Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Στο ίδιο έργο θεατές. Το ΠαΣοΚ ...ξαναζητάει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση siemens

Την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής και τη σύγκλιση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, λίγες ώρες μετά την απολογία του Θ. Τσουκάτου στον ανακριτή.

Σε δηλώσεις της, η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη επανέλαβε την πρόταση του κ. Βενιζέλου, καθώς και την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι στα λογιστικά βιβλία δεν βρέθηκε καμία εγγραφή σχετικά με το επίμαχο ποσό των 1 εκ. μάρκων.

Απαντώντας σε υπαινιγμό δημοσιογράφων ότι κανένα κόμμα δεν θα κατέγραφε επισήμως αυτό το ποσό στα λογιστικά βιβλία του, η κ. Καρακλιούμη δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων. "...Τα μόνα βιβλία που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική διαχείριση εκείνης της περιόδου είναι αυτά που ελέγχθηκαν, τα οποία και επικαλούμαστε...", τόνισε.

_________________________

Κε κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε του ΠΑΣΟΚ. Καλό είναι να αφήσεις τους ...θεατρινισμούς περί siemens κ.λ.π. Κι' αυτό, επειδή γνωρίζεις, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αθωώτητα, αλλά πεποίθηση ενοχής. Υπάρχει κι' ένα 187 του ΠΚ για το οποίο ουδείς έκανε λόγο μέχρι σήμερα. Ήδη κάποια μέλη της συμμορίας διώκονται. Άσε λοιπόν τις εξεταστικές κ.λ.π. αηδίες για τα μάτια - ή μάλλον για τα αυτιά - του κόσμου.

8 comments:

  1. ***H αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη, έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα από το βιβλίο εσόδων, την επίμαχη περίοδο του 1999, προκειμένου να αποδείξει ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος δεν έδωσε το ένα εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ.***
    Άραααααααααααααααααα
    Τα λεφτά φαγώθηκαν από τον Τσουκάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάλαβα με την διπλή δικιολογία οτι αυτοί είναι οι μεγάλοι κλέφτες της Siemens που δέν πρέπει να ξαναδούν εξουσία απο την μία, οτι δέν σέβονται τους θεσμούς απο την άλλη με την βουλιμία της εξουσίας όπως είπε ξανά ο πολύς Αντώναρος ποιός θα την πληρώσει την νύφη?
    Εμείς που οι "τίμιοι" και "καθαροί" θα μας καταξεσκίσουν στους φόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν καταλάβατε καλά οι χρηματοδοτήσεις κομμάτων απο μεγάλες πάμπλουτες εταιρείες προκειμένου να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία είναι ειδικά στην Ελλάδα καθόλα νόμιμες. Αυτό δέν έγινε μόνο στο ΠΑΣΟΚ με τον Τσουκάτο το 1999 αλλά γινόταν πάντα με το ΠΑΣΟΚ όπως γινόταν πάντα επίσης με την Νέα Δημοκρατία, όπως γινόταν πάντα σε μικρότερο βαθμό και με άλλα κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Πού βρήκε η Νέα Δημοκρατία τόσα χρήματα στις 3 τελευταίες εκλογές για τόση προπαγάνδα, αφισσορύπανση, απο την τόσο μεγάλη εκστρατεία αυτοπροβολής του Καραμανλή?
    Μήν μας πείτε απο τα μεροκάματα του στις οικοδομές της Ραφήνας απο χρηματοδοτήσεις μεγάλων εταιρέιών τα πήρε όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ με τον Τσουκάτο το 1999 με την Siemens.
    Είναι κανόνας αυτός στην Ελλάδα απορώ πώς δέν το έχετε ακόμα καταλάβει, ιδιαίτερα εσύ Γιαννιώτη σάν άνθρωπος έμπειρος με πολλές γνώσεις γύρω απο αυτά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να προσθέσω οτι με την ίδια τακτική χρηματοδοτούσε η ΜΑΥΟ την Νέα Δημοκρατία στις προεκλογικές της εκστρατείες, όπως και η Siemens αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ "Μεταρρυθμιστή".
    Θεωρώ πως, άλλο πράγμα είναι οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από ανιδιοτελείς ιδιώτες και εταιρείες, και άλλο πράγμα οι χρηματοδοτήσεις αυτών από εταιρείες που συνεργάζονται ή πρόκειται να "συνεργασθούν" με το δημόσιο.
    Για φαντάσου λ.χ. να χρηματοδοτήσει τα κόμματα ο Βαρδινογιάννης και ταυτόχρονα να αναλάβει το μονοπώλιο των Ελληνικών πετρελαίων.
    Πρόκειται για απλή και αθώα "χρηματοδότηση" ή για μίζα υπό μορφή έμμεσης - ή και άμμεσης αν θες - δωροδοκίας;
    Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να λογοδοτήσουν και οι δυο.
    Τα μεν κόμματα για παθητική, ο δε "χρηματοδοτήσας" για ενεργητική.
    Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

    Φιλικά
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα Γιαννιώτη, αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Και ο Βαρδινογιάννης μαζί με αυτόν όλα τα καρτέλ πετρελαίου είναι γνωστό οτι χρηματοδότησαν τον Καραμανλή το 2004, το 2007 και στις τωρινές ευρωεκλογές γι'αυτό έχουν το μονοπώλιο σάν αντάλλαγμα στο πετρέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόταση του πασόκ για εξεταστική για να θαφτεί άλλη μιά σοσιαλιστική βρωμιά, όπως έχουν συνηθίσει.
    Έχει ποτέ αποφανθεί θετικά η βουλή για κάποιο σκάνδαλο;
    Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να ψάξει σε βάθος.
    Να τα ξεχάσετε αυτά, εδώ μας πρήξατε τρείς μήνες για τα 100 χιλιάρικα του παυλίδη και τώρα νόμίζετε ότι θα θάψετε μίζες εκατομμυρίων ευρώ;
    Ωραίοι δημοκράτες που πρεσβεύουν τη διαφάνεια.
    Τελικά τίποτε δεν άλλαξε στο πασόκ όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ?
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΕΜΠΝΕΥΣΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή