Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Η Ελλάδα στη δίνη των κερδοσκοπικών παιχνιδιών


.
Όσοι αμφιβάλλετε ακόμη ότι το Χρηματιστήριο είναι
το "πορνείο του καπιταλισμού", όπως το χαρακτήριζε ο Καρλ Μάρξ, ίσως πειστείτε ακούγοντας το επόμενο video.
Και να φανταστείτε ότι τότε που τα έλεγε αυτά ο Μαρξ δεν είχαν επινοηθεί και ενσωματωθεί στα χρηματιστήρια τα στοιχήματα που ονομάζονται "Παράγωγα" (Derivatives) όπου οι παίχτες κερδίζουν ακόμη κι όταν ένα χρηματιστήριο πιάνει πάτο, έχοντας ποντάρει (προκαλέσει) την πτώση του.
Μιλάμε για την τέχνη της θεσμοθετημένης απόλυτης υπεξαίρεσης.
(Βλέπε δωρεάν βιβλίο μου "Σοφοκλέους Καζίνο" εδώ.)

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στους διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους, και αναμεταδίδεται από τους ειδικούς στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια με πάσα σοβαρότητα, με δέος θα έλεγα, για τη ζημιά που κάνει τάχα η υπό πτώχευση χώρα μας και η αναξιοπιστία της στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Λες και είμαστε...
Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ

4 σχόλια:

  1. Αμα λαχει και ΜΑΡΞΙΣΤΡΙΑ γινεσαι,
    για να κα΄νεις τη..... δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και το ύφος σου δεν αξίζει απάντησης, και δε μ' αρέσουν οι διάλογοι με κουκουλοφόρους του διαδικτύου, θα με υποχρέωνες να μου πεις τι διάολο "δουλειά" κάνω. Έτσι για να ενημερωθώ κι εγώ η οποία συχνά αναρωτιέμαι γιατί γράφω, χωρίς κέρδος κέρατα, και δυσκολεύομαι να βρω απάντηση, εκτός ίσως από το μαζοχισμό μου να υφίσταμαι σχόλια καχύποπτων σαν το δικό σου.

    --Γιαννιώτη σε παρακαλώ, η κλείσε τα σχόλια ή μην ξανανεβάσεις άρθρο μου. Δεν χρωστάω σε κανένα για να με συγχίζει. Και δε σκοτίζομαι αν δε διαβάσει και κανένας τα άρθρα μου... Έτσι κι αλλιώς, αν κρίνω από τα σχόλια που αναρτώνται, κανείς δεν καταλαβαίνει, ή δε θέλει να καταλάβει, τι γράφω ούτε γιατί τα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3.40

    Ήσυχααα
    Ήρεμα.. δεν αξίζει τον κόπο.
    Κατ΄αρχήν το ύφος μου συναρτάται στενά και από τα γραφόμενά σας, τα οποία διαβάζω σε πολλές ιστοσελίδες.
    Φαίνεται λοιπόν, οτι η ιδεολογία σας είναι [Ν]οτιο [Δ]υτική, ή φιλελευθερη ή οπωσδήποτε αλλέως ονομάζεται, αναλογα με τον αρχηγό.
    -Λαική Δεξιά
    -Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός
    -κλπ
    -κλπ...
    Αρα συγκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ της παράταξης ,την οποία ο ελληνικός λαός απέρριψε με ΟΡΓΗ και ΘΥΜΟ, πρίν λίγους μήνες.
    Νωρίς αρχίσατε την μάχη της φθοράς των αντιπάλων σας. Υπάρχει ΑΔΗΜΟΝΙΑ και ΑΓΧΟΣ για επιστροφή στην εξουσία.Από τώρα κτίζετε θέσεις[άλλοι γραπτώς ,άλλοι αλλοιώς].
    Θυμίζετε πασόκους του 2004 που ειχαν το σύνδρομο στέρησης της ΕΞΟΥΣΙΑΣ[ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΪ].

    -Σήμερα η πατρίδα ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ, ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΑΙ και ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ.
    -Ξέρετε γιατί;
    -ξέρετε ποιός ευθύνεται.
    -Δεν καταλάβατε, οτι Πρωθυπουργός που φεύγει νυκτωρ, μεσούσης θητείας
    κατάλαβε ,ότι έκανε κακό στον τοπο;
    -Τον φαντάζεστε να ήταν ακόμα και σήμερα πρωθυπουργός με όλον αυτόν το ορυμαγδό τών πολιτικων εξελίξεων;ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ[ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ]
    Είναι δυνατόν να επικαλείσθε τον ΜΑΡΞ[τον οποίο απορριψατε μετά βδελυγμίας], για να καταλογήσετε ευθύνες στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ και όχι στον υπεύθυνο που κυβέρνησε τον τόπο με μία ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ και απέραντη ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;
    Οι πολιτικοί μηχανικοί είναι θετικοί και παραγωγικοί άνθρωποι.
    Αρα και αντικειμενικοί.
    Εσείς γιατί δεν είσθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Γιαννιώτη, επανέρχομαι. Σε παρακαλώ μην αναρτήσεις πάλι άρθρα μου, ούτε καν με κλειστά σχόλια, διότι οργίζομαι όταν οι αναγνώστες σου προσπαθούν να μου φορέσουν σώνει και καλά κομματική ταμπέλα επειδή οι ίδιοι, σαν τα πρόβατα, έχουν μάθει να ανήκουν σε κομματικές στάνες - το έσχατο κατάντημα της φαυλοδημοκρατίας του "διαίρει και βασίλευε".

    Εξάλλου δεν έχω χρόνο για ν' απαντώ. Γι' αυτό άλλωστε έχω κλειστά τα σχόλια και στη δική μου ιστοσελίδα.

    Σε ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα αναρτήσεις, αλλά η απόφασή μου είναι αμετάκλητη. Ας βρουν οι επισκέπτες σου άλλους για να εκτονώνουν την κομματική τους εμπάθεια.
    Όταν εγώ ξενυχτάω για να προσφέρω κάτι που θεωρώ χρήσιμο και έχω τέτοια ανταπόκριση, δεν αξίζει καν να γράφω, κι' αυτό είναι κάτι που έφτασα στο σημείο να το σκέπτομαι σοβαρά.
    Θα ήταν διαφορετικά αν έβγαινε, έστω κάπου-κάπου, και κανένας να υπερασπιστεί αυτά που γράφω. Αυτό θα ήταν μια ηθική ικανοποίηση και θα μου έδινε δύναμη για να συνεχίσω. Δεν υπάρχουν όμως, δεν υπήρξαν ποτέ... Και τώρα είναι αργά, αφού έχω πάρει ήδη την απόφασή μου.
    Το ιστολόγιό μου είναι ιερός χώρος για μένα, και το μόνο που υπηρετώ είναι η Αλήθεια, όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του.
    Δεν ανέχομαι, λοιπόν, να χρωματίζομαι επειδή κάποιος που ανεβάζει άρθρα μου ανήκει ή συγγενεύει με κάποιο κόμμα.
    Αυτό το γεγογός μου προκαλεί αλλεργία και ναυτία και με υποτιμά σαν άνθρωπο να με ταυτίζουν με τον α ή το β κομματικό σταύλο.

    Αρκετό χρόνο έχασα απαντώντας σε ανώνυμους και δεν θα επανέλθω με οποιαδήποτε πρόκληση.
    Συγνώμη αν σε στενοχώρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή