Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Police travel με Αφγανούς... τουρίστες.!

Βόλτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος πάνε τους λαθρομετανάστες.
Στην Αθήνα τους αφήνουν ελεύθερους, ζητώντας τους να αποχωρήσουν μόνοι τους από τη χώρα.
Βόλτες, πιθανότατα για να ...γνωρίσουν τις ελληνικές πόλεις κάνει τους Αφγανούς, οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, η Ελληνική Αστυνομία, μεταφέροντάς τους ανά 3-4 ημέρες σε όλα τα κρατητήρια που είναι διαθέσιμα.
Με τον τρόπο αυτό "λύνει" το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών σε πόλεις με λιμάνια, όπως η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, μεταφέροντάς το σε άλλες περιοχές.
Με την περιγραφή μιας μεταγωγής Αφγανών που έγινε την περασμένη εβδομάδα από την Ήπειρο, μπορεί ο καθένας από μας να βγάλει συμπεράσματα για το τι γίνεται.
Κλούβα μεταγωγών ξεκίνησε από τα Γιάννινα, στη συνέχεια πήγε στην Κόνιτσα όπου επιβίβασε Αφγανούς, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Ηγουμενίτσα. Κι εκεί, όπως και στην Πρέβεζα αλλά και στην Άρτα, επιβίβασε λαθρομετανάστες και μετά από πολλές ώρες, ξεκίνησε για την Αθήνα. Εκεί, οι αστυνομικοί που συνόδευαν την κλούβα παρέδωσαν στους συναδέλφους τους, του Αλλοδαπών τους κρατούμενους.
Λίγο πριν αναχωρήσουν για τα Γιάννινα, οι Αστυνομικοί είδαν τους Αφγανούς να ελευθερώνονται, με τους Αθηναίους συναδέλφους τους να τους λένε πως έχουν προθεσμία ενός μήνα για να γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Έτσι απλά, οι Αφγανοί φέρνουν βόλτα στην Αθήνα - καθώς κανείς τους δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω - μέχρι την επόμενη "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ.
Άρα, η ..."εξαφάνιση" των Αφγανών από τα λιμάνια έγινε μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν τηλεοπτικές εικόνες που να δείχνουν αυτό το χάος με ανθρώπους να ...τρυπώνουν σε νταλίκες. Στην ουσία όμως, το πρόβλημα παραμένει και σίγουρα θα πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.
Π.Ν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου