Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος θα φύγει μόνο με "πραξικόπημα" των βουλευτών του

Ο Γιώργος δεν φεύγει αν δεν τον ρίξουν οι βουλευτές του. Δεν θέλει να φύγει με μία πλασματική (όλοι το γνωρίζουν) ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλει να φύγει υπό καθεστώς αποστασίας, προκειμένου να αιτιολογηθεί πως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πολιτικό του έργο και επιπλέον να διατείνεται πως η ό,ποια αποτυχία ήταν εξαιτίας του εσωτερικού πολέμου που του άνοιξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ενδιαφέρεται, άραγε, για την υστεροφημία του και...
συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο; Φυσικά όχι! Εξάλλου, ήταν απολύτως ειλικρινής όταν δήλωνε πως δεν τον ενδιαφέρει η επανεκλογή του. Αυτό που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτό που για την ακρίβεια τον «καίει», είναι η σοβαρή πιθανότητα να ανοίξουν στόματα και να αρχίσουν να μιλάνε για την περίοδο της διακυβέρνησής του, για το πώς επιβαλλόταν στους βουλευτές και στο υπουργικό του συμβούλιο και για το πώς κυβερνούσε υπό τα καθεστώς της απόλυτης τρομοκρατίας. Φοβάται, ο Γιώργος Παπανδρέου πως εάν δεν αποκτήσει ένα ικανό άλλοθι (όχι μόνο πολιτικό…) θα έχει πολλά και τεράστια προβλήματα με την Δικαιοσύνη. Γνωρίζει πως εάν υπάρξουν διαρροές (όχι μόνο για τα CDS) θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να τον διεκδικούν δικαστήρια τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.

Το άλλοθι του Γιώργου Παπανδρέου, αυτού του ανθρώπου που το πρόσωπό του θυμίζει ένα καλό παιδί που απορεί με όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, είναι και μπορεί να είναι μόνο η πολιτική εκδίωξή του από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο μονόδρομος που επέλεξε ο ίδιος για τον εαυτό του, από εκείνη την ημέρα που πίεσε αφόρητα τους βουλευτές του να ψηφίσουν το Μνημόνιο Ι. Ήταν ο μονόδρομος που οδηγούσε στην Ιθάκη, μόνο που έπρεπε να θυσιάσει το πλήρωμα ή να στασιάσει το πλήρωμα, για να μπορέσει να βρει ο ίδιος την έξοδο από την Ελλάδα χωρίς προβλήματα.
Μπορεί κανείς να στοιχηματίσει σήμερα πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα την «βγάλει καθαρή»; Μπορεί κανείς να ισχυριστεί μετά βεβαιότητας πως η επόμενη ημέρα της οικειοθελούς αποχώρησής του θα βγει ένα ΠΑΣΟΚ ήρεμο, που θα προσπαθήσει να συμμαζέψει τα κομμάτια του και δεν θα γίνει προσπάθεια να κομματιαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου είτε φταίει για την διάλυση του κυβερνώντος κόμματός είτε όχι;
Η μπίλια έχει πέσει στο τραπέζι και ο Γιώργος ξέρει ότι θα κερδίσει μόνο εάν καθίσει το ζέρο (μηδέν). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα βρεθεί μόνιμος τρόφιμος κάποιας φυλακής, πιθανότατα και μέλη της οικογενείας του (με όλα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής). Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν, σήμερα φέρνει τη χώρα στην ακυβερνησία για να εκβιάσει για τελευταία φορά. Και αυτή τη φορά εκβιάζει προκειμένου να εξασφαλίσει την –άνευ ελικοπτέρου- απόδρασή του.
Κωνσταντίνος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου