Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Πολιτικοί που δεν λαϊκιζουν... και οι άλλοι..

Από τον Ιάσωνα 
Διαβασα τις προσφατες  δηλωσεις του παραιτηθεντος  από την βουλευτικη του εδρα, τεως  βουλευτη του ΠΑΣΟΚ κου Γ.Φλωριδη.
Είναι παρηγορο να βλεπη κανεις ότι υπαρχουν και πολιτικοι που δεν λαικιζουν.
Αναφερω μερικες  περιπτωσεις για να γινω σαφεστερος:

1.Γ. Φλωρίδης:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406871   

 «Δεν φταίει το μνημόνιο, φταίνε τα κόμματα..  Φταίει ότι παρατηρούμε μέχρι τώρα έλλειψη πολιτικής βούλησης απ΄ όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, απ΄ όλα τα κόμματα. Οπου να ΄ναι θα εξαντληθεί και η αλληλεγγύη των χωρών της ΕΕ προς την Ελλάδα....Δεν μπορούν τα κόμματα εξουσίας να δουν το πρόβλημα κατάματα...Τα κόμματα εξουσίας από τη φύση τους έχουν αντιτιθέμενες δυνάμεις στο εσωτερικό τους και η σύγκρουση αυτών των δυνάμεων τα παραλύει..»

2. Αλ Παπαδοπουλος :

«.. Η  χώρα βρίσκεται ήδη σε χρεοστάσιο και το ερώτημα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει, αλλά αν θα καταρρεύσει…
Πλην ελαχίστων περιπτώσεων οι δυνάμεις της έχουν μια παραδοσιακή αντίληψη για την πορεία της χώρας.. και δεν έχει κάνει κτήμα της τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να γίνονται μόνο διευθετήσεις..
Δεν  υπάρχουν τα ψυχικά κουράγια και η αντίληψη που θα σπρώξει σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις
 Το θέμα δεν είναι οι υπουργικές επάρκειες, αλλά η πολιτική αντίληψη των πραγμάτων, ο λαϊκισμός, στο σύνολο του πολιτικού και μιντιακού συστήματος, αλλά και στις δυνάμεις με τις οποίες συμμάχησε ο κ. Παπανδρέου για να επανεκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Τα ΜΜΕ εξωραΐζουν την οδυνηρή πραγματικότητα και δεν έχουν διαμορφωθεί όροι εθνικής αυτογνωσίας, ώστε να γίνει πλήρης κατανόηση της σημερινής κατάστασης της χώρας..».

3. Θ Παγκαλος
  Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής
"Προσλαμβάναμε για να πάρουμε ψήφους....Κατ΄ αρχάς η φράση μου δεν ήταν “όλοι φάγαμε τα λεφτά”». - «Μαζί φάγαμε τα λεφτά»ήταν η φράση. …“μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο”. Αυτή είναι. Τελεία. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν είναι σε θέση ούτε ως την τελεία να πάνε. Στη φράση αυτή επιμένω, κατά λέξη βεβαίως. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πρόβλημα σε αυτή τη φράση;».
« ... Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ενωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια. Μην ξεχνάτε αυτό το μνημειώδες του κ. Τσίπρα, ότι το ΠαΣοΚ είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα μετά την κυβέρνηση Τσολάκογλου της Κατοχής. Ε, τι να συζητήσουμε με αυτόν τον τρόπο; Υπάρχουν περιθώρια συζήτησης; Για μένα δεν υπάρχουν...».
Το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία ... είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό, τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα, κατηγορίες που επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας στο Μega.
«Οι νεκροί της Μarfin που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που πρόσφατα δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της»,
«..«όταν λες πως ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί τότε αυτό είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Και σημαίνει ότι οι δύο σχηματισμοί της άκρας αριστεράς στο Κοινοβούλιο, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ δεν έχουν καταλάβει μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν τι σημαίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία και δεν την έχουν πλήρως αποδεχθεί».

 «Αν ήταν το κόμμα της κας Παπαρήγα στην εξουσία στην Ελλάδα, δεν θα είχα το δικαίωμα αυτό. Η κα Παπαρήγα θα μπορούσε να με απολύσει από τη δουλειά μου, να με βάλει φυλακή, να με βάλει στο ψυχιατρείο και ενδεχομένως στο παρελθόν να με εκτελέσει. Η κα Παπαρήγα δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, ευτυχώς για τον ελληνικό λαό».
«Όποιος τολμά να πει κάτι εναντίον του ΚΚΕ, αντιμετωπίζεται με κραυγές και ουρλιαχτά αντί-κομμουνιστής, τον ταυτίζουν με κάποια αντιδημοκρατική άποψη. Το έχει πετύχει αυτό (το ΚΚΕ) και κάπου πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία» 
                                                              
Στον αντιποδα αυτων των ειλικρινων δηλωσεων που δεν φοβουνται τον λαικισμο ή τα χαιδεμενα αυτια κακομαθημενων νεοελληνων  θυμηθηκα τις  γλοιωδεις και εμετικες  πεολειχίες  του κομματος που υποτιθεται ότι εκπροσωπει  τον ευρυτερο κορμο της  φιλελυέθερης  δεξιας  παραταξεως  της ΝΔ  σχετικως προς τον αρχικατσαπλια και σφαγεα..πατερα του παιδωμαζωματος εγκληματια  Φλωρακη
Μεταφερω δηλωσεις, του τοτε προεδρου της Βουλης ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ για τα εγκαίνια του «Μουσείου Φλωράκη"


«Σήμερα εγκαινιάζουμε το «Μουσείο Φλωράκη». ..Ήταν ηθική υποχρέωσή (!!!!) μας προς έναν μεγάλο Καρδιτσιώτη, μια ιστορική (!!!!) προσωπικότητα, που διέγραψε σημαντική πορεία στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας.
Ο Χαρίλαος Φλωράκης ανήκε στους ηγέτες με προσωπική και καθοριστική συμβολή στην εμπέδωση της δημοκρατίας (!!!!) και της σταθερότητας στη Χώρα κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα…»
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Δυό χρόνια στο περιθώριο και ακόμα τους πονάει το ζαρζαβατικό τους οπαδούς της αυτοκράτειρας Θοδώρας...
    Ηρέμησε, είναι εκθετική η αύξηση των εγκεφαλικών το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7:03 ποσο φαλακας εισ'αδερφακι μου...οταν δεν μπορεις να πεις τιποτα για την αναρτηση τα κανεις κρεμασταρια..ακουσες το κωλοτουμπα σημερα; "Απαξ προδοτης Εσαεί προδοτης" φουφαλες πολανιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή