Του Παναγιώτη Τραϊανού...
Ένα παιδί ή έναν άνθρωπο μειωμένης αντίληψης ποτέ δεν τον αφήνεις κοντά σε εκρηκτικές ύλες ή όπλα, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο πρωτίστως για τον ίδιο. Είναι θέμα χρόνου να προκαλέσει συνθήκες δυστυχήματος, τις οποίες θα πληρώσει και ο ίδιος. Θα πάρει ένα κατσαβίδι και θα σκαλίζει τα εκρηκτικά. Θα πάρει ένα πιστόλι και θα παίζει τον καουμπόη. Είναι θέμα χρόνου να γίνει το ατύχημα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Διεθνείς Νόμους και τις Διεθνείς Συνθήκες. Εκ των δεδομένων αυτές οι συνθήκες δημιουργούν ένα περιβάλλον, το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ. Αυτό είναι λογικό. Αν το περιβάλλον ήταν φυσικό, δεν θα χρειαζόταν μια Συνθήκη, για να το κάνει λειτουργικό. Ακριβώς λοιπόν, επειδή το περιβάλλον δεν είναι φυσικό, δεν είναι ασφαλές για έναν άσχετο. Απαιτούνται γνώσεις από αυτούς, οι οποίοι "κινούνται" μέσα σ' αυτό, για να μην προκαλούνται "ατυχήματα".
Μια τέτοια Συνθήκη, η οποία δημιουργεί "μη φυσικό" περιβάλλον, είναι και η Συνθήκη της Λοζάννης. Η Συνθήκη, μέσω της οποίας παραχωρήθηκε η Δυτική Θράκη στην Ελλάδα. Η Συνθήκη, η οποία, αν δεν προσεχθεί στις λεπτομέρειές της —που αφορούν τα δεδομένα της—, μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Μπορεί να καταστρέψει όλους τους εμπλεκόμενους και πρώτους απ' όλους αυτούς, οι οποίοι σήμερα δείχνουν να μην τη σέβονται.
Αυτό σημαίνει ότι οι αγράμματοι Ντεντέδες, Μουφτήδες και νεοοθωμανοί πράκτορες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής είναι επικίνδυνοι πρωτίστως για την Τουρκία και μετά για την Ελλάδα.
Ακριβώς, επειδή είναι αγράμματοι, αστοιχείωτοι και άσχετοι...
Αγαπητέ Γιαννιώτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχετικά με το άρθρο του συγγραφέα του (θέματος) θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι δογματικές απόψεις του και οι αυθαίρετες ερμηνείες του μάλλον μου δίνουν τη γεύση αλάθητου του πάπα, απόδειξη είναι οτι ό εν λόγω αρθρογράφος ενώ διατυπώνει εξοργιστικές απόψεις δεν δέχεται καν το σχολιασμό στις ανιστόρητες σοφιστείες του.
1.Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1912 είναι γνωστός ως πρώτος βαλκανικός πόλεμος (δηλαδή επειδή επικράτησε o όρος βαλκανικός... διαγράφεται ο ελληνοτουρκικός ;)
2.Η μικρασιατική εκστρατεία ως συνηθίζεται (άλλο που η απλή εντολή των συμμάχων έγινε εκστρατεία) διεξήχθη μεταξύ Αιθιοπικών και ελληνικών στρατευμάτων και όχι Τουρκικών;
3.Στην συνθήκη της Λωζάνης η Θράκη αποκτήθηκε χάρις στην έντονη πίεση του Βενιζέλου με εξέχουσα απειλή την στρατιά του Έβρου ,που απειλούσε κατάληψη της Κων/λης.
4.Από την Μικρά Ασία Ο ελληνικός στρατός οπισθοχώρησε ηττημένος το 1922, άρα από πλευράς Τουρκίας δεν ετίθετο καν συζήτηση διαπραγματεύσεων ,δηλαδή το πρωτάκουστο ποιός νικητής πολέμου δέχεται να κουβεντιάσει με τους ηττημένους και μάλιστα για ανταλλαγή εδαφών (τουλάχιστον αστείο)
5.Τα νησιά του Αιγαίου πλην Δωδεκανήσων απελευθερώθηκαν από το πολεμικό ναυτικό το 1912 , ή δε συνθήκη της Λωζάνης έγινε το 1923 , περί ποίας ανταλλαγής ομιλεί ο συγγραφέας μεταξύ Μικράς Ασίας και νήσων του Αιγαίου;
«Δεν κατάκτησαν οι Έλληνες τα νησιά του Αιγαίου...Τους τα έδωσαν οι Τούρκοι γι’ αυτά που τους έδωσαν οι Έλληνες στην Μικρά Ασία» Αχ έρημε Ναύαρχε Κουντουριώτη που είσαι να ακούσεις κι αυτά.
6.Τίποτε δεν συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αλλά εκόντες άκοντες σύρθηκαν σ’αυτήν την συμφωνία από τις μεγάλες δυνάμεις η οποία υπογράφηκε και από αυτές.
7. Με την συνθήκη της Λωζάνης καταργήθηκε η ευνοϊκή για το ελληνικό κράτος συνθήκη των Σεβρών με ισχυρή απαίτηση της Τουρκίας (7,5 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων)όπου οι σύμμαχοι παραχώρησαν στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη ,την περιοχή της Σμύρνης,και μια συνοριακή λωρίδα στα σύνορα με Συρία, της επέβαλαν δε την διεθνοποίηση των στενών.
8.Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας συμφωνήθηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή μειονοτήτων μεταξύ των δύο χωρών καθώς και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου,η θρησκεία αποτέλεσε το μοναδικό κριτήριο ανταλλαγής των πληθυσμών.
9.Μετά την επικράτηση Ερντογάν το πολιτικοστρατιωτικό status της Τουρκίας άλλαξε άρδην με δειλά αρχικά βήματα μέχρι να γίνει ορμητικό ποτάμι,ουδέποτε οι Κεμαλιστές από δημιουργίας της νέας Τουρκίας υποτάχθηκαν και υπάκουσαν στο πολιτικό σύστημα,υποτιμά ο συγγραφέας τον Νταβούτογλου έναν πανέξυπνο και οραματιστή πολιτικό (μακάρι νάχαμε και εμείς κάποιον) το μόνο που επιτυγχάνει είναι να στέλνει μηνύματα αποπροσανατολισμού αποσιωπώντας τον εν δυνάμει υποχθόνιο κίνδυνο της Τουρκίας.
10 Για το μόνο που θα συμφωνήσω είναι η αξιολόγηση ότι η Τουρκία δεν αντέχει καμιά πολεμική σύγκρουση όχι μόνον απέναντι στην Ελλάδα,αλλά απέναντι στο οποιοδήποτε εθνικό κράτος, ακριβώς γιατί δεν έχει συνεκτική φυλετική Υπόσταση (Τούρκοι-Κούρδοι-Ασσύριοι-Εβραίοικλπ).
11. Το θέμα είναι ότι ο συγγραφέας υποτιμά την Τουρκία με δικά του άσχετα κριτήρια, είναι φρόνιμο να μην υποτιμάται ο αντίπαλος ο κάθε αντίπαλος ειδικά στου δύσκολους και πονηρούς καιρούς μας με ειδοποιό διαφορά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Παρακαλώ για τη δημοσίευση και ευχαριστώ για την φιλοξενία
Μπελιάτης Ευθ-Κίμων
ΥΓ Το άρθρο το διάβασα στο blog Δωδώνη ‘oπου δεν υπάρχει η ένδειξη του χώρου για σχολιασμό ,όταν όμως μετέπειτα το διάβασα στο blog Gianniotis διαπίστωσα ότι το άρθρο δεχόταν σχόλια ,κατόπιν αυτού σαν αμερόληπτος αναγνώστης ζητώ την διαγραφή του μέρους «δεν δέχεται καν το σχολιασμό»
Αγαπητέ Κε Μπελιάτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο blog "Δωδώνη" (το οποίο είναι επίσης δικό μου) φιλοξενούνται μόνο μεγάλα κείμενα - άρθρα χωρίς να έχω εγκαταστήσει την λειτουργία του σχολιασμού, επειδή δεν έχω την ευχέρεια για να το παρακολουθώ.
Παραπέμπονται σ' αυτό οι αναγνώστες του "gianniotis", αλλά στο τέλος της ανάρτησης στο "Δωδώνη" έχω το αντίστοιχο λινκ του συγγραφέως που σας παραπέμπει στο blog του.
Το παρόν σχόλιό σας κατά πάσα πιθανότητα θα το δει ο συντάκτης του κειμένου κ. Παναγιώτης Τραϊνού και μπορεί να σας απαντήσει.
Αν όχι, μπορείτε το ίδιο σχόλιο να το ανεβάσετε στο δικό του blog και στην διεύθυνση που αντιστοιχεί το λινκ.
Αντιγράψτε τον παρακάτω σύνδεσμο και θα σας οδηγήσει στην ίδια ανάρτηση του δικού του blog.
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
Αν βρείτε κάποια δυσκολία σας παρακαλώ να επανέλθετε.
Σας ευχαριστώ για την παρέμβασή σας.
gianniotis