Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

21 Νοεμβρίου το κόμμα της Ντόρας. Οποία ...σύμπτωσις.!

Οποία σύμπτωσις.!
Σήμερον (21/11) τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον, καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις. Ἐν ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλεται. Αὐτῇ καὶ ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν· Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.
__________
Έτοιμη να ιδρύσει το νέο πολιτικό φορέα, στις 21 Νοεμβρίου, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της που παραχώρησε στην κυριακάτικη "Καθημερινή". Στόχος της δεν είναι να δημιουργήσει απλά ένα άλλο κόμμα, αλλά ένα νέο κομματικό σχηματισμό που θα είναι εν δυνάμει ...κυβερνητικός εταίρος.
Η ανεξάρτητη βουλευτής αποκαλύπτει τα σχέδιά της, ανοίγει τα χαρτιά της σε όλα τα θέματα, μιλάει ακόμα και για εκείνα που θεωρούνται ταμπού και εκτιμά ότι το νέο πολιτικό σκηνικό που θα δημιουργηθεί στον τόπο μιας θα μας οδηγήσει σε μία δημιουργική εποχή.
Συγκεκριμένα προβλέπει ότι: "Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια".
"...Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι προχωρώ στη δημιουργία του νέου κόμματος από πίκρα και προσωπικό καπρίτσιο. Πιστεύουν ότι αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε κακό στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το μόνο που ζητώ από αυτούς τους ανθρώπους σήμερα είναι να παρακολουθήσουν στενά τη διαδρομή που ξεκινάμε από την 21η Νοεμβρίου και μετά. Οι προθέσεις μας για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος είναι καθαρές και θα κριθούν στο πεδίο των ιδεών, των προτάσεων, της συμπεριφοράς..."
Για τη νέα εποχή που έρχεται αναφέρει:
"Εκτιμώ ότι υπάρχει η ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών. Εμείς δεν δουλεύουμε για ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά φιλοδοξούμε να έχουμε πρόταση διακυβέρνησης για το μέλλον του τόπου που δημιουργεί κυβερνητική προοπτική στη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων".
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραδέχεται ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι τον αναμένει δίπλα της. "Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερχόταν από την πρώτη στιγμή στο κόμμα μου, οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα λένε ότι δεν μπορώ να πείσω ούτε τον αδελφό μου θα έλεγαν ότι το Mητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα. Δεν γλιτώνω την κριτική είτε έτσι είτε αλλιώς".
Bookmark and Share

1 comments: