Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ανοιχτές τη νύχτα οι παρακαμπτήριες (βίντεο)

Στο άνοιγμα των παρακαμτήριων οδών στη διάρκεια της νύχτας προχωρούν οι αγρότες σε μία κίνηση καλής θέλησης προς άλλους επαγγελματίες, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στους δρόμους, λόγω των κινητοποιήσεων.

Στη λήψη αυτής της απόφασης συνέβαλλαν και οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στα σημεία, όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα.

Εντωμεταξύ οι αγρότες των Σερρών αργά το βράδυ της Δευτέρας άνοιξαν τη σιδηροδρομική γραμμή στον Προμαχώνα, την οποία είχαν αποκλείσει το μεσημέρι εμποδίζοντας τη διέλευση εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών. Κλειστό ωστόσο παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα.

Αποκλεισμένο από τους αγρότες παραμένει και το τελωνείο στο Ορμένιο του Έβρου, ενώ στο τελωνείο των Κήπων τα τρακτέρ παραμένουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προέκυψαν τη Δευτέρα και στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, όπου αγρότες και δασεργάτες ανοιγοκλείνουν τα μπλόκα στα Νέα Βρασνά και στα διόδια των Μαλγάρων. Το πρωί της Τρίτης στα Μάλγαρα θα συγκεντρωθούν και οδηγοί του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται γενικότερα για τα προβλήματα που προέκυψαν με τα Τέμπη.

Στη Θεσσαλία, εκτός από το μπλόκο στη Νίκαια, οι αγρότες έκλεισαν τη Δευτέρα και τις παρακαμπτήριες οδούς στα Τέμπη, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Παρακαμπτήριες οδούς κλείνουν από το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, και οι αγρότες της Αλαμάνας.

Την ίδια ώρα στην Καλαμάτα, οι αγρότες κατέλαβαν την κεντρική πλατεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, κλείνοντας και την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας.

Εντωμεταξύ, ανοίγοντας τις εργασίες της διημερίδας για τα αγροτικά θέματα η αρμόδια υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, τόνισε ότι ο διάλογος δεν είναι «φιέστα» και μίλησε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες.

Απο τη διημερίδα αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία και ο αρμόδιος τομεάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, αφού όπως είπε, μιλάει για διάλογο με τους αγρότες, ενώ οι αγρότες απέχουν.




1 σχόλιο:

  1. Γιατι ,τη νυχτα??να πανε στις αλλοδαπες , οι πονηροι, στα μπαρακιαα.
    Λογω κρυου τους δικαιολογω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή