Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μητσοτάκης: "Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά η Ελλάδα"

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. παραμονές Χριστουγέννων μετά από τα κάλαντα που άκουσε από τον όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.
Την πεποίθησή του αυτή εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν του είπε ο πρόεδρος του Ομίλου μία μαντινάδα:
"Εσύ τα έλεγες από τα παλιά πρόεδρε αλλά…".
Και ο επίτιμος πρόεδρος απάντησε:
"Δεν τα λέγαμε μόνο. Ως κυβέρνηση τα κάναμε, αλλά δεν μας αφήσανε. Δεν πειράζει. Τουλάχιστον έχουμε την ικανοποίηση ότι τα λέγαμε σωστά. Η Ελλάδα θα τα βγάλει πέρα. Έχει περάσει και χειρότερα" απάντησε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.
Ωστόσο ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης θέλησε να πει κι άλλα στον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε και άλλη μαντινάδα:

"Νέστορα της πολιτικής, ο κόσμος περιμένει,
πάντα με στόμα ανοικτό και όταν μιλείς ’πομένει.
Πείτε ακόμη μια φορά να καταλάβουν όλοι,
πως μπήκαν μέσα οι οχτροί και πήρανε την πόλη.
Σιγά σιγά οι δανειστές αλώσανε τη χώρα,
η τυπική παράδοση απλά συμβαίνει τώρα.
Όταν μιλούσατε σκληρά και κάνατε εκκλήσεις,
όλοι τα αυτιά τους κλείνανε και αλλού ζητούσαν λύσεις".

Τέλος για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη η μαντινάδα ήταν:
"Το νέο κόμμα εύχομαι να αλλάξει τον κανόνα, να φέρει στην πολιτική, άνοιξη το χειμώνα".
adesmeytos
Bookmark and Share

13 comments:

  1. Που ειναι ρε δεξιόπαιδα τα σχολια σας; Δεν θα βρισετε σημερα τον Αρχηγό;

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέαρχε χρόνια πολλά από τη χώρα των διεφθαρμένων
    Δεν αξίζει το κόπο να σχολιάσει κανείς "τον Αρχηγό"
    Ανάξιος σχολιασμού
    Οπως και η ΔυΣυ
    Είναι "εκ των ων ουκ ανευ" που μαθαίναμε κάποτε
    Δε θα του κάνουμε τη χάρη να ασχοληθούμε πλεον μαζί του

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α νατος -Χρονια σου Πολλα Ακραίε -Νασαι καλα να "μαλωνουμε"

    Ακραίε δεν θελω να σας προσβάλλω αλλά η έκφραση "εκ των ων ουκ ανευ" εχει την έννοια του "απαραίτητος(-α)". Οποτε σας ευχαριστω που με δικαιώνετε. Κατα τα άλλα λόγω εορτών παραμένω σε κατασταση "ἑνοπλης ουδετεροτητος" λεκτικώς και δεν προκειται αντιδικήσω. Ἀλλωστε οπως πολλες φορές εχει πει ο Αρχηγός σε συνεντεύξεις στην πολιτική δεν πρεπει να ειμαστε στενοκαρδοι. Χρονια σας Πολλα και παλι!

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα εξευτελιστικό σχόλιο για τον Κομιστή ο οποιος απο οτι φαινεται "ζοριζεται" απο τους κολασμενους της (παλαι ποτε νδ-κρατικης) Γης φιλελεύθερους. Το θέμα του Θέμου ειναι τόσο σοβαρό και το συγκεκριμενο σχόλιο ακομα φοβερώτερο που θα εχριζε αναρτησης στο παρόν ανοιχτόμυαλο και πολυφωνικό μπλογκ. Αυτο όμως επαφίεται στην κρίση του διαχειριστού του μπλογκ.

    Μπορείτε να βρείτε το σχόλιο εδώ
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=236202

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Νέαρχε καταρχάς ευχαριστώ για τη διόρθωση
    Δεν αλλάζει κάτι όμως με το να το γράφουν η οχι τα τηλεγραφήματα που επικαλείται το παχύδερμο. Είναι δυστυχώς για τη ΔυΣυ η αλήθεια
    Οσο και να προσπαθήσει να πείσει για τη μετάλαξή της, το παρελθόν είναι τόσο βαρύ που την παρασύρει στην αφάνεια και τη λήθη Η Ντόρα φίλε έπεσε σε σωρεία λαθών μετά την ήττα της από το Σαμαρά. Από το σημείο εκείνο και μετά έχασε τη μπάλα.Και το μέλλον.....
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακραίε μου ενα θα σου πω χωρις γαντάκια: ο Σαμαράς θα παει αυτανδρος στον πατο με τα σφουγγαρια διοτι: στερειται τακτικης, στερειται στρατηγικης, στερειται ικανοτήτων, του φυγουν ψηφοφόροι(δες δημοτικες) και διοτι ειναι διχαστικός οσον αφορα στην παραταξη καθοτι δεν μπορει να συνθεσει. Το γεγονος επίσης οτι εσεις οι δεξιοί κλειδοκρατορες του ετι συρρικνούμενου μαγαζιού δεν μας γουσταρετε εμας τους φιλελευθερους Θα αρχισετε να το πληρώνετε και εκλογικα. Διότι ιδεολογικα εχετε ήδη ηττηθει πρεσβεύοντας δεξιό κρατισμό.

    Εαν δε πρεσβεύεις η ελπίζεις οτι οι σκατοψυχοι πασοκοι θα ψηφισουν προδοτακο σου συνιστω να σκεπαζεσαι καλυτερα το βραδυ. Τα πολυ δυσκολα μετρα ειναι πίσω, η οικονομια ειναι τοσο κατω που μονο πανω μπορει να παει, θα πεταξουν στους δικους τους ενα ξεροκομματο οποτε θελουν να κανουν εκλογες(αληθεια ο προδοτακος γιατι δεν ζηταει εκλογές; δεν τον αφηνει ο χρυσανθούλης;) και ξερεις; θα αλλαξουν και αρχηγό αμα δουν τα ζορια οποτε μπουκάλα ο προδοτακος.

    Μεσα σε ολον αυτον τον ορυμαγδο υπαρχει και ενα 4-5% του εκλογικου σωματος που δεν ειναι κρατικοδίαιτο, δεν φοβαται να λέει και να γραφει την γνώμη του και γραφει εκει που δεν φωτίζει ο ηλιος και τον προδοτακο και το ουφο. Αυτο το 4-5% υπαρχει και θα εκφραστει πολιτικα. Και το κακο και με σας στην ΝΝΔ(που μας βρίζετε εργοις και λογοις απο το πρωι μεχρι το βραδυ) και στο πασοκισταν ειναι οτι δεν μπορειτε να μας εκβιάσετε διότι δεν εχουμε παρε δωσε με το μπουρδελοκράτος σας που ειναι το λάφυρο σε καθε εκλογή.Δεν ειμαστε "πελάτες" δηλ. Γκε-γκε;

    Μπορεις βέβαια να μου πεις οτι ειμαστε λίγοι κλπ. Αλλα η εννοια του σωστού ή του λάθους σε επιπεδο οικονομικης διαχειρισης και ιδεών γενικώτερα δεν ειναι εννοια που υπόκειται σε ποσοτικη ανάλυση μονο σε εξ'αντικειμένου αναλυση. Με αλλα λογια εαν πολλοι ψηφιζουν ενα κομμα μακακια δεν σημαινει οτι ειναι και σωστοί (π.χ. πασοκ, ανοδος χιτλερ με εκλογες, καταψήφιση Βενιζέλου το 20 κ.ο.κ)

    Αυτά. Κ περαστικα στην δεξια ΝΝΔ.

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέχασα Ακραιε: τα τηλεγραφήματα απλώς δεν υπαρχουν εαν διαβασεις προσεκτικα. Κατα τα αλλα μου προξενει εντυπωση η συμπαράταξη δια της αποσιωπησης με τον - λἀβρο σαμαρικό - Κομιστη. Ειστε τοσο τυφλωμενοι και κομπλεξικοί οι δεξιοί σαμαρικοί που το κανετε γαργάρα. Κριμα...

    Πουσαι, ποτε θα μας δωσει ο προδοτάκος τις λίστες με τους δημοσιογράφους που τα πιάναν το 91-92 απο τα μυστικα κονδύλια του ΥΠΕΞ; Ακομα και αν πηγαιναν σε εθνικους σκοπους γιατι δεν μας δινει τα ονοματα των Ελλήνων δημοσιογράφων;
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Νέαρχε
    Επειδή λόγω αντισταμινικού (καταρροή γαρ)δεν μπορώ να απαντήσω στο χειμαρώδη λόγο σου και επειδή υποψιάζομαι οτι λόγω δουλειάς θα είσαι για πολύ ακόμα στο πόδι, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να μη σου στείλω κάτι που με εκφράζει απόλυτα και που πιθανόν...να συμφωνείς και συ. Ισως να το έχεις διαβάσει γιατί ξέρω οτι ενημερώνεσαι σφαιρικά, αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο Στο παραθέτω αυτούσιο για μελέτη αν καταφέρεις να το τελειώσεις......
    Αναφέρεται στη ΔυΣυ και το έγραψε η Dimi (για να είμαστε και σωστοί)
    ".....Είναι «η θυγατέρα» του μπαμπά-κατόχου αγνώστου προελεύεσεως αρχαιολογικών Θησαυρών και πρωθυπουργού του αλήστου: «σε δέκα χρόνια οι Ελληνες θα έχουν ξεχάσει το όνομα Μακεδονία».
    Είναι «η θυγατέρα» εκείνου με τις περίεργες σχέσεις με τον George Bush Sr., και μέγα υποστηρικτή «new world order», και o οποίος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξε Ελληνικό αίτημα.
    Είναι αυτή, η οποία καλείται στις exclusive νεοταξικές συναντήσεις της λέσχης Bilderberg.
    Είναι αυτή, η οποία τα έχει κάνει πλακάκια με τον άλλο μασώνο, ΜIneiko-Chant-Bilderberg.
    Είναι αυτή, η οποία αν και έχει ξαναπαντρευτεί, χρησιμοποιεί το όνομα του αδικοχαμένου Παύλου Μπακογιάννη, γιά ψηφοθηρικούς λόγους.
    Είναι αυτή, η οποία τοποθέτησε τον γυιό της σύμβουλο στο Υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς αυτός, να έχει οποιαδήποτε σχέση με το αντικείμενο.
    Eίναι αυτή, η οποία πάντρεψε τον γυιό της με την αδελφή Κυπρίου επιχειρηματία, ο οποίος εργάζεται γιά λογαριασμό του σιωνιστή, Τζωρτζ Ψώρος.
    Είναι «η θυγατέρα», η οποία αποστάτησε όπως ακριβώς και ο πατέρας της.
    Είναι αυτή, στην οποία, λόγω «καλών υπηρεσιών της», οι ΗΠΑ, της είχαν τάξει «Αρχηγία». Ατυχώς γι’αυτήν, αντί βουλευτών, η Κομματική Βάση της Ν.Δ., την κατεψήφισε.
    Είναι αυτή, η οποία ως τ. ΥΠΕΞ, «επέτρεψε» στον σκοπιανό ομόλογό της να έρθει στη Σύνοδο του ΟΑΣΑ με αεροπλάνο, που έγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και προδοτικά απέδειξε στους συμμετέχοντες στη Σύνοδο ότι, οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων γιά την κλοπή του Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία», είναι άνευ σημασίας.
    Είναι αυτή, η οποία όπως απεκάλυψε το ΕΘΝΟΣ, ως τ. ΥΠΕΞ, είχε συνάντηση στο Παρίσι και άγνωστο διάλογο με τον Μιλοσόσκι γιά το Σκοπιανό, όπου… μάδησε κυριολεκτικά, το Οχι του ΚΚ, στο Βουκουρέστι.
    Είναι αυτή, η οποία ελάμβανε «δωρεάν δωράκια» από Siemens και την οποία ΔΕΝ ήθελε να βλάψει πολιτικά με τη κατάθεσή του, ο φίλος της ο καρδιακός, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.
    Είναι αυτή, την οποία υποστηρίζουν οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου, επειδή αυτή κάνει ό,τι της λέει η Αγκυρα.
    Είναι η τ. ΥΠΕΞ, με την «Εξωτερική Πολιτική» της οποίας, η Ελλάδα ήταν στο Ελεος της FAMILIΑ και σε άμεσο κίνδυνο η Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρος και Αιγαίο.
    Είναι αυτή, το εξαπτέρυγο μεταξύ των εξαπτέρυγων που ΨΗΦΙΣΑΝ το επαίσχυντο Μνημόνιο ΔΝΤ γιά την οικονομική υποδούλωση και υποθήκη της Ελλάδας.
    Eίναι αυτή, της οποίας η FAMILIA, κρύβεται πίσω από κάθε σκάνδαλο.
    Είναι αυτή, της οποίας η κρυπτο-εβραϊκή FAMILIA, ΔΕΝ δικαιούται να μιλάει γιά ηθική.
    Eίναι αυτή, η οποία κατόπιν εντολής των ΗΠΑ, ζήτησε την αποστρατεία του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Γράψα, επειδή χάλασε τα σχέδια των τούρκων γιά δεύτερα Ιμια, τον Αύγουστο 2009, στη Ρω......"
    Ετσι για να μη ξεχνιόμαστε κιόλας
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδη
    το Μητσοτακης και με το ιστορικο της γκαντεμιας του αμφιβαλω ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακραιε μου αντιπαρερχομαι το γεγονός οτι καταφευγεις σε φίλιες μεν δάνειες δε δυναμεις για να διασπείρεις το λιγότερο ψεύδη και το χειροτερο συκοφαντίες. Αλλα δεν πειραζει. Συνηθισμενα τα βουνα στα χιόνια.
    Αρχαια: νομιζω οτι στο μουσειο Χανιων υπαρχει αιθουσα Μητσοτακη με τα αρχαια που νομιμως διεσωθησαν απο αρχαιοκαπηλους. Η δωρεα της νομιμου συλλογης Μητσοτακη στο μουσειο Χανιων εγινε αποδεκτή μετ’ επαινων απο το ΠΑΣΟΚ με αποφαση Βενιζελου. Εχεις την εντυπωση οτι εαν υπηρχε εστω και υποψία σκιάς το ΠΑΣΟΚ θα την χαριζε στον Αρχηγό; Απλως να θυμίσω επισης οτι οταν ο μακακαντρέας «κυνηγουσε» τον Αρχηγό με τ’αρχαια ο μαλακαντώνης σου ειχε συνταχθεί με το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσια της ΝΔ ειχε ο έτερος Καππαδόκης της ηλίθιας λαικής Δεξιάς Εβερτ που και αυτος τοπαιζε Ποντιος Πιλατος ως γνησιο δεξιό δοχειον ανακουφισης νυκτός.
    10 χρονια: τυπικο σαμαρικο ψεύδος. Ο μητσοτακης ειχε πει οτι εαν συμφωνουσαμε ΤΟΤΕ σε ενα ονομα οπως Σλαβομακεδονια ή Novomacedonia αμεταφραστο σε 10 χρονια η υποθεση του ονοματος θα ειχε ξεχαστεί. Εχεις αμφιβολία επἀυτού; Αφου αυτο που κυνηγαμε τωρα ειναι χειροτερο απο το Σλαβομακεδονία. Να σημειώσω οτι επι συμμοριτοπολέμου το υπουργειο στρατιωτικων χρησιμοποιούσε τον ίδιο ορο για να περιγραψει τμημα των κομμουνιστικων δυνάμεων που μαχονταν εναντιον του εθνικού στρατού. Εδω ρε Ακραιε ο παπαραντωνης δεν τολμα να προφερει την λεξη Μακεδονία πια διότι ως γνήσιος λαικιστης που τα σκατωσε ξερει και οτι δεν πουλαει το θεμα οσο παλια και οτι θα θυμηθούν ολοι το μεγαλειο του ως ανικανου ΥΠΕΞ που εχασε την ευκαιρεια της 16ης Δεκ 1991 στην συνοδο ΥΠΕΞ Ευρωπης, ξερεις εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. George Bush Snr: τον Ιανουαριο του 93 οι Αμερικανοι θα μπορουσαν να μας την φερουν στον ΟΗΕ με το ονομα λιγες μερες προτού ορκιστεί ο Κλίντον. Δεν το εκαναν χαρις στην σχεση Μητσοτακη-Μπους Snr που ειχε φτιαχτει απο την συμμετοχη της Ελλαδας στον πρωτο πολεμο του Ιρακ τοτε που οι πασοκοι φιλοι του μαλακαντωνη σου θελαν να μην κανουμε τιποτα. Οι Αμερικανοι ομως μας την φεραν με τον μπουχεσα! Το ΦΥΡΟΜ κερδηθηκε απο την Ελλαδα επι Μητσοτακη-Παπακωνσταντίνου. Μπορει να μην σἀρεσει αλλα ζησε μ’αυτό. (Αυτο το σχολιο δειχνει οτι η Dimi πασχει απο αριστερη πλευριτιδα-να προσεχεις τι διαβαζεις στο αντινιουζ)
    Μπίλντεμπεργκ: στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινί Ακραίε. Ο Αντωνακης ειχε προσκληθει για πρωτη φορα στην Μπίλντεμπεργκ το 91-92. Να εισαι καλυτερα ενημερωμενος.
    Ονομα Μπακογιαννη: φτηνό επιχειρημα Ακραίε δηλωτικο των ηλιθιοφρόνων σαμαροφρουρων. Ειναι ο πατερας των παδιων της, τι αλλο να πω; Εχεις αρχισει να πεφτεις στο επιπεδο του δαπεδου και σε λιγο το κουτελο σου θα ακουμπησει στα πλακακια (που λεει το κομμαντο του αντινιουζ) στην προσπαθεια σου να προσκυνησεις το ειδωλο του παπαραντωνη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποστασία: εδω γελανε. Η Μπακογιαννη διεγραφη. Τελεία. Οσο και να πασχιζεις δεν αποστατησε. Αλλα για να προχωρησουμε την σκεωη μας. Ακομα και εαν η ψηφος Μπακογιαννη θεωρηθει αποστασια τοτε πως χαρακτηριζεις την σταση Σαμαρα το 91-93. Εγω την λεω ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ και άλλοι (οχι εγω) την θεωρούν και ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΗ. Διάβασε ενα διαφωτιστικο αρθρο του κακκού Μανου στην Αλαφουζιἀδα την πρωτη η δευτερη εβδομαδα του Σεπτεμβριου.
    Ολα τα υπολοιπα εξαιρεσει 1-2 σημείων δεν χριζουν σχολιασμού.
    SIEMENS: η καταθεση της Μπακογιαννη στην επιτροπη της Βουλης εχει δημοσιευθει στο olympia.gr. Πανε διαβαστην προτου αναπαραγεις παπαριες. Εκει δες με ποση ευγενεια κανει μονο 1-2 ερωτησεις ο ψηλός ξανθός γαλανοματης εκπροσωπος της Λαικης Δεξιάς Τζαβάρας με τὀνομα. Ουτε το αυριανικό αντινιουζ ρε Ακραιε δεν λεει τιποτα για SIEMENS και ντορα πια. Συνελθε.
    Βλεπω εχεις ενα κολλημα και με τους Εβραίους. Λες οτι οι Μητσοτακηδες ειναι κρυπτο-εβραιοι! Τι να πω; Το αφηνω στην κριση των αναγνωστων αλλα μου προξενει καταπληξη οτι υιοθετεις μακακιες. Εισαι αξιος σαμαροφρουρος. Ηθελα επισης να ηξερα εαν τα ελεγες αυτα και οταν αρχηγος της ΝΔ ηταν εκεινος που ειχε ονομα που εμοιαζε με μπαταρία ή μηπως επειδη ηταν αρκετα δεξιός σουκανε; Να σου πω και αυτο για τους Εβραίους. Εχουν θρησκεια οχι πολιτισμό αλλα ειναι και μαγκες. Αυτο που πρεπει να κανουμε εμεις ειναι να γινουμε πιο μαγκες απ’αυτούς με την εργασια μας, της εξυπνάδα μας, την καινοτομία μας και να τους κερδισουμε σε επιστημες και οικονομικα (σε γραμματα-τεχνες τους κερδιζουμε απ’τἀποδυτηρια). Επισης μην κανεις το λαθος να συγχεεις Σιωνιστες με Εβραίους εν γενει. Ο νοων νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τεοια επιχειρηματα δεν θα γινετε ποτε Κυβερνηση Ακραιε. Θα ειστε ενα ισχυρο, ισως και πολυ ισχυρό κομμα της Λαικής Δεξιάς, αλλα μεχρις εκει. Κυβέρνηση γιοκ. Και ξερεις γιατι; Διωχνετε τους σκεπτομενους αστους με την συμπεριφορα σας, τις ιδέες σας και «επιχειρηματα» οπως τα παραπανω. Και επισηε ειστε και κρυπτο-μνημονιακοί για να χρησιμοποιησω εναν καινοφανη ορο. Θα φατε εκλογικο ξύλο και παο το κεντρο και απο τα δεξιά σας.
    Τα ρυπαρα μου εορταστικα σεβη σε ολους τους σαμαροφρουρους.
    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή