Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Eπίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα το πρωί κοντά σ' ένα όχημα των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών στην επαρχία Ζαμπούλ, στο νότιο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες και ένας πράκτορας των υπηρεσιών πληροφοριών και να τραυματισθούν 19 άνθρωποι, εκ των οποίων 16 άμαχοι, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια πολυσύχναστη αγορά της περιφέρειας Σαχ Τζόι, στη μεγάλη οδό που συνδέει την Καμπούλ με την Κανταχάρ (νότιο Αφγανιστάν).
Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος αφού έπεσε πάνω στο όχημα της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (DNS, οι αφγανικές μυστικές υπηρεσίες), εξήγησε ο υποδιευθυντής της επαρχιακής αστυνομίας.
Τέσσερις άμαχοι και ένα μέλος της DNS σκοτώθηκαν και 16 άμαχοι, δύο πράκτορες της DNS και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο απολογισμός της επίθεσης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές και επαρχιακές εκλογές της 20ης Αυγούστου και για την οποία ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου