Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Βρήκαν 20.000 συντάξεις-μαϊμού - Το ΙΚΑ έχανε 300.000.000!

Οι δικαιούχοι πιστεύεται ότι απεβίωσαν, αλλά συνεχίζουν να τις εισπράττουν συγγενικά τους πρόσωπα!
Αυτό είναι ρεκόρ Γκίνες, όχι παίξε γέλασε..
Όλα ξεκίνησαν όταν το ΙΚΑ θέλησε να απογράψει τους συνταξιούχους του. Κατά τη διάρκεια της απογραφής όμως συνέβη κάτι το εντελώς παράδοξο.
Περί τους 100.000 δικαιούχους, το 10% δηλαδή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης δεν...προσήλθαν να εισπράξουν τις συντάξεις τους!
Όπως ήταν φυσικό, το αξιοπερίεργο γεγονός δεν διέλαθε της προσοχής των υπευθύνων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Θα ήταν παράδοξο άλλωστε, το γεγονός έβγαζε μάτια.
Με την πρόοδο των.. ερευνών, οι ντεντέκτιβς του ΙΚΑ προέβησαν σε μια μακάβρια αποκάλυψη. Πάνω από 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν δώσει κανένα σημάδι ζωής!
Όπως πιστεύει η διοίκηση του ΙΚΑ, ο αριθμός αυτός των ασφαλισμένων έχει αποβιώσει, αλλά τα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα απέκρυψαν σκοπίμως το θλιβερό γεγονός για να εισπράττουν οι ίδιοι τις συντάξεις τους!
Η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ απ΄αυτές τις συντάξεις "μαϊμού", υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ!
Για το λόγο αυτό, όπως επεσήμανε στη τηλεόραση της ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από την 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η νομική διερεύνηση του θέματος όσων εισπράττουν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών συγγενικών τους προσώπων!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου