Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σαμαράς: Φυγή προς τα μπρος, με πρωτοπόρα τη νεολαία.!

Το στίγμα της «φυγής προς τα εμπρός» για τη χώρα και την παράταξη έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Crown Plaza».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δρομολόγησε την εκλογή προέδρου της νεολαίας από τη βάση και έστειλε σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος της Ν.Δ.
Εξαπέλυσε καταρχήν επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό και τον εκλογικό νόμο, προτείνοντας στην κυβέρνηση να υιοθετήσει το μεταναστευτικό μοντέλο της Γερμανίας, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι απορρίπτει το εκλογικό μοντέλο της Γερμανίας, το οποίο ενισχύει τον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων.
Δήλωσε ότι θα ασκεί σκληρή κριτική στη φορομπηχτική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά θα κρατά ήπιους τόνους για σύμφωνο σταθερότητας για να μη βλάπτει την εικόνα της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε ιδεολογικά, εισάγοντας τον όρο «νέα Μεταπολίτευση», καταγγέλλοντας όσους απαξιώνουν την έννοια της πατρίδας και στέλνοντας και το μήνυμα της ιδεολογικής υπερηφάνειας των Νεοδημοκρατών, κόντρα στο «σύμπλεγμα ενοχής», που καλλιεργούνταν από τη Μεταπολίτευση και μετά, εις βάρος όσων δεν δήλωναν αριστεροί ή ...«προοδευτικοί».
Επέμεινε στον όρο ακυβερνησία καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ και όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία στο γαλάζιο στρατόπεδο για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει το κόμμα απέναντι στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κράτησε μεν κριτική στάση, ξεκαθάρισε όμως ότι ουδείς μπορεί να απαξιώνει το έργο που έγινε παρά τα λάθη. Και έκλεισε την παρελθοντολογική κουβέντα, λέγοντας με νόημα ότι ο λαός έχει μιλήσει, έχει ανταμείψει ή απορρίψει παλαιότερες θέσεις και συμπεριφορέςκαι έχει τοποθετηθεί απέναντι στο εσωτερικό, Νεοδημοκρατικό πρόβλημα.
Για μια νέα πορεία της Ν.Δ., χωρίς «γραμμάτια από το παρελθόν», έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς, μιλώντας και στον «Κόσμο του Επενδυτή», δηλώνοντας παράλληλα ότι θέλει την Ντόρα Μπακογιάννη «δραστήρια και στην πρώτη γραμμή».
Στο παρασκήνιο, πάντως, μεταξύ των δύο πλευρών εξακολουθούν να υπάρχουν σχέσεις καχυποψίας, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στις κομματικές διαδικασίες.
Η επόμενη μεγάλη κομματική διεργασία είναι η εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαμαρά, την οποία απεδέχθη ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου και επικύρωσε στη συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας.
Τα όργανα της ΟΝΝΕΔ θα λάβουν τις επόμενες ημέρες αποφάσεις επί της διαδικασίας, ενώ το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία θα συνεχιστεί στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Για πρώτη φορά οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών του κόμματος θα αναδειχθούν απευθείας από τη βάση, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.
Θα ακολουθήσουν τα προσυνέδρια από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου και το συνέδριο θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 20 Ιουλίου.
ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

4 comments:

  1. Καλά στα λόγια δεν πιάνεται.

    Από έργα Αντώνη; Γιατί δε βγάζεις ολη τη ΝΔ στη μάχη για το μεταναστευτικό και δεν καλείς τον κόσμο σε διαδηλώσεις;

    Φοβάσαι μην πάνε όλες οι ψήφοι των μεταναστών στο ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές; Εμ, πατριωτισμός με λόγια δεν είναι πατριωτισμός Αντώνη. Θα πάρεις μερικούς αλλοδαπούς από το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα χάσεις Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα τον έλεγες Αντωνάκη τον Πρόεδρο.
    Τώρα τον αναβάθμισες σε κοτζάμ Αντώνη;
    Τί έγινε, η κοκονακιώτικη παρεούλα σας κατάλαβε την αυξανόμενη συσπείρωση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και κάνει τώρα πιό "διακριτικό" ανταρτοπόλεμο;
    Κράτα τις δυνάμεις σου για τον πραγματικό αντίπαλο φίλε μου και σταματήστε τα μουτράκια και τα παιδιαρίσματα.
    (Δεν σχολιάζω τα επιχειρήματά σου για το μεταναστευτικό διότι είναι για τα μπάζα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σαμαρας, κανει αντιπολιτευση
    Δεν θ ακουσει ,ομως οσους θελου να φερουν ,αναταραχη ,στη χωρα.\
    Φυσικα οι μεταναστες , ναπελαθουν ,κανει προτασεις, δεν ειναι ζωα, να τα δωσει στο "μπογια"
    Ηρεμηστε, εσεις που κανατε τη "παπια" στο Ρουσπουλο, Σουφλια, Βουλγαρακη, Μαγγινα...ζητηστε τους τα λεφτα μας, αν εχετε τα κοτσια ,ναξεχρεωθει η Ελλαδα,δε πηραν οι μεταναστες τα κονδυλια, ξερουμε, ειναι προβλημα, αλλα η οικονομια δε σας αφορα??αρα εχετε λεφτα...απο που??/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4¨37,
    μήν είσαι φτωχομπινεδιάρης μιλώντας για πασατέμπο.
    Εάν θέλεις να πάρουμε πίσω τα ΜΕΓΑΛΑ κονδύλια από τα κλεμμένα απευθύνσου στον Παπαντωνίου, το Χριστοδουλάκη, τη Βασούλα, το Λαλιώτη, το Βερελή, τον Αντρέα, τη Μιμή, τον Τσουκάτο, το Γείτονα, τον Πάχτα και όλα τα άλλα τσακάλια που διαθέτει ο σοσιαλισμός αλά Ελληνικά.
    Με τις πενταροδεκάρες θα παίζουμε όταν οι άλλοι κουβαλάγανε το χρήμα με τετραξονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή