοπιάσει πολύ για να το έχει, αν τελικά τα καταφέρει.
    Προφανώς στη ΝΔ υπάρχει εκτός από "αντιμητσοτακικό φορτίο" και "Φιλομητσοτακικό φορτίο" ένα "φορτίο" που έκανε τη ΝΔ κυβέρνηση. Το θέλει η ΝΔ; Αν όχι, τότε το 25% στις επόμενες εκλογές θα είναι ανέφικτος στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Γιώργο Π συμφωνώ απόλυτα. Στο σημείο που διαφωνώ είναι οτι το φιλομητσοτακικό φορτίο δεν μπορεί πλέον να υποσκάπτει τα θεμέλια της ΝΔ
    Σε μια τέτοια περίπτωση η απομάκρυνσή του πρέπει να θεωρείται δεδομένη.Είναι προτιμότερο το 25% ακραιφνούς κεντροδεξιού κόμματος παρά το όποιο ποσοστό διαφόρων συνιστωσών τύπου ΣΥΡΙΖΑ Αρκετά πλέον με το νεοφιλελευθερισμό και τα φορτία-βαρίδια της παράταξης
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο Π., η σχέση σου με την πολιτική είναι σαν τη σχέση μου με τη μαγειρική.
    Δεν εχει παρόν ούτε μέλλον, γιατί είναι επιφανειακή.
    Αυτά τα περι 40% της Νέας Δημοκρατίας που έχει η Ντόρα είναι κουραφέξαλα.
    Δηλαδή ο Βενιζέλος που πήρε 36% στις εκλογές του πασόκ, κέρδισε και το 36% του κόμματος;
    Εάν η Θοδώρα φτιάξει ένα δικό της κόμμα και πάρει αυτούς τους ψήφους τότε πράγματι είναι δικό της, στο μεταξύ είναι αυτό που είπε, ένα απλός στρατιώτης. Εάν είναι καλό κορίτσι ίσως ο Αντώνης Σαμαράς τη βάλει και στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.
    Στις δημοκρατίες μόνο η πλειοψηφία αποφασίζει.
    Δεν υπάρχουν τεμάχια, δεν υπάρχουν ποσοστά.
    Κατάλαβέ το για να μην βασανίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελεύθερε ρίξε μια ματια σε διάφορα site και θα δεις τον πόνο αυτού του κομματιού. Εγώ δε μιλώ για 40%. Το 15% να φύγει είναι αρκετο για να αρχίσει η συρρίκνωση της ΝΔ και άμα αρχίσει δε θα σταματήσει. Εγώ πάντως μια ζωή ΝΔ θα σκεφτώ πολύ να ψηφίσω πάλι με αρχηγό τον κ. Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς η αλαζονεία και ο η φασιστική έπαρση των οπαδών του Σαμαρά είναι αυτή που θα διώξει από τη ΝΔ πολύ περισσότερους και από αυτούς που ψήφισαν τη Μπακογιάννη! Ειδικά ο ανεγκέφαλος "ελεύθερος" (προφανώς κάποιο έμμισθο τσιράκι του συστήματος Σαμαρά) δεν έχει καταλάβει τι κλίμα επικρατεί στη βάση μετά την εκλογή του Προδότη! Στην αφιονισμένη του συνείδηση το 50% γίνεται... 100% και γι' αυτό φτάνει σ' αυτές τις άναρθρες κραυγές! Η διάσπαση της ΝΔ καθίσταται αναπόφευκτη με τέτοιους Ταγματασφαλίτες που εισέβαλαν στο κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή