Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί την κοπάνησε ο Καρατζαφέρης από την ψηφοφορία της Κυριακής;

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα θα μαθαίνουμε για το τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην ψηφοφορία για την δανειακή σύμβαση το γνωστό Μνημόνιο 2. 
Στόματα ανοίγουν, λεπτομέρειες γίνονται γνωστές και έτσι λύνονται πολλοί γρίφοι.

Ως γνωστόν, τελικά, με έναν εντελώς αντισυνταγματικό τρόπο, με την διαδικασία του... κατεπείγοντος πέρασε το Μνημόνιο 2 με ψήφους 199! Όπως είχαν φτιάξει τα πράγματα δεν απαιτείτο καν η πλειοψηφία των 151, αλλά η επί των παρόντων πλειοψηφία και αυτό ήταν που οδήγησε πρόσωπα και σχηματισμούς σε συμπεριφορές τουλάχιστον περίεργες. Ήταν τέτοια η πίεση των ψηφοφόρων προς τους βουλευτές ώστε το μεσημέρι της Κυριακής είχε κυριολεκτικά καταλάβει πανικός τους επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων και κυρίως τον Αντώνη τον "αντιμνημονιακό", ο οποίος γνώριζε πολύ καλά και είχε λάβει τα ανάλογα μηνύματα ότι σε περίπτωση ναυαγίου στην νυκτερινή ψηφοφορία θα έχανε για πάντα το τρένο της πρωθυπουργίας.

Στην ψηφοφορία, που έγινε το βράδυ 22 μόνον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τελικά το νομοσχέδιο, όμως, στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου είχαν φτάσει μηνύματα ότι θα τον καταψηφίσουν 68! Στην Ν.Δ. μέχρι το πρωί της Κυριακής επικρατούσε "νιρβάνα", όμως σιγά-σιγά τα νέφη πύκνωναν. Οι πληροφορίες που έφθαναν στην ηγετική ομάδα μιλούσαν όχι για λίγες δεκάδες βουλευτών, οι οποίοι θα καταψήφιζαν τα μέτρα. Έχουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις βουλευτών, οι οποίοι εκ των υστέρων είπαν ότι είχαν αποφασίσει να καταψηφίσουν, αλλά με προσωπική πίεση του Αντώνη Σαμαρα υπερψήφισαν τελικά τα μέτρα.

Εδώ ευρίσκεται και η ερμηνεία της στάσεως του κόμματος Καρατζαφέρη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είπε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά μετά πήρε τους βουλευτές του όσους τον ακολούθησαν και την κοπάνησε… Εκτός των δύο, οι οποίοι δεν τον ακολούθησαν και πήγαν στην Ν.Δ. Του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναζητούσε εδώ και καιρό αφορμή για να πάει στην Ν.Δ. και του δόθηκε η ευκαιρία μέσα στον όλο θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Ήταν ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι εάν όσοι έλεγαν δεξιά και αριστερά από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα κρατούσαν αυτή τη στάση, το Μνημόνιο 2 δεν θα περνούσε. Εάν ο Καρατζαφέρης έμενε και ψήφιζε όχι, τότε ο κίνδυνος αυτός ήταν ακόμη πιο ορατός. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να την κοπανήσει και να μειώσει κατά ένα σημαντικό αριθμό τα όχι στο Μνημόνιο.

Αυτό ήταν το "αντιμνημονιακό" έπος του Καρατζαφέρη με το οποίο επιχειρεί να πάρει πίσω τις χαμένες ψήφους, πιστεύοντας ότι θα λησμονήσει ο λαός τα δύο ολόκληρα χρόνια σκληρής πολιτικής του υπέρ του Μνημονίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου