Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Κύριε Πρόεδρε, η βάση "απαιτεί" να ...πάρετε κεφάλια


"...Πρόεδρε, έχεις μία τελευταία ευκαιρία να “σπάσεις αυγά..."
Στη φράση αυτή συνοψίζουν κομματικά στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών, από την οποία απείχε σε σημαντικό βαθμό ο κόσμος της παράταξης, χωρίς όμως -ακόμη- να αλλάξει στρατόπεδο.
Συμπεριφορές που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα, καθυστερήσεις στον κρατικό μηχανισμό, δημόσια ασφάλεια και λαθρομετανάστευση θεωρείται ότι προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια των Νεοδημοκρατών, οι οποίοι εξακολουθούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Κώστα Καραμανλή, αλλά ζητούν αλλαγές και αποτελέσματα, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Η ανάλυση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και κυρίως τι πρέπει να αλλάξει από εδώ και στο εξής κυριαρχούσαν στις συζητήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Το πρώτο δείγμα των κινήσεών του θα δώσει ο κ. Καραμανλής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει στα μέλη της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ότι πρέπει άμεσα να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και να προχωρήσουν στις αλλαγές που ζητούν οι πολίτες, για ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου πυροδότησε φήμες περί ανασχηματισμού, ενώ παράλληλα ορισμένοι ζητούν σαρωτικές αλλαγές προσώπων σε κάθε τομέα.
Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνεδρίαση κομματικού οργάνου, όπου θα συζητηθεί η -διαχειρίσιμη- ήττα, πάντως το συνέδριο φαίνεται πως αποκλείεται, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε θέμα ηγεσίας ούτε ιδεολογικό ζήτημα και θεωρείται ότι θα προκαλούσε εσωστρέφεια.
Στόχος της Ν.Δ., πλέον, είναι πρώτον να επανακτήσει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου τμήματος της κομματικής βάσης, που δεν ψήφισε Ν.Δ., αλλά δεν πήγε στο ΠΑΣΟΚ, σημείο στο οποίο εστίασε χθες και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, όπως και ο επικεφαλής της Ρηγίλλης Λευτέρης Ζαγορίτης.
Περίπου ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους που απείχαν προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ., ενώ οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονται μηδενικές. Γι’ αυτό και η Ρηγίλλης επισημαίνει, όπως αναφέρει στο χθεσινό της ενημερωτικό σημείωμα η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Φεβρωνία Πατριανάκου, ότι η πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ περί "δημοψηφισματικού χαρακτήρα" των ευρωεκλογών δεν δικαιώθηκε.
Κι αυτό καθώς το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε μικρότερο ποσοστό από τις εθνικές εκλογές του 2007 (38,1%) και μικρότερο αριθμό ψήφων (235.000) ακόμη και από τις ευρωεκλογές του 1999, όπου είχε ποσοστό 32,9%.
Με δεδομένο, πάντως, ότι στην αποχή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έπαιξε ρόλο η οικονομική κατάσταση, η δυσαρέσκεια για καθυστερήσεις που υπήρξαν, αλλά κυρίως η απογοήτευση για όσους πρόδωσαν τις αρχές και αξίες της παράταξης, ζητούμενο είναι να υπάρξει στο εξής μια πιο σκληρή αντιμετώπιση και να "πέσουν κεφάλια", Βατοπαιδινών κι όχι μόνον.
Δεύτερος στόχος της Ν.Δ. είναι ο επαναπατρισμός όσων "έφυγαν" προς το ΛΑΟΣ, το οποίο ειδικά σε αστικές περιοχές, όπου υπάρχει δυσαρέσκεια για τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης, διπλασίασε τα ποσοστά του.
Τόσο από τη Ν.Δ., πάντως, όσο και από το ΛΑΟΣ δεν λείπουν κι εκείνοι που θέτουν το ερώτημα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας, στο απώτερο πάντως μέλλον.
ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

8 comments:

  1. Δυστυχώς φίλοι μου αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Παραδίδουν τη διακυβέρνηση της χώρας στο Γιωργάκη άνευ όρων.Νομίζουν ότι αυτοί που πήγαν για μπάνιο ή αυτοί που ψήφισαν άλλα κόμματα στις Εθνικές Εκλογές θα ξαναγυρίσουν στο μαντρί. Είναι βαθιά χυχτωμένοι....Και ο Αβραμόπουλος συνεχίζει τις βλακείες.... από αύριο λέει να σηκώσουμε τα μανίκια και δουλειά. Δηλαδή ρε μεγάλε μέχρι τώρα τα ξύνατε; Στις Εθνικές Εκλογές που ο λαός σας άδωσε το ok σας το έδωσε για να πίνετε καφέ; Άντε συνέλθετε γιατί σας βλέπω πάλι για 20 χρόνια στην αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε για απογοητευμένους γαλάζιους ψηφοφόρους πολλοί απο αυτούς κάν δέν είναι γαλάζιοι ψηφοφόροι, είναι σήμερα στρατευμένοι σε κάποιο άλλο κόμμα χωρίς πιθανότητες επιστροφής.
    Τί πάει να πεί γαλάζιος ψηφοφόρος μήπως έχουν κανέναν γαλάζιο αναγνωριστικό σταυρό στο μέτωπο για να τους μαζέψουμε στο μαντρί ικανοποιώντας κάποιες επιθυμίες τους?
    Δέν είναι θέμα γαλάζιων ψηφοφόρων, είναι θέμα συνολικής πολιτικής απέναντι στις μεσαίες και τις κατώτερες λαικές τάξεις. Απο την αντιλαική πολιτική έπεσαν θύματα όχι μόνο οι πράσινοι αλλά και οι γαλάζιοι γιατί η ΝΔ έκοψε την προηγούμενη τακτική του ΠΑΣΟΚ με ασύδοτους διορισμούς ψηφοφόρων στο δημόσιο, έτσι τα μέτρα τα λούζονται όλοι χωρίς ελαφρυντικά.
    Με άλλα λόγια ενώ το ΠΑΣΟΚ ευχαριστούσε τους πράσινους, δυσαρεστούσε τους γαλάζιους η ΝΔ τους δυσαρεστεί το ίδιο και τους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθε επιτέλους η ώρα να βάλει τα παπούτσια του και να φύγει ο χοντροάσχετος, που έφερε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Μην ξεχάσει να πάρει μαζί του το μεθύστακα Παυλόπουλο. τον "αδύνατο" άντρα (κοινώς πούστη)και τον άσχετο Αβραμόπουλο και φυσικά όλη την κλεφτουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΒΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ
    ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΙΠΕΙ
    ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Οσο ο Κώστας Καραμανλής και οι συνεργάτες του θα φιλοξενούν στο κόμμα της ΝΔ κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες, η ΝΔ ανεξαρτήτως από την αποχή, θα βγαίνει δεύτερο κόμμα. Όσο οι παράγοντες της ΝΔ, θα διορίζουν εισπράκτορες σε καίριες θέσεις του Δημοσίου, η ΝΔ δεν πρόκειται να ξανακερδίσει εκλογές. Και όσο τα πρωτοκλασάτα στελέχη, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πολιτικά η δημιουργία των προϋποθέσεων για να γίνουν αυτοί αρχηγοί, προέχει της υποχρέωσής τους να υπηρετούν σωστά τον πολίτη, η παράταξή μας σταδιακά θα συρρικνώνεται.
    Καληνύχτα Θεοδώρα, Δημήτρη, Αντώνη και λοιποί στην ιεραρχία του κόμματος».

    Θ. Κοκκινούλης – Πρόεδρος ΕΑΣ Λάρισας

    ΚΕΝΤΡΙ: "Γραφεία (της ΝΔ στην Άρτα) στελεχωμένα από οπαδούς του ενός (βουλευτή), άσχετοι με οργάνωση,τσακωμένοι με την μισή βάση και χωμένοι μέχρι τα μπούνια στην κομματική ανυποληψία.
    Εξαφανισμένοι όλη αυτή την περίοδο, μαζεύτηκαν τελευταία στιγμή για να κάνουν τι;
    Τους έβλεπες Κυριακή μεσημέρι να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά και τους λυπόσουνα, έτσι που τους έβλεπες ιδρωμένους και λαχταρισμένους από τα "σημάδια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό τον Λαό, με την τρισχιλιετή ιστορία. Αυτόν τον Λαό, που υποκριτικά και υστερόβουλα και αλαζονικά και δολίως επικαλείσθε («μας ψήφισε ο Λαός»), δόλιοι πολιτικατζήδες.
    Τον Ελληνικό Λαό, τον Δήμο, που η βούλησή του είναι νόμος: «έδοξε τω Δήμω», τον καταντήσατε σαν τη μούρη σας. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»)
    Τη μούρη που μοστράρετε στο γυαλί, πολιτικατζήδες.
    Με Μαγγίνικη υποκρισία.
    Με Βουλγαράκικη αλαζονία.
    Με Ρουσσοπουλική μπουρδολογία.
    Με Αλογοσκούφικη αμεριμνησία.
    Με Λιάπικη γαλαντομία.
    Με Δουκάτο βιστωνιδομοναχισμό.
    Με Παυλίδειο δακτυλισμό.
    Με Σημιτική αμερικανοευχαριστία.
    Με Τσοχατζοπούλειο νεοπλουτισμό τεσσάρων εποχών.
    Με Τσουκάτικη ντομπροσύνη.
    Με Ευρυππιδοστυλιανική χλιδή.
    Με Μαργιετική χάρη και επιμονή και υπνοπαιδεία.
    Με Καραμανλίδικη αμελλητί παραγραφή της βουλής.
    Αυτόν τον λαό καταντήσατε, ασύδοτο, πλεονέκτη, κομπιναδόρο, λαμόγιο, υποκριτή, φαρισαίο, ανόητο, άκριτο, ασεβή, χριστέμπορο. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι». Λαθρεπιβάτη της ζωής. Λαθρόβιο.
    Ελληναρά, απαίδευτο. Αδιάφορο για τους συνανθρώπους του και για την χώρα του. Ενδιαφερόμενο μόνο για την πάρτη του. Για το οποιοδήποτε αυθαίρετό του.
    Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»
    Τον καταντήσατε, από περήφανο λαό, «ουδενός δούλον… ουδ’ υπήκοον», (Αισχύλος), αναγκεμένο «και πένητα ίνα γιγνώσκη τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης).
    Οι ηγεσίες των κομμάτων που έλαβαν τα χρήματα από την υπόθεση της Siemens ήξεραν ότι είναι προϊόντα κακουργηματικών πράξεων κατά του ελληνικού λαού και όμως τα δέχονταν…….. Εμπρός προσφύγει στην Επιτροπή Διαφθοράς της ΕΕ, την "Olaf" δια να δούμε ποσα φαγανε η μπλε και ποσα η πράσινη….. Δημοκρατοκλεφτες….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξεχασες πολλα πρασινοπαληκαρια εντονα ξεφωνημενα να βαλεις στο καδρο σου.
    ξεκαρφωνεσε απλα με λιγους σημιτικους
    σημαινει κατι η απλη παπραληψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή