Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γιαλαντζί αριστεροί

Ζούμε σε μία χώρα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά και 270 σχολεία δεν άνοιξαν εξαιτίας παραλήψεων και λάθος χειρισμών και ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος όσο διάστημα ήταν πρωθυπουργός, στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Μάθαμε πως τα δίδακτρα ανέρχονται σε 16.000 ευρώ ετησίως, και πως το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο είναι το καλύτερο της χώρας. Είναι απόλυτο δικαίωμά του. Δικά του τα λεφτά και δικαίωμά του να τα ξοδέψει όπως πιστεύει καλύτερα, πόσο περισσότερο στην εκπαίδευση των παιδιών του. Άλλωστε ο μισθός του πρωθυπουργού του επιτρέπει το έξοδο.

Δικαίωμα και σε εμάς να κρίνουμε σε ποιον άνθρωπο πρέπει να εμπιστευτούμε την ψήφο μας, ακόμη κι αν όλα όσα κάνει είναι νόμιμα αλλά αρκετά προκλητικά. Αν πληρώνει 16.000 ετησίως, τότε με ένα γρήγορο υπολογισμό σε 12 χρόνια για να φοιτήσουν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, θα του κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ, δηλαδή μία περιουσία. Μπορεί να έχω ενστάσεις, να μου πείτε: ρε φίλε, είσαι φιλελεύθερος και κριτικάρεις κάποιον που στέλνει τα παιδιά του στην ιδιωτική εκπαίδευση; Στο κάτω-κάτω πώς θα ζήσουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και αυτές οι επιχειρήσεις; Απλά κριτικάρω αυτούς που επιμένουν ακόμη να πουλάνε αριστερά και προστασία των φτωχών με επαναστατική ρητορική, αλλά στην πραγματικότητα είναι γιαλαντζί αριστεροί και δήθεν επαναστάτες.

Να θέλεις να αφυπνίσεις όλη την Ευρώπη από τη λιτότητα, αλλά να σουλατσάρεις με σκάφος επιχειρηματία στα νησιά, να καταγγέλλεις τη διαφθορά και το παλιό αλλά να φιλοξενείσαι στο Σούνιο σε βίλα εφοπλιστή που είναι στη λίστα Λαγκάρντ, και να βαφτίζεις το παιδί σου με το όνομα του Τσε αλλά να το στέλνεις σε ιδιωτικό.

Βγήκε ο Φλαμπουράρης και δικαιολογήθηκε γιατί η εταιρεία του πήρε δουλειά περίπου 4 εκ. ευρώ από το δημόσιο. Νομιμότατα και με διαφάνεια, και δεν αντιλέγω στο παραμικρό. Και δεν φέρνω αντίρρηση ότι δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας, και αυτό είναι ειλικρινές και δεν είναι μεθόδευση. Ακόμη και στο πακέτο των μετοχών που είναι ιδιοκτήτης, συμφωνώ πως είναι δικαίωμά του να είναι κάτοχος μετοχών ανώνυμης εταιρείας και είναι νόμιμο.

Αυτό μου θυμίζει τον υπουργό Νεονάκη επί Σημίτη, που τον ρώτησαν πώς εξηγείται η τεράστια πλειοψηφία του λαού να έχασε στο χρηματιστήριο και αυτός να κέρδισε και η αφοπλιστική του απάντηση: «Μα είμαι καλός παίχτης». Στην υποθετική λοιπόν ερώτηση πώς γίνεται χιλιάδες εταιρείες να βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης και να φυτοζωούν και η εταιρεία Φλαμπουράρη να παίρνει από το δημόσιο μεγάλη δουλειά, μαντεύω την απάντηση: όλα είναι νόμιμα και διαφανή και η εταιρεία έχει την ικανότητα να αντεπεξέρχεται στα έργα που αναλαμβάνει.

Αν το διακύβευμα των εκλογών που έρχονται σε ελάχιστες ώρες είναι όπως το έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο παλιό και το νέο, τότε αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως νέο είναι ό,τι πιο παρακμιακό, γεροντίστικο, παλαιοκομματικό και κακοφορμισμένο έχει να επιδείξει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία, πασπαλισμένο με μπόλικες ρητορείες για δήθεν ευαισθησία στις αδύναμες τάξεις και γιαλαντζί αριστερισμούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου