Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Σοκ στο Ηράκλειο από τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας στον όγδοο μήνα της κύησης


Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη του Ηρακλείου από τον ξαφνικό θάνατο μιας 33χρονης γυναίκας, η οποία διένυε τον όγδοο μήνα της κύησης.
Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το βράδυ της Δευτέρας με πόνους στην κοιλιά και στο στήθος.
Η ίδια είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τη γυναικολόγο της, η οποία της είπε να μεταβεί στο εφημερεύον νοσοκομείο, κρίνοντας ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και ότι δεν είχε σχέση με πόνους κύησης.
Η γυναίκα έφθασε στο νοσοκομείο στη 1 τα ξημερώματα. Ο πρώτος γιατρός που την είδε ήταν ένας παθολόγος επιμελητής Α' ο οποίος εκτίμησε, με βάση και τις βιοχημικές και άλλες εξετάσεις που της έγιναν, ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και θα έπρεπε να νοσηλευτεί.
Η έγκυος μεταφέρθηκε στη Μαιευτική Κλινική και παρακολουθούνταν από δύο ειδικευόμενους ιατρούς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η ίδια συνέχιζε να έχει αφόρητους πόνους.
Σύμφωνα με το συγγενικό της περιβάλλον, της χορηγήθηκε ενδοφλέβια ένεση. Όταν ξημέρωσε, η κατάσταση της υγείας της γυναίκας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγο αργότερα πέθανε η ίδια αλλά και το παιδί που κυοφορούσε.
Από τα ευρήματα της νεκροτομής που πραγματοποίησε ο καθηγητής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, παρουσία τεχνικού συμβούλου που είχε διορίσει η οικογένεια της θανούσης, προέκυψε ότι ο θάνατος της εγκύου οφείλεται σε αιμορραγία λόγω ρήξης που υπέστη η μήτρα.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλοδημητράκη, το μοιραίο επήλθε ύστερα από γυναικολογική επιπλοκή η οποία παρουσιάζεται σε εγκυμονούσες που έχουν υποβληθεί σε καισαρική τομή δύσκολου τύπου, δηλ. με κάθετες τομές, σε προηγούμενη γέννα, γεγονός που θεωρείται από τις σπάνιες περιπτώσεις στα χρονικά.
Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως της 33χρονης, οι ουλές δεν αντέχουν την πίεση της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα να σπάνε και αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα να επέρχεται το μοιραίο.
tovima

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου