Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος ο ...φιλοαμερικανός. Το αίμα νερό δεν γίνεται.!

Τον ξεσκέπασαν για τα καλά ο Κωστής Χατζηδάκης και ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τον Παπανδρέου.
Τον κάλεσαν σήμερα να επανορθώσει για αυτά που είπε στην Αλεξανδρούπολη και κανείς δεν πήρε χαμπάρι, δηλαδή για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Στο επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του λέει ότι η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού εξυπηρετεί μόνο τα Ρωσικά συμφέροντα!
Ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "...Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού..."
Σε ανακοίνωση του ο κ.Χατζηδάκης τονίζει:
"...Έκπληξη προκαλεί η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ότι η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της Ρωσικής πλευράς. Καθώς επίσης και η προσθήκη του, σύμφωνα με την οποία ...αφήνει να εννοηθεί, ότι μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους επαναδιαπραγμάτευση για το θέμα. Είναι ανεπίτρεπτο ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την εξουσία να θέτει εν αμφιβόλω ένα τόσο μεγάλης σημασίας εθνικό έργο. Οι πολίτες απαιτούν από όλους τους πολιτικούς καθαρές και υπεύθυνες θέσεις. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανασκευάσει τη δήλωση του αρχηγού του γι' αυτό το θέμα. Αλλιώς δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά".
Δίνει λοιπόν κατευθείαν φιλοαμερικανική θέση και καλά θα κάνουν να το βλέπουν αυτό στην κυβέρνηση αλλά και οι πρέσβεις των ανατολικών κρατών.
Κλιμακώνει λοιπόν την επίθεση της στο ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τις εκλογές Γιώργος Κουμουτσάκος καλεί και πάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε τρία μείζονος σημασίας ζητήματα-προκλήσεις για την ίδια την αξιοπιστία του:
  • Το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
  • Το στρατηγικής σημασίας έργο το αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.
  • Τις αντικρουόμενες και ανειλικρινείς τοποθετήσεις του Γραμματέα του.

Πολλές ώρες μετά, και το ΠΑΣΟΚ μένει αμήχανο. Ένοχα σιωπηλό. Μένει έκθετο.!

emprosdrama

9 comments:

  1. Ο λαος πρεπει να ξυπησει!

    Το διδυμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας σπρωχνει σαν εθνος στο γκρεμο!

    Δεν υπαρχει καμμια διαφορα αναμεσα στους δυο!

    και στους δυο σχηματισμους εχουν εγκλωβιστει καλοι ανθρωποι και τιμιοι πατριωτες!

    Απλα χρειαζεται να το συνηδιτοποιησουν και να δουν οτι υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις!

    Η το Σαπιο κατεστημενο θα συνεχισει η η Ελλαδα...και τα δυο ειναι αδυνατον!

    Ολους εμας μας ενωνει η Ελλας!

    ΛΑΟΣ για την ελπιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε Μάρκο.
    Λόγοι ευγενείας αλλά και σεβασμού προς την συντάκτη του άθρου πρωτίστως, επιβάλλουν την τοποθέτησή σου - εφόσον το επιθυμείς - επί του περιεχομένου αυτού, παραθέτοντας την δική σου άποψη, είτε συμφωνώντας, είτε και διαφωνώντας.
    Όμως, η πίστη σου προς τον ΛΑΟΣ - καθ' όλα σεβαστή κατά τα άλλα - και η επιμονή σου να μας την υπενθυμίζεις σε κάθε ανάρτηση, δεν έχει να μας προσφέρει κάτι περισσότερο, διότι ήδη την έχουμε εμπεδώσει.
    Θερμή λοιπόν παράκληση προς εσένα, αλλά και προς άλλους φίλους που ενδεχομένως, να "μιμηθούν" την συνταγή σου, αλλά και λόγοι ευγένειας και σεβασμού προς τα κείμενα των φίλων, μας επιβάλλουν να τοποθετούμεστε επί της αναρτήσεως και όχι ...περί άλλων να τυρβάζουμε.

    Ευχαριστώ για την κατανόηση.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Κε οικοδεσποτα!

    Προφανως και η τοποθετηση μου στο 2:13 μμ εμπεριεχεο ολα αυτα που αναφερεις και με το παραπανω.

    Διοτι και προφανως συμφωνω με το πνευμα του αρθρου
    και το θετω σε ενα γενικωτερο πλαισιο
    και προτεινω ουσιαστικους δρομους διεξοδου!

    Προφανως ο Γιωργακης παιζει Αμερικανικο χαρτι!

    Το θεμα ειναι και πιος δεν παιζει...και το τι κανουμε!

    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Katse re Marko. Ti sou eipe o gianiotis diladikai arxises tis eironies tora??? Pou vriskeis to parakseno se afta pou grafei???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΟ:
    Το ότι ο Γιωργάκης είναι αμερικανός το ξέρουμε. Η μητέρα του είναι αμερικανίδα, γεννήθηκε στην αμερική, μεγάλωσε στην αμερική και σπούδασε στην αμερική.
    ΔΕΥΤΕΡΟ:
    Το ότι ο Γιωργάκης είναι άνθρωπος των αμερικανών το ξέρουμε. Την εποχή που ήταν Υπουργός εξωτερικών οι περισσότεροι σύμβουλοί του ήταν αμερικανοί και μάλιστα κάποιοι δεν ήξεραν καν Ελληνικά. Επίσης οι θέσεις του υπέρ του προδοτικού σχεδίου ανάν, η υποχωρητικότητά του με τα σκόπια, και η αρνητική του προδιάθεση τόσο για τους ρώσικους αγωγούς όσο και για τη συμφωνία με τους κινέζους για τα λιμάνια δείχνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι είναι ο κλασσικός πολιτικός μαριονέτα που ανταλάσσει την αμερικανική πολιτική υποστήριξη με τις εθνικές υποχωρήσεις.
    Ο ΦΡΟΫΝΤ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΛΥ.
    Έλεγε:
    "Συχνά, το ξίφος είναι απλά ένα ξίφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3:13 μμ

    Το οικοδεσποτη τον σεβομαι και το εκτιμω και για το ανοικτο δημοκρατικο του πνευμα και για την ανοιχτη δυνατοτητα σχολιασμου που σε ολους μας παρεχει και για τα ενδιαφεροντα θεματα που μας βαζει!

    Αρα η ειρωνια δεν εχει καμμια θεση στις σκεψεις και τα συναισθηματα μου απενατι στον οικοδεσποτη.

    ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευγε Μαρκο για το ηθος σου!

    και εμεις στην οικογενεια μου παλιοι Νεο Δημοκρατες ολλοι τωρα ψηφοφοροι του ΛΑΟΣ.

    Μεχρι και η γιαγια που ψηφισε ΝΔ στις ευρωεκλογες τωρα θα το ριξει στο ΛΑΟΣ δαγκωτο.

    Περιμενουμε πολλα απο τον Καρατζαφερη και κυριως να ξεπλυνει την βρωμια στον χωρο της Κεντροδεξιας και να τιμωρησουμε ολλους αυτους που μας ντροπιασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει μεγαλη πλακα να βλεπεις παλιους Νεοδημοκρατες να ξεχνουν οτι ειναι δεξιοι και να πιπιλανε την καραμελα της κεντροδεξιας.
    Πως μετα να μην τους παρουν φαλαγγι οι Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή