Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Oι αντεξουσιαστές στην ...εξουσία.!

Ακριβώς ένα χρόνο μετά το θλιβερό περιστατικό του άδικου χαμού του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και τα πράγματα φέτος είναι πολύ χειρότερα.

Τα κόμματα δημιούργησαν το δικό τους "άλλοθι" αφού κατάφεραν και στήριξαν την αδυναμία τους πάνω σε ...κουκουλοφόρους.
Και για να μας πείσουν περί της ορθότητας των απόψεών τους, έκαναν ακόμη ένα βήμα παραπέρα ώστε να αποποιηθούν εντελώς τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.
Τους βάπτισαν κουκουλοφόρους, περιθωριακούς, απελπισμένους πλιατσικολόγους και εγκληματίες που εκμεταλλεύτηκαν την εξέγερση των ελάχιστων νέων.
Μια εξέγερση πέρα για πέρα υποκινούμενη από τα πεζοδρομιακά στέκια της Κουμουνδούρου.
Αποτελούσε τιμή για τους κατ' επίφασιν "αριστερούς" και δη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ταύτιση των ..."εξεγερμένων" με τους λεγόμενους αντεξουσιαστές και εκείνους που στήριξαν την εξέγερση της νεολαίας.
Ζητήθηκε ευθέως από τις συγκεκριμένες αυτές ..."δημοκρατικές" και ..."προοδευτικές δυνάμεις" να καταδικάσουν τα γεγονότα, αλλά δυστυχώς το έκαναν, αφού προηγουμένως η χώρα είχε μετατραπεί σε Καμπούλ σύμφωνα με την περσινή δήλωση του νυν υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη.
Ζητήθηκε να καταδικασθούν οι βανδαλισμοί εν τη γεννέσει τους, αλλά φαίνεται πως αυτά ήταν "ψιλά γράμματα" για τους ενοίκους του Περισσού και της Κουμουνδούρου.
Άλλωστε δεν ήταν και τόσο εύκολο να το κάνουν, αφού θα κατέστρεφαν το δικό τους "άλλοθι" απέναντι στους κουκουλοφόρους.
Η εκ του Περισσού Αλεξάνδρα που θέλει τις όποιες εξεγέρσεις να αποτελούν δικό της "προνόμιο" δήλωσε πως αυτό το φαινόμενο της πολιτικής αλητείας το καθοδηγεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά βάθος επικροτούσε και έτριβε τα χέρια της γι' αυτή την "αλητεία", ωσάν τον λύκο που χαίρεται στην αναμπομπούλα.
Τώρα που οι αντεξουσιαστές είναι στην εξουσία, σύμφωνα με την πρωθυπουργική δήλωση, και ο Θεόδωρος Πάγκαλος αντιπρόεδρός τους, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρει άλλοθι σ' αυτούς. Δήλωση μετανοίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την περσινή εξέγερση ζήτησε μόνο η άκρα δεξιά:
"Οι αντεξουσιαστές είναι προ-χολ της τρομοκρατίας", είπε ο αρχηγός της προς τον κ. Τσίπρα. Τα μάθατε, κύριε πρωθυπουργέ;
Αποτελεί επίσης "άλλοθι", η εύκολη πολιτική καταδίκη του φόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Πράξη αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας θα μου πείτε.!
Ο συγκεκριμένος όμως κατηγορούμενος, πρέπει πρώτα να παραπεμφθεί σε δίκη και περί της ενοχής του ή ου, πρέπει να αποφανθεί η Ελληνική δικαιοσύνη.
Έτσι συνηθίζεται τουλάχιστον σε δημοκρατικές χώρες.
Κι' αν καταδικασθεί, αυτό θα πρέπει να γίνει από δικαστές και όχι από περιθωριακούς κουκουλοφόρους εν ονόματι της ...ανομίας.
Οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται καταδικάζονται πάντα εν ονόματι της δικαιοσύνης.
Απαιτείται λοιπόν μια δίκαιη δίκη (σχήμα οξύμωρον κατ' εμέ, διότι δεν υπάρχουν "άδικες δίκες") για τον αστυνομικό και φέρεται ότι σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Όσο για τον κ. Χρυσοχοϊδη, το άγχος του είναι δικαιολογημένο, παρ' ότι πέρυσι έτριβε τα χέρια του από χαρά.
Ο χαρακτηρισμός όμως "δολοφονία" που χρησιμοποίησε τόσο ο ίδιος - καίτοι νομικός -, όσο και ο πρωθυπουργός πυροδοτούν το ήδη τεταμένο κλίμα και πρέπει κάποια στιγμή να συμβιβασθούν με την πραγματικότητα...
Γιατί με την ίδια ευκολία θα μπορούσαν και οι ίδιοι να χαρακτηρισθούν ως "δολοφόνοι", έστω και αν η συμμετοχή τους περιορίζεται σε αυτή της ηθικής αυτουργίας.
Περιορίζεται όμως;
Π.Ν.

6 comments:

  1. Πάντως αγαπητέ ΠΝ πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Αλεξάνδρα του Περισσού και να της αναγνωρίσουμε πολιτική γενναιότητα για την μη συμμετοχή του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις για τον Αλέξανδρο. Ίσως να προείδε οτι στην ιδια συγκέντρωση σύριζα - κκε θα υπήρχε σύραξη μεταξύ τους.

    GR_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια χωρα που εχουμε καθε χρονο 2.000 "δολοφονιες" απο αυτοκινηστικα ατυχηματα,σε μια χωρα που πεθαινεις απο κριση σκωλικοειδητιδας και οι γιατροι του Εθνικου συστηματος υγειας σε στελνουν σπιτι γιατι νομιζουν οτι εχεις ενα απλο κρυολογιμα,σε μια χωρα που αν εισαι κατοικος παραμεθωριας περιοχης κινδυνευεις να σε "δολοφονησει" η αδιαφορια του κρατους,σε μια χωρα που "δολοφονησε" καθημερινα απο της κακιστης ποιοτητας νερου,τροφων,ατμοσφαιρας και τοσα αλλα,σε μια χωρα που εκατονταδες Ελληνες δολοφονουντε απο αδιστακτους λαθρομεταναστες ακομα και για λιγα ευρω,"ηρωποιηθεικε",γιατι ετσι ηθελε η αριστερα με τα ιδεολογικα συμπλεγματα της,ο θανατος ενος παιδιου απο εναν ηλιθιο που ενας θεος ξερει τι κουβαλουσε εκεινη την στιγμη μες στο κεφαλι του,μια "ηρωποιηση" ομως που καποια σκοτεινα κεντρα αποφασεων την χρησιμοποιουν για να αποσταθεροποιησουν και να καταστρεψουν την Ελλαδα.Και βρεθεικαν πολλοι δυστηχως για να συνδραμουν με τον τροπο τους σ'αυτο,πρωτοι και καλυτεροι οι πασης φυσεως αριστεροι με τα στρατευμενα "ρομποτακια" τους πλουσιοπαιδα που το "παιζουν" αναρχικοι,απο κοντα οι γειτνιαζοντες σε πρακτικες πασοκτσιδες,απο μακρια αλλα οχι λιγοτερο καταδικαστεα και η ευνουχισμενη Δεξια,τα γνωστα προπαγανδιστικα,μισθοφορικα εγχωρια ΜΜΕ,ανθρωποι των γραμματων και των τεχνων και τελος αλλα μαλλον αυτοι που κανουν και ολη την 'βρωμικη" δουλεια,λαθρομεταναστες,μελη ξενης μαφιας,ξενες μυστικες υπηρεσιες,παραστρατιωτικες ομαδες γειτονικων κρατων,μισθοφοροι ταραξιες απ'ολη την Ευρωπη.
    Κι απεναντι τους εμεις,η ενδοξη ιστορια μας,ο πανανθρωπινος πολιτισμος μας,ολα αυτα τα γνωρισματα και τα χαρακτηριστικα που μας κανουν να διαφερουμε απ'ολους αυτους και που θα πρεπει τωρα να δειξουμε μεγαλυτερη θεληση,σθενος κι αποφασιστικοτητα για να σωσουμε εστω και τωρα οτι μπορει να σωθει.
    Για να μην περασουμε στην ιστορια του μελλοντος ως αυτοι που δειλιασαν μπροστα στους καταστροφεις,εγχωριους και μη, της σημερινης Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα οι βολεμένοι ήταν σε πόλεμο με τους απελπισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Γιαννιώτη να δούμε εάν στην επέτειο του αδικοσκοτωμένου αστυνομικού ( το καλοκαιράκι) η καθοδηγούμενη και δήθεν
    εξεγερμένη νεολαία θα δείξει την ίδια ευαισθησία και θα κάνει τις ίδιες διαδηλώσεις. Φαντάζομαι ότι οι πολιτικοί μας θα κάνουν και διαμέρισμα δώρο στη χήρα του όπως έκαναν στην Κούνεβα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ
    Κρίμα και πάλι κρίμα.
    Στη σημερινή πορεία στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων είδα να πρωτοπορεί και να συμμετέχει, τον Έφεδρο Αξιωματικό της Χούντας των Συνταγματαρχών. Τον Κώτσιο Μούκα. Τον «επαναστάτη» με το σένιο το μαλλί. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.
    Έρμη νεολαία πόσα θα πάθεις για να μάθεις.

    ΦΙΛΙΠΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω απολυτα με τον ,hellraiser, ολα οσα κανουν τη ζωη, ανυποφορη, μικρη ασχημη να διορθωσουμε, με σκεψη και δουλεια στηριγμενη σε σιγουρες μεθοδους αντιδρασεις ,που δεν θα ειναι ..καιω...η σπαω...αλλα εχω λιγο και απαιτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή