Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Τα πράγματα αλλάζουν για τη Ντόρα. Όχι όμως προς το καλύτερο.!

Παρακολουθώντας κανείς από το διαδίκτυο (προβλήθηκε live) την πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό να ανακαλέσει μνήμες από το παρελθόν, να κάνει τις συγκρίσεις με το σήμερα, και να μελαγχολήσει.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει για τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ίσως να άλλαξε και η ίδια. Άλλαξε ωστόσο σίγουρα το πώς αυτοτοποθετείται η Ντόρα στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι. Και το πώς επηρεάζουν οι κινήσεις της τους υπόλοιπους παίκτες της σκακιέρας.
Η "Μεγάλη Κεντροδεξιά", την οποία επαγγελόταν και στις ομιλίες της στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης με τον Αντώνη Σαμαρά, ανήκει στο παρελθόν. Η συνεδρίαση των μελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας έγινε σε μια μικρή αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. Και αν εξαιρέσει κανείς την απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο, τίποτα το καινούριο, τίποτα το διαφορετικό, τίποτα το αισιόδοξο για το άλλοτε πιο προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροδεξιάς.
Η Ντόρα μίλησε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πόσοι είναι αυτοί; 113! Αριθμός που κάθε άλλο παραπέμπει σε "νοικοκυρεμένη" προσέγγιση του αντικειμένου. Ποιος είναι πρόεδρος της Επιτροπής; Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Δηλαδή, ένα από τα πρόσωπα που ακόμη και φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη χρεώνουν μεγάλο μερίδιο της ήττας της 29ης Νοεμβρίου 2009. Είναι και πάλι εδώ. Και μάλιστα, πιο προβεβλημένος από ποτέ.
Και τα υπόλοιπα πρόσωπα που πήραν τον λόγο όμως, δεν παρέπεμπαν στο φρέσκο, το διαφορετικό, το καινούριο που έχει επαγγελθεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Και όταν η έμπνευση και η δημιουργικότητα απουσιάζει από τους "στρατηγούς", άντε να πείσεις το ..."στράτευμα" να ακολουθήσει.
Επίλογος αυτού του διημέρου για τη Δημοκρατική Συμμαχία, ήταν οι δημοσκοπήσεις της "Alco" και το "Marc", για το "Πρώτο Θέμα" και το "Έθνος της Κυριακής" αντίστοιχα. Και στις δυο δημοσκοπήσεις, το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου για τη Δημοκρατική Συμμαχία, κινείται οριακά κάτω από το 3%. Με τη στάθμιση, στους αναποφάσιστους και τα λευκά, η ΔΗΣΥ μπαίνει στη Βουλή. Προφανώς όμως όχι με τους όρους και τον αέρα πολιτικής ανατροπής που θα προσδοκούσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Είπαμε: Τα πράγματα άλλαξαν. Και μάλλον, όχι προς το καλύτερο για τη Ντόρα…
Bookmark and Share

51 comments:

  1. Για να πούμε και εμείς τα δικά μας στον αναλυτή της πλάκας με ονοματεπώνυμο.

    Πρώτον, το ποιόν θα έχουμε εμείς Πρόεδρο στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, το αποφασίζουμε μόνοι μας και όποιος δεν θέλει, δεν παίρνει.

    Δεύτερον, για να κάνουμε το συνέδριο μας φτάνουν 113 στελέχη και όταν δεν θα τα καταφέρουν, τότε να βγείς και να μας το πείς. Νοικοκυρεμένα φυσικά. Μέχρι τότε υπομονή και τσιμουδιά.

    Τρίτον, η χλαπάτσα των εκλογών με τις μείον 10 μονάδες, υπήρξε αποκλειστικά έργο δια χειρός κουρασμένου. Το πόσο άχρηστος ήταν ο τέως αποδείχθηκε από την επιλογή του με τον νυν, για την αρχηγία του κόμματος. Για φαντάσματα ψάξε αποκλειστικά στα ντουλάπια της Ν.Δ.

    Από ότι ξέρω μόνο ο σημερινός κουραμπιές έχει χρεώσει μέχρι στιγμής την ήττα στον Σκυλακάκη. Βγάλτε συμπέρασμα.

    Τέταρτο, το κόμμα θα μπεί στην Βουλή με όρους και προυποθέσεις που εμείς καθορίζουμε και όχι το antinews.

    Και φυσικά στήνουμε ένα κίνημα με προσοχή και υπομονή, και όχι μία κερκίδα αντιμνημονιακού τύπου για να περνάει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπίστευτο η Ντόρα μπαίνει βουλή το λέει ο τρελοφάκτορας χα χα χα χα

    http://www.antinews.gr/?p=80162

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και που εισαι ακομα...θα παρει και τα σωβρακάκια μερικων απο την σαμαρικη ΝΔ σε λιγο...ΔΥΣΗ ξεδύση θα ανεβαινει αργά αλλά σταθερά και συνεχώς ιδίως εαν βγουν οι ερωτησεις για τα μαυρα του κομιστή και το παρτυ στην υγεία. Ο κοσμος ειναι στην φαση που εχει σιχαθεί τους παντες και ακουει τους παντες. Θα κερδίζουν οι φωνες που εκπεμπουν το πιο καθαρό μηνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ο κομματικός φανατισμός και η προσωπολατρεία σε πρόσωπα που ευθύνονται και δημιούργησαν την κατάσταση αυτή που ζούμε στο έθνος μας, καλά κρατεί! Οι σφουγγοκολάριοι των εθνοπροδοτών ακόμη στηρίζουν και επενδύουν σε αυτούς! Ο ραγιαδισμός τους συνεχίζει να τους χαρακτηρίζει, ακόμη κι όταν το πλοίο βουλιάζει. Κι αυτό γιατί δεν ξέρουν να πράξουν αλλιώς. Γιατί έτσι τους έμαθαν και έτσι θέλουν να μάθουν και τα παιδιά τους. Σε όσους στηρίζουν κόμματα και κατεστημένους πολιτικούς αυτή την ύστατη ώρα, θέλω να συνεγείρω λέγοντας ότι, αν δεν εγερθούν και δεν επαναπροσδιορίσουν την στάση τους απέναντι στο Έθνος, όσο ακόμη χρόνος έμεινε, τότε θα πληρώσουν ακριβά την επιλογή τους. Ας μην χρειασθεί να γευτούν την γεύση της τιμωρίας, θα είναι πολύ πικράλμυρη…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαζευτηκαν 113 για να ακουσουν αυτο στο γηραλεο σκυβαλο του παλαιοκομματισμου και της ελεεινης οικογενειοκρατιας ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ !!

    Οσο για τις δημοσκοπησεις ΓΡΑΦΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ οτι το ανθυποκομματιδιο αυτο της πλακας ΑΝ κατεβει στις εκλογες (λεω ΑΝ γιατι δεν το πολυβλεπω..) ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1-1,5 ΤΑ ΕΚΑΤΟ και σας το δινω πλουσιο... Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 2,5 ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ οταν φτασει στις εκλογες με την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τον φανατισμο θα χασει τουλαχιστον τα δυο τριτα των υποτιθεμενων ψηφοφορων του που θα προτιμησουν να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ το δολιο πασοκ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ... γιατι αυτο το κομμα δεν γεννηθηκε απο καμμια αναγκη ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΑΡΧΗΓΟΣ... βλεπεις Ο ΛΑΟΣ ΤΗΕ ΕΦΤΥΣΕ και ετσι εκανε δικο της κομμα να ΚΑΜΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΟ...... ανθρωπακια ... ανθρωπακια μικρα και βδελυρα γεματα οργη που δεν ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ (παρα τις γονυκλισιες σε καθε ειδους αμερικανο..) ΠΟΤΕ ... ειναι δυσκολο να το αποδεχτουν .. ομως ετσι ειναι η ζωη ! πΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ ο απο πανω ληγμενα σουδωσε ο σαμαρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. exoyn saltarei ta samarakia..den travaei to archigko re paidia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:13 και εγώ άν και Μητσοτακικός θα ψήφιζα πάντα στις εκλογές με κριτήριο να πέσει πρώτα το ΠΑΣΟΚ και μετά την στήριξη του οποιουδήποτε προσώπου. Άν ο αρχηγαντώνης μπορούσε να ρίξει το ΠΑΣΟΚ θα τον ψήφιζα, αλλά όπως βλέπεις το παιντί δέν τραβάει άν τραβούσε θα ήταν εδώ και πολύ καιρό μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για σοβαρευτητε επιτέλους όλοι εσείς οι υποτιθέμενοι Νεοδημοκράτες. Ακολουθήσαμε την Ντόρα μερικοί από μας. Έτσι θελουμε. Κρητική κάντε μας. Αλλά να βριζετε τον επί 9 χρόνια αρχηγό μας Κ. Μητσοτάκη και πρώην πρωθυπουργό είναι ντροπή. Και μόνο ντροπή. προσβαλετε όλους τους Νεοδημοκράτες που ήταν στην ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια. Λίγος σεβασμός στην ιστορία του κόμματος δεν βλάπτει. Εκτός αν εξυπηρετητε κάτι άλλο ξένο προς την παράταξη. Είμαι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΣΥ και επι 23 χρόνια μέλος της ΝΔ και πέρασα από όλα τα όργανα του κόμματος. Για να ακούσω κανά αγώνα των κριτών?
    Κώστας Ευθυμίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεστα ρε Κωστα. Γι'αυτους η ΝΝΔ αρχισε ως ΠΟΛΑΝ το 93.

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα προσθέσω σε αυτά που έγραψε ο Κώστας οτι τον Μητσοτάκη εδώ και 20 χρόνια δέν τον απεκήρυξε κανένας απο την ιστορία του κόμματος ούτε ο Έβερτ ούτε ο Καραμανλής ο παχύς άσχετα με τις αντιπαλότητες τους. Όλοι τον σεβάστηκαν και αναγνώριζαν κάθε στιγμή την αξία και την προσφορά του.
    Οι πρώτοι που τον αμφισβήτησαν ήταν η τσοκλαναρία του Antinews που είχε καταλάβει τους μηχανισμούς του κόμματος το 2009 βγάζοντας εκβιαστικά νέο αρχηγό τον προδότη του 93.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε συνθήκες βουλευτικών εκλογών (πόλωση, συσπείρωση κλπ.) ούτε 1,5%. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 18% η ΝΔ στο γκαλοπ του ΦΙΛΟΥ του Αντωνη (μεγαλη η χαρη του συν δυο μετανοιες) Θεμου...τσ..τσ..τσ..τσ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μεγαλυτερη βλακεια του αειμνηστου εθναρχη Καραμανλη ηταν που μαζεψε απο τα (σχεδον) σκουπιδια τον αξιοτιμο κ. Μητσοτακη και τον εκανε ανθρωπο..

    Αν ΤΟΤΕ δεν εκανε αυτη την βλακεια (αλλιως θα την ελεγα,αλλα δεν θελω να προσβαλλω και να θιξω τας ευγενικας σας καταβολας,ω!φιλτατοι!), τωρα ο αξιοτιμος κ.Μητσοτακης θα ηταν σε κανενα χωριο του ψηλορειτη να μαζευει χορτα και βαλανιδια, η δε αξιολατρευτη κ.Θεοδωρα ,πιθανωτατα θα ηταν σε κανενα ΟΤΕ η ΔΕΗ η τραπεζα ,να αγωνιζεται για τα δικαια αιτηματα των εργαζομενων..

    Πιστευω θα μετρουσε μερες μεχρι να παρει την συνταξη της ,αγαπητοι μου φιλοι..

    Εσεις τι λετε,φιλοι μου?

    Υ.Γ
    Εγω να σας πω την αληθεια αγαπητοι μου,θυμαμαι πολυ καλα (μικρος τοτε) το .."χαριτωμενο" χαμογελο του αξιοτιμου κ.επιτιμου οταν επι Εθναρχη ηταν Υπ.Εξ..
    Τι λεφτα κονομησε τοτε ο χαρυ Κλυνν σατυριζοντας το αξιοτιμο κ επιτιμο..
    Και το περιεργο.
    Ο Ραλλης,Αβερωφ κλπ μετα τη ηττα ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ το τιτλο του επιτιμου,αν και "γεννημα θρεμμα" της Ν.Δ..
    Ο ΜΟΝΟΣ που .."τιμησε" το αξιωμα ειναι ο αξιοτιμος κ.Μητσοτακης.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγαλος ηγετης ναι αλλα εθναρχης οχι ο κουφακλας:

    - Τριφασικο εκλογικο το 58. ΤΟ αισχος
    - Εκλογες 61. Στησαν καλπες και στα νεκροταφεια και στα υλοτομεία.
    - Εφυγε σαν Τριανταφυλλιδης
    - Ο Αττιλας 2 εγινε επι των ημερων του. Λιγη ντροπή παιδες. (Και ο Μακαριος ηθελε εκτελεση)
    - Φέρθηκε unfairly στον πρωην βασιλια (φιλοβασιλικός φυσικα και δεν ειμαι) μην επιτρεποντας του στο ονομα του fair play να κανει και αυτος εκστρατεια κατα το δημοψήφισμα. Οχι οτι θ'αλλαζε το αποτελεσμα αλλα δεν φέρθηκε εντιμα στον Κ.Γλυξμπουργκ ντε Γκρέτσια. Αλλωστε ο Παυλος τον ειχε κανει πρωθυπουργό.
    - Φερθηκε μνησικακα σε Παπαδοπουλο και σε ορισμενους αλλους πρωταίτιους της Επταετίας.
    - Η αποχη απο το στρατιωτικό σκελος του ΝΑΤΟ το 74 δημιουργησε τα πρωτα προβληματα με Τουρκια στο Αιγαιο.(Βεβαια μετα ο μαλακαντρεας και ο χεστης των Ιμιων τα ξεπουλησαν ολα σε Κυπρο Αιγαιο αλλα το 74 αρχισε να ξηλωνεται το πουλοβερ). Μεχρι τοτε δεν γεννατο θεμα με ερευνα και διασωση στο Αιγαιο.
    - Δεν εκανε οτιδηποτε για να τιμησει τους Ελλαδιτες που πολεμησαν και επεσαν κατα την τουρκικη εισβολη στην Κυπρο.

    Το πολυ μεγαλο του συν (οχι το μονο του) ηταν η συνδεση με ΕΟΚ το 61 και η εισδοχη της Ελλαδας στην ΕΟΚ. Μεγαλο προσωπικο του κατορθωμα και μπραβο του. Αλλα Εθναρχης οχι. Γνωμη μου φυσικα.


    Οσο για τον Μητσοτακη εχει την ευτυχία να ζει και να βλεπει παπανδρεηδες, σαμαραδες, κρατικοδιαιτους τσογλαναραδες κορακοδεξιούς να παραδεχονται οτι εαν ειχαν κανει κλασμα των οσων αυτος ελεγε το 90 τωρα θα ημασταν πολυ καλυτερα και σιγουρα οχι φαληρισμενοι. Αυτο αρχιζει και γινεται ιστορία πια. ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥς. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥς. Γιατι αποδεικνυεται σε παρα πολλα σωστός.

    Α εκανε και τον κουφακλα προεδρο για δευτερη φορα. Ετσι για να ακούει σημερα το "ευχαριστω" απο τους κοραδεξιούς.

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όταν έγιναν οι εσωκομματικές πίστεψα ότι ήταν ορθό να γίνει αρχηγός αυτή που δεν εγκατέλειψε ποτέ την παράταξη και όχι αυτός που την πρόδωσε. Τώρα μετά την ήττα όμως, βλέπω ότι προσωπικές στρατηγικές οδηγούν σε συνεχόμενα λάθη. Δυστυχώς δε μπορώ να ακολουθήσω αυτόν το δρόμο της βοήθειας στο ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που για άλλη μια φορά διαλύει τη χώρα (όπως έκανε και παλιότερα).
    Και όσο και αν δε μπορούσα να το φανταστώ πως θα έρχονταν έτσι τα πράγματα, θα στηρίξω ΝΔ για το καλό της πατρίδας.
    Εγώ είμαι στρατιώτης της παράταξης και το εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ολα καλα μου φαινονται αυτα που ακουω... μια παραταξη γεματη ζωη!!! Και οι συγκουσεις δεκτες!!! (Παραταξη την εκανε ο Μητσοτακης βεβαια... απο κομμα που το πηρε... τροπος του λεγειν κομμα). Ενα πραγμα θελω να ρωτησω ρε συναγωνιστες? Ποιος αλλος ελληνας πολητικος, στρατιωτικος, επιστημονας, τελος παντων καποιος που η πατριδα και οι ελληνες τον τιμησαν με αξιωματα... πεθανε και τον θαψανε σε ιδιωτικο χωρο (Ιδρυμα ας πουμε) μακρια απο τους αλλους ελληνες κοινους θνητους????
    Μονο εναν που δεν ηθελε να ειναι με ολους τους αλλους!!! Εγω ντρεπομε που οι γονεις μου καποτε ψηφιζαν αυτο το "εκτρωμα " της ελλαδος. Τον ονομαζουν και εθναρχη... αυτον που πουλησε κομματια ελληνικα για να γυρισει με το αεροπλανο του Ζεσκαρτ ντεστεν να το παιξει εθναρχης... αλλα ενα σκοπο εξυπηρετουσε φιλοι... να βγαλει τον Ανδρεα πανω... ο οποιος το 85 του την εφερε και εβγαλε Σαρζετακη... να ναι καλα!!! Αυτα... επλιζω ολοι οι ελληνες τα γνωριζουν για τον κ.Τριανταφυλιδη....
    Καλο απογευμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεγαλος ηγετης ναι αλλα εθναρχης οχι ο κουφακλας:
    ==
    Ειναι .."υβρις" η μου φαινεται??
    (να διευκρινισω:"βρωμικη γλωσσα δεν υπαρχει,βρωμικοι ανθρωποι υπαρχουν".Το πιστευω αυτο.
    Και πιστευω οτι καθενας εχει το δικαιωμα να εκφραζεται οπως θελει.
    Με το εξης ..απλοικο επιχειρημα:
    Εαν χρησιμοποιησω .."βρισια",δυο τινα θα συμβουν:
    1. Θα καταλαβεις τις λεξεις/φρασεις οποτε τις εχεις χρησιμοποιησει και εσυ και απλα εισαι υποκριτης.
    2.Αν δεν την ξερεις δεν σημαινει τιποτα για σενα,οποτε γιατι τρωγεσαι??
    Π.χ σε λεω "maricon" ,σου λεει τιποτα?
    Σε λεω "poofter",σου λεει τιποτα??

    - Τριφασικο εκλογικο το 58. ΤΟ αισχος
    ==
    Αυτο δεν μου λεει τιποτα.
    Και τυχαινει να μην εχω ασχοληθει μετο θεμα. Αλλα "τριφασικο" ??
    Τι σημαινει αυτο?

    - Εκλογες 61. Στησαν καλπες και στα νεκροταφεια και στα υλοτομεία.
    ==
    Οχι. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ (λαθρο)μεταναστες να τους κανουν .."Ελληνες" σε μια νυκτα για να τους παρουν την ψηφο!
    Ηρεμησε.. ΟΧΙ,λογια του "γερου παπατζη"..


    - Εφυγε σαν Τριανταφυλλιδης
    ==
    Αληθεια ειναι.
    Και η ειρωνεια!?!?!
    Ενω ο Εθναρχης εφυγε νυκτα ,κυνηγημενος,γιατι ταβαλε με τον βασιλια Παυλο,εχει την ετικεττα του .."δεξιου"! ...
    Ενω ο"γερο παπατζης",που κρατησε πεθαμενο το βασιλια Παυλο (οταν τον σκοτωσε ο Λεβιδης) εμεινε με την ετικεττα .."αριστερος" ..
    "γκερο τις δεμοκρατιας) (μην χεσω!)...

    Φτανει μεχρις εδω .
    Εχω απαντησεις και για τα υπολοιπα.
    Αλλα επιφυλασσομαι
    Ειναι πολλα τα θεματα που εβαλες και γινεται βαρετο..

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το κουφακλας δεν ειναι υβρις. περιγραφει αυτο που λεμε λαϊκα hearing impairment.

    Το τριφασικό για να μαθαινεις: σε περιοχες που η ΕΡΕ πλειοψηφουσε ισχυε πλειοψηφικό, σε περιοχές που ηταν ετσι και ετσι ενισχυμενη σε περοχες που εχανε ισχυε αναλογικό!
    Καλο ετσι; Βεβαια ολη η ιστορια αποσκοπουσε στο να μην ειναι η ΕΔΑ αντιπολιτευση αλλα παλια κιταπια αυτα. Ποιος τα θυμαται η τα ξερει τωρα. Παντως ο Αττίλας 2 ειναι προβλημα εαν θελεις να λεγεσαι εθναρχης.

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Αττιλας 2 εγινε επι των ημερων του.
    ==
    Αν θυμαμαι καλα ο (λεγομενος) Αττιλας2 ειναι δημιουργημα (και εφευρεση) της αλητοσυμμοριας πασοκ ,πρωτης γενιας??
    Συγκεκριμενα του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου?
    Που ΤΟΤΕ ζυγιζε 50 (πανω κατω) κιλα με το σωβρακο,δυστυχισμενος αφραγκος και τα δοντια του να βρωμανε απο την πεινα??
    Και ειχε και το τσιμπουκι και το παιζε .."επαναστατης" τυπου καστρο??

    Εγω εκεινο που θυμαμαι ("φευγαλεα",(μπλιαχ!),ηταν οτι μετα τη καταρρευση της δικτατοριας Ιωαννιδη η Τουρκια ειχε καταλαβει τη μιση Κυπρο ,τελος παντων καπου εκει.

    Τα λεω καλα η κανω λαθος??
    Δεν χασαμε στην Κυπρο τιποτα παραπανω.
    Φυσικα θα επρεπε να εκτελεσθει ο Ιωαννιδης ,γιατι μεσα στον "υπερπατριωτισμο του" εφερε την καταστροφη..

    (Και ο Μακαριος ηθελε εκτελεση)
    ==
    Μιας και πιασαμε την ..'διδασκαλια" μαθε και συ το εξης:
    Το 1974 ο Ιωαννιδης ανετρεψε τον μακαριο και διορισε πρωθυπουργο τον Σαμψων.
    Οσο και αν φαινεται παραξενο, η αποτυχια του ολου εγχειρηματος ηταν οτι οι πραξικοπηματιες ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ τον μακαριο!!
    Βαλλαν με βαρεα οπλα κατα του προεδρικου μεγαρου και πιστεψαν οτι τον σκοτωσαν!
    Ομως κανανε λαθος.
    Ο μακαριος την γλυτωσε και μια μερα μετα βγηκε στο ΡΙΚ(ραδιοφωνο) και ειπε οτι ειναι ζωντανος και καλεσε τους κυπριους σε αντισταση.
    Και εκει εγκειται η τραγωδια.
    Ο Σαμψων ηταν που ηταν αμφισβητουμενος λογω πραξικοπηματος,ηρθε και το μηνυμα μακαριου(?!) τελος. Ηταν τελειωμενος.
    ΚΑΝΕΙΣ δεν τον αναγνωριζε .
    Και εκει βρηκαν την ευκαρια οι μεμετηδες και καναν την εισβολη και πηραν την μιση Κυπρο..

    Τελος δευτερου μερους!
    (να σεβομαστε και τον ..χωρο!).

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Αττιλας-2 εγινε με Καραμανλη πρωθυπουργο. Τσεκαρε το.

    Και Ο Ιωαννιδης ηθελε εκτελεση εξακις και κατ'επαναληψιν.

    ΝΕΑΡΧΟς

    Υ.Γ. Ο ηλεκρονικός χωρος ειναι τζαμπα πια. Γραφε οσο θες. Μονο μην βριζεις γιατι απ'οτι καταλαβαινω το στοματακι σου ειναι για διαφημιση λεξικου του Μπαμπινιωτη (:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τριτο μερος .
    ==

    - Φέρθηκε unfairly στον πρωην βασιλια στον Κ.Γλυξμπουργκ ντε Γκρέτσια.
    ==
    Κατ αρχας την βασιλεια την κατηργησε ο αειμνηστος Γεωργιος Παπαδοπουλος. Δεν ξερω αν σου τοπε κανενας μεχρις τωρα ,σου το λεω παντως και εγω και παρτο σαν γεγονος.Αν δεν ειχε υπαρξει ο αειμνηστος(επαναλαμβανω) Γεωργιος Παπαδοπουλος τωρα δεν θα ηξερες ουτε καν οτι λεγεται Γκλυξμπουργκ και τετοια. Θα τον ελεγες η "Αυτου Μεγαλειοτης ο Βασιλευς των Ελληνων Κωνσταντινος"..
    Λεγε εσυ οτι θελεις , η αληθεια ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ.

    Εδω υπαρχει επισης το εξης παραδοξο.
    Ο Παπαδοπουλος εκανε δυο δημοψηφισματα ενα το 1968 οπου πηρε 98% και ενα το 1973 (29 Ιουλιου 1973) περιπου 98 τοις εκατο.
    Λοιπον οταν εγινε η .."μεταπολιτευση" το δημοψηφισμα του 68 θεωρηθηκε ακυρο (προιον βιας και νοθειας) ενω το δημοψηφισμα του 73 ,που εγινε κατω απο τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ συνθηκες και με ιδιους πρωταγωνιστες θεωρηθηκε ..ΕΓΚΥΡΟ!!!!!
    Η σωστη ροη των πραγματων θα ηταν :
    Πεφτει ο Ιωαννιδης ερχεται ΠΡΩΤΟΣ ο κατ εξοχην αντιστασιακος βασιλευς Κωνσταντινος.
    Copied??

    Τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

    Αυριο το αλλο μαθημα.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειλικρινα διασκεδαζω με το μεγεθος της βλακειας καποιων που εμετικα και δουλικα προσκυνανε το ΑΘΛΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ , ευτυχως που το σοι αυτο μας τελειωσε η μητστακο-μπακογιαννο-κουβελου η παντα ΓΛΥΦΟΥΣΑ οτιδηποτε αμερικανικο ΕΥΤΥΧΩΣ κατεληξε με το υποθετο ΔΗΣΥ αλλωστε με υποθετο ξεκινησε το σοι (1,5% ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ,τοτε που βριζανε Καραμανλη και ΝΔ..) και σε ΥΠΟΘΕΤΟ ΔΗΣΥ κατεληξαν...

    Οσο και να σκουζετε η αληστου μνημης ντορα καηκε ...

    υγ
    Αν και δεν ειμαι Σαμαρικος , ειμαι ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΣ οπως και οι περισσοτεροι δημοκρατικοι πολιτες της ΝΔ , οποτε και τον Σεφερλη (κωμικο) να ειχε αντιπαλο η κορη του πολιτικου βρυκολακα ΤΟΝ ΣΕΦΕΡΛΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ.

    Αντε γεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό εξηγει το λογο για τον οποιο ο Σεφερλης εχει αφθονο υλικο τωρα με την μικρη νΝΔ του μεγιστου Αντωνη. Βοήθεια σας. Και εις κατωτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βρισε οσο θες φιλε τον Μητσοτακη. Ετσι ειναι η δημοκρατια! Ενα να θυμασε μονο .... θα παραμενεις η κοπρια στα λαχανα του Σαμαρα ... και μονον κοπρια .... αυτο επελεξες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ασε τα Ζητω... αυτα τα λεγανε για τον Χιτλερ.... στην δημοκρατια απλα παραδεχονται την αληθεια φιλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλα το πας... εχεις χιουμορ... μπραβο... να σαι καλα.... μας εκανες και γελασαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Α ρε Αρτινέ που μας παριστάνεις τον αντιπαπανδρεικό ΘΕΑΤΡΙΝΕ!!!
    Άν δέν ήταν ο Μητσοτάκης θα έκανες τάματα στην Μάργκαρετ σήμερα, η χώρα που ζείς δέν θα λεγόταν Ελλάδα θα λεγόταν Παπανδρειστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αρτινέ μιλάμε έπρεπε να πάς στην δραματική σχολή, θα έμενες στην ιστορία σάν ένας απο τους μεγαλύτερους ηθοποιούς.
    Τί φρούτα βγάζει το Antinews χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το νέο φρούτο εποχής Π-αρτηνός εφράζει το τελευταίο στάδιο του Σαμαρισμού, που είναι η βοθροανάδευση.

    Υπάλληλος στον κεντρικό αποχετευτικό σύστημα του Σαμαρά στο διαδίκτυο, το antinews, με εμφανές IQ πλίνθου, βγάζει ότι το πιό βρώμικο διαθέτει η συμμορία της ΠΟΛΑΝ που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι διαφεντεύει το ιστορικό κόμμα της Ν.Δ.

    Γιά την ενημέρωση των αναγνωστών και όχι των πλίνθων, αξιόπιστη πηγή από Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι σήμερα ακούστηκε και μάλιστα δυνατά και πολλές φορές το σύνθημα "ήρθε η ώρα του Καραμανλή".

    Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει με το 25% της ΠΟΛΑΝ στις εκλογές που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ + ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ + ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ + ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΩΛΟΓΛΥΨΙΜΑΤΑ + ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΕΡΩΤΕΣ + ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ + ΒΡΩΜΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ + ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΙ + ΑΥΝΑΝΟΣΧΕΔΙΟΛΑΓΝΙΑ + ΞΕΠΟΥΛΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ + ΑΝΦΑΙΡΑΤΖΗΔΕΣ = ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ

    Οτι πιο αισχρο πολιτκα , μετα τον γιγαντα της λαμογιας ΑΝΤΡΕΑ (ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΥΛΑΣ) ειναι ο πολιτικος βρυκολακας.


    Αιντε τωρα στο ΥΠΟΘΕΤΟ ΔΗΣΙ να στανιαρετε , μαζι με σκυλακακηδες και γραφικους κιλτιδομαγκες..

    Μιλαμε για πολυ γελιο, ποσοστα ΛΕΒΕΝΤΗ εχετε και ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ... μητσοτακεψατε την ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ του τοπου (την ΜΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) μητσοτακεψατε την Ελλαδα μας ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ και η χλευη καθως και η αδιαφορια του ΛΑΟΥ ειναι η καλυτερη τιμωρια στο μητσοτακεικο.

    Αιντε να ξαναφερετε σχεδια ΑΥΝΑΝ αιντε ΝΑ Π[ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ..... ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ παρα μονο για να καταδειξει ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΘΩΝ.

    Δεν σας μισουμε απλα σας λυπομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαθε να γραφεις, "ΜΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"?
    Ποιοι μιλανε;
    η παραταξη των εθνοπροδοτων και εκτελεσθεντων εξ,
    η παραταξη που ειχε για αρχηγο τον Ραλλη γιο ενος δωσιλογου που εστησε τα ταγματα γερμανοτσολιαδων,
    η παραταξη των γερμανοπροσκυνημενων βασιλεων, η παραταξη του Μεταξα που το 1916 επρεπε να εκτελεστει
    η παραταξη του καραμανλη που δεν πολεμησε το 40
    ....αντε να χαθειτε κορακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ 17 Ιανουαρίου 2011 9:52 μ.μ.

    Εισαι σε παραληρημα, στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι.. τους γερμανοπροσκυνημενους βασιλιαδες κωλογλυφε ΜΙΑ ΖΩΗ ο Μητσουλας (ΒΛΕΠΕ ΑΝΦΑΙΡ - ΒΛΕΠΕ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ) ΤΟΥΣ ΕΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΔΕΞΙΑ (κινημα Γονατα) ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΕΝΤΡΩΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.. την γραμμη ΜΕΤΑΞΑ το επος του 1940 ηταν εργα 100 τοις 100 του ΜΕΤΑΞΑ, οι στρατηγοι του και τα σχεδια του φερανε την νικη... να μην σου θυμισω ποιοι θελανε 'να τα βρουμε' με τους γερμανο-ιταλους.. την συμμαχια ΧΙΤΛΕΡ -ΣΤΑΛΙΝ το συμφωνο ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ - ΜΟΛΟΤΩΦ τις κραυγες του παρανομου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και του ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ ΚΚΕ που μιλαγανε για ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και 'πολεμο μεταξυ ληστρικων καπιταλιστικων χωρων' ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ...

    Η δεξια πολεμησε ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ και υπερασπιστηκε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της χωρας μας... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι δεξιοι αμυνονται τησ ιστοαριασ και του ονοματος ΤΗς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ , υπερ της ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας ΤΩΝ ιερων και οσιων ΜΑΣ ενω η πουλημενη αριστερα ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑ με προθυμους κολαουζους κατι μητσοτακηδες και κατι μανους και αλλα τετοια φρουτα..

    Σου υπενθυμιζω οτι ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκοψε τοπος με ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...οσο για το μητσοτακεικο απαξιω και να αναφερθω ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι Πλαστηρας και Γονατας ηταν τοσο δεξιοί οσο η Παπαρηγα και Ο Αλαβανος ητανε μελη της ΟΝΝΕΔ στα νιατα τους. Τραβα μαθε ιστορία.
    Ο Μεταξας το 1916-18 επρεπε να στηθει στα εξι μετρα επι εσχατη προδοσια μαζι με τους γερμανους και γερμανοπροσκυνημενους βασιλεις.
    6000 στρατιωτες παραδοθηκαν αμαχητι μαζι με ανατ. Μακεδονια και Καβαλα και κατεληξαν στο Γκερλιτς.Ο μπαμπας του Γάλλη ηταν δωσιλογος, εστησε τα ταγματα των γερμανοτσολιαδων και παρεπεμφθη σε δικη για εθνικη αναξιοκρατία.
    Τα κομμουνια τα πολεμησε και το κεντρο και η δεξιά. Ο Σοφουλης ομως που ηταν πρωθυπουργός ηταν κεντρωος.Τον Μπελογιαννη (κακως ισως) τον εκτελεσε ο Πλαστηρας που ηταν κεντρωος.Μην μου μιλας για εθνικοφροσύνη της δεξιας οταν η χουντα του Ιωαννιδη εφαγε την πεπνοφλουδα των αμερικανων και προκαλεσε την τουρκικη εισβολη.
    Μην μιλατε για δεξια εθνικοφροσυνη οταν μαζι με Μακαριο υπογραψατε τις συμφωνιες της Ζυριχης και οταν οι τουρκοι εισβαλλανε η Κυπρος εκειτο μακραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 18 Ιανουαρίου 2011 9:37 π.μ.

    Οι Πλαστηρας και Γονατας ηταν τοσο δεξιοί οσο η Παπαρηγα και Ο Αλαβανος ητανε μελη της ΟΝΝΕΔ στα νιατα τους. Τραβα μαθε ιστορία.
    ==
    Ζωον!
    Εκεινη την εποχη που αναφερεσαι για "Πλαστηρας και Ο Γονατας" ,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ η λεξη .."δεξια"!!

    Τοτε ηταν Βασιλικοι και Βενιζελικοι.

    Επισης ανιστορητο βλαμμενο για ριξε μια ματια και εδω:

    "Και βέβαια, ο Βενιζέλος δεν εγκατέλειψε ποτέ την αιώνια αγαπημένη του, την... δικτατορία, μιας και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν του πήγαινε και πολύ! Έτσι, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 1935, έλεγε ο Βενιζέλος στην βουλή, με αφορμή αυτό ακριβώς το πραξικόπημα: «Του είπα [εννοεί τον Πλαστήρα] ότι γνωρίζει καλώς ότι ΔΕΝ είμαι από εκείνους, οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι από το κοινοβουλευτικόν πολίτευμα. [...] Προσέθεσα ακόμη: Βέβαια μου επικαλείσθε συχνά το παράδειγμα μίας χώρας, η οποία καθ' όλας τας πληροφορίας, αφ' ής εγκαθιδρύθη εις αυτήν η δικτατορία, φαίνεται ότι πηγαίνει καλά. Αλλά, προσέθεσα τούτο: Διά να υπάρξη μία τοιαύτη δικτατορία πρέπει να υπάρξει δικτάτωρ, και τέτοιον δικτάτορα εγώ δεν τον βλέπω. Εγώ δεν νομίζω, αγαπητέ φίλε στρατηγέ Πλαστήρα, ότι είσαι ικανός να κάμης τον δικτάτορα. Οχι μόνο συ δεν έχεις την ικανότητα να κάνης τον δικτάτορα, ως ο Μουσολίνι, αλλά δεν έχεις ούτε την πλειάδα, εκατοντάδα ανδρών τους οποίους έχει περί αυτόν ο Μουσολίνι». (Το Φασιστικό Πρότυπο του Μεσοπολέμου, Ντούτσε, ο Υπέροχος, ΙΟΣ, Ελευθεροτυπία, 28-10-2006)".

    http://palio.antibaro.gr/national/kekaumenos_oxi.php

    Οταν το διαβασεις ξανα ελα εδω.

    Υ.Γ
    Καταβαλλω ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΗ προσπαθεια να μην χρησιμοποιησω τα ΣΩΣΤΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ για την παρτι σου τενεκε.
    Οχι ,γιατι φοβαμαι κατι,αλλα απλα γιατι ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με την ευγενικη μου ανατροφη.
    αχρηστε τενεκε.Θυμα της ανηλεητης "αριστερης" (μην χεσω!) προπαγανδας,βλητο..

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΝΕΑΡΧΟς
    ==
    Χωρις καλημερες και τα λοιπα στο ..θεμα:

    Λοιπον ο (λεγομενος)Αττιλας 2 ειναι κατασκευασμα του λαμπρακισταν
    και φερεφωνο ειχε το σκατοψυχο ελληνοπολωνο μινεικο παπανδρεου,που ΤΟΤΕ δεν τον πηραν στην Οικουμενικη κυβερνηση(αλλο φρουτο και τουτο).
    Το τουρκικο σχεδιο εισβολης ειχε την κωδικη ονομασια Αττιλας ,που σκοπο ειχε να καταλαβει οσα εδαφη περισσοτερα μπορουσε τα τουρκοφωνα κυριως.
    Δεν υπηρξε κανενα σχεδιο Αττιλας 2.
    Καταληπτον?

    "Η Κυπρος ειναι μακρια" απεδοθη στον Εθναρχη Καραμανλη πολυ αργοτερα αλλα ΠΟΤΕ δεν αναφερθηκε κατι σαν αποδεικτικο στοιχειο.
    Αλλα και να την ειπε τι εγινε?
    Ψεμματα ειναι??
    20 μερες πρωθυπουργος συγκαλει πολεμικο συμβουλιο απο οπου μαθαινει απο την στρατιωτικη ηγεσια οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ
    να πολεμησουμε με αξιωσεις τους τουρκους.
    Τι θαπρεπε να κανει λοιπον????
    (Προσπαθησε να το καταλαβεις ,δεν θα επανελθω).

    Μην του καταλογιζεις σαν εγκλημα κατι που το εκανε ποιωντας την "αναγκη φιλοτιμια".
    Στο κατω κατω ,ειτε ετσι ειτε γιουβετσι, ΚΑΤΑΦΕΡΕ τα κατοχικα εδαφη ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ σαν κρατος ,να χαρακτηριζονται "παρανομη κατοχη",πραγμα οχι και τοσο ευκολο.
    Κρατος της Β.Κυπρου ονομαστηκε και αναγνωριστηκε επι εποχης του σιχαμενου ελληνοπολωνου αντρει μινεικο παπανδρεου το 1983!!
    Πηγε ο ελεεινος στην Κυπρο για να κανει εφφε ,στα χαχολια ψηφοφορους του και την ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ο Ντεκτας ανακηρυξε το κρατος της Β.Κυπρου!!
    Που το αναγνωρισανε πολλα κρατη.
    Και η αντοδραση της αλητοσυμμοριας πασοκ???
    Βαλανε ενα γλοιωδες σκουληκι το κατσιφαρα ,ΥΕΝ τοτε,και δηλωσε σαν αντιποινα :
    Να φυγουν ολοι οι ναυτικοι απο το Μπαγκλαντες που δουλευουν στα ελληνικα πλοια!!!!!!
    ΝΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    Και ποσοι ηταν αυτοι ? ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
    Κ Α Ν Ε Ν Α Σ !!@!!
    Ειμαι σε θεση να το ξερω.
    ==
    \
    Τωρα για την βασιλεια(και παλι).
    Το Ιουλιο του 1974 στην Ελλαδα δεν υπηρχε κρατος.
    Και τοτε ο αντιστρατηγος Νταβος (σωματαρχης του Γ σωματος στρατου) , τους υποχρεωσε και απειλησε (τον γκιζικη και κατι αλλους) να δωσουν πολιτικη λυση στο προβλημα,"αλλιως κατεβαινω με τα τανκς στην Αθηνα".

    Συνεδριασανε λοιπον και τι κανουν?
    Καποιος(απεδοθη στον Αβερωφ,αλλα και οι αλλοι το ιδιο σκεφτοταν), ριχνει την ιδεα να φωναξουνε τον Καραμανλη.
    Τους βολευε ΟΛΟΥΣ!!!
    Καμμια σκεψη για την επαναφορα του βασιλια.Αυτος καταργηθηκε! με το δημοψηφισμα του αειμνηστου Γεωργιου Παπαδοπουλου, της 29ης Ιουλιου 1973! που ηταν ΕΓΚΥΡΟ!!!!

    Στη ουσια δεν θελαν τον βασιλια για δικους τους λογους ο καθενας.
    Οι στρατιωτικοι γιατι ηταν ΟΛΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.
    Υπηρετησαν την δικτατορια ΠΕΙΘΗΝΙΑ ενω ειχαν ορκισθει ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ και στο ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!!!
    Ο (σκατοψυχος) λαμπρακης,γιατι ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΨΟΓΑ μετην δικτατορια .
    Και πληρωνοταν ΑΔΡΑ (καπου 450 εκατ δραχμες τοτε,οπως αποκαλυψε δικηγορος Αλεβιζατος στη δικη),για να παραμυθιαζει τον κοσμο!!
    Οι πολιτικοι ,γιατι φοβηθηκαν μην χασουν την δουλεια τους

    Και ετσι φεραν τον αειμνηστο Εθναρχη Καραμανλη.

    το επομενο επεισοδιο εχει να κανει με το "Εξω για παντα απο το ΝΑΤΟ"!
    Μηπως θυμασαι ποιος το ειχε σαν συνθημα αυτο??
    Θα σου πω εγω αλλα τωρα "coffee time"!

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΝΕΑΡΧΟς
    ==
    Εδω ειμαστε παλι τσιφτομαγκα..


    - Φερθηκε μνησικακα σε Παπαδοπουλο και σε ορισμενους αλλους πρωταίτιους της Επταετίας.
    ==
    Αληθεια? Τι μου λες!

    Κατ αρχας το δικαστηριο τους καταδικασε σε θανατο και αυτος τους εδωσε χαρη μετατρεποντας την ποινη σε ισοβια!!!
    Για την οποια παρεμβαση μαλιστα ,κατηγορηθηκε,σιχτιριστηκε απο τη αλητοσυμμορια πασοκ αλλα και απο ολα τα "πρωωδεφτικα κωματα"!
    Ο δικαστης ,καποιος ντεγιαννης,εγινε ο νεος Τερτσετης συμφωνα με την αλητοσυμμορια πασοκ η οποια μαλιστα τον εκανε και βουλευτη!!!!
    (Δεν θαθελα να σχολιασω αυτο το ντεγιαννη,με εννοεις? Φοβαμαι θα μουρθει εμετος.)

    - Η αποχη απο το στρατιωτικό σκελος του ΝΑΤΟ το 74 δημιουργησε τα πρωτα προβληματα με Τουρκια στο Αιγαιο.
    ==
    Θεωρητικα ητανε λαθος.
    Αλλα δημοκρατικος πρωθυπουργος ητανε ,σε εκλογες θα πηγαινε,το κλιμα (υποδαυλιζομενο ΚΥΡΙΩΣ απο τον αδικτακτο τυχοδιωκτη και ανηλεητο δημαγωγο ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου,ηταν εξοχως αντι-Νατοικο,τι ηθελες να κανει?
    Πρακτικα ητανε λαθος,γιατι αργοτερα θελαμε να μπουμε και δεν μας ηθελαν.
    Οπως φυσικα λαθος ητανε και η αρνηση χορηγησης αδειας εισοδου του Λουντς στην Αθηνα.
    Ευτυχως που "ο αγωνας δικαιωθηκε"! ηρθε η αλητοσυμμορια πασοκ ,αυτα τα σιχαμενα παλιοσκυλα και μας εβγαλαν οριστικα απο το ΝΑΤΟ,οπως εδιωξαν και τις βασεις!!
    Ασε δηλαδη που τωρα εχουμε με την αλητοσυμμορια τριτης γενιας και το διαβοητο γαπ(α) βλακα γιοργο να λεμε επιτυχια! που παει στην Αμερικη και μιλαει με την ..Χιλαρυ!!!

    (Βεβαια μετα ο μαλακαντρεας και ο χεστης των Ιμιων τα ξεπουλησαν ολα σε Κυπρο Αιγαιο αλλα το 74 αρχισε να ξηλωνεται το πουλοβερ). Μεχρι τοτε δεν γεννατο θεμα με ερευνα και διασωση στο Αιγαιο.
    ==
    No comments.

    - Δεν εκανε οτιδηποτε για να τιμησει τους Ελλαδιτες που πολεμησαν και επεσαν κατα την τουρκικη εισβολη στην Κυπρο.
    ==
    Τι δηλαδη επρεπε να κανει?
    Κατ αρχας εδω υπαρχει κατι που προφανως αγνοεις(ελπιζω οχι σκοπιμα).
    Η περιβοητη μεραρχια που -υποτιθεται- εστειλε ο αλλος ελεεινος σκατοψυχος "γερο παπατζης" στην Κυπρο!
    Σεντονια ολοκληρα γραφτηκαν και τοννοι μελανης χυθηκαν για να μας πεισουν οι .."δημοκρατικοι και λοιπες προοδευτικες δυναμεις"(μην χεσω!!) οτι ο αειμνηστος Γεωργιος Παπαδοπουλος απεσυρε απο την Κυπρο αυτη την μεραρχια!!!
    Εσυ τι λες ?? Την απεσυρε η οχι??
    Αν ΝΑΙ ,που βρεθηκανε οι Ελληνες εκει??
    Αν ΟΧΙ ητανε .."χουντικοι"!
    Αφου ανετραπη ο μακαριος ,επρεπε να επαναστατησουν και να φυγουν!
    Τι λοιπον ισχυει??


    Το πολυ μεγαλο του συν (οχι το μονο του) ηταν η συνδεση με ΕΟΚ το 61 και η εισδοχη της Ελλαδας στην ΕΟΚ. Μεγαλο προσωπικο του κατορθωμα και μπραβο του. Αλλα Εθναρχης οχι. Γνωμη μου φυσικα.
    ==
    Ας ειναι κι ετσι. Θα ετριζαν τα κοκκαλα του αν δεν του αναγνωριζες ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ!!!!
    Δηλαδη το αυτονοητο.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΝΕΑΡΧΟς
    ==

    Τελευταιο επεισοδιο

    Οσο για τον Μητσοτακη εχει την ευτυχία να ζει και να βλεπει παπανδρεηδες, σαμαραδες, κρατικοδιαιτους τσογλαναραδες κορακοδεξιούς να παραδεχονται οτι εαν ειχαν κανει κλασμα των οσων αυτος ελεγε το 90 τωρα θα ημασταν πολυ καλυτερα και σιγουρα οχι φαληρισμενοι.
    ==
    Τι ακριβως εκανε ο δρακουμελ?
    Πολυ μας ζαλισες με δαυτο.
    Λοιπον τι εκανε??
    Θελεις να σου αναφερω τα στοιχεια για το χρεος επι δρακουμελ??
    Μπορω να τα βρω.
    Τι δηλαδη που εβαλε χιλιαδες ανθρωπους των λεωφορειων να χρεωθουν για να αγορασουν τα αστικα λεωφορεια στην Αθηνα
    και μετα να ερθει η αλητοσυμμορια πασοκ να τα ξανακανει κρατικα και οι ανθρωποι να μεινουν χρεωμενοι για κατι που ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ και δικο τους??
    Ασε .
    Ειπαμε αυτα στην Ν.Δ τα αναγνωριζουμε ,αλλα δεν τα λεμε δημοσια. Κανουμε την αυτοκριτικη μας ,αλλα εδω εχουμε να κανουμε με ενα αδυσωπητο,υπουλο ,βρωμικο ΕΧΘΡΟ:
    Την αλητοσυμμορια πασοκ.
    Και αυτους πολεμαμε.

    Αυτο αρχιζει και γινεται ιστορία πια. ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥς. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥς. Γιατι αποδεικνυεται σε παρα πολλα σωστός.
    ==
    Ειπαμε ,δεν ειπαμε??
    Τετοιοι .."σωτηρες" εκ του ασφαλους ΟΛΟΙ γινονται.
    Εδω εγινε καιτο βλακας γιοργο.
    Αμα ρουφηξεις το αιμα των εργαζομενων και τους κανεις να τρωνε κρεας καθε χριστουγεννα και πασχα,θα φτιαξεις την οικονομια.

    Που -ειρησθω εν παροδω- ειναι μια μπαλλα που την φουσκωνεις και την ξεφουσκωνεις κατα βουληση.
    Το 1993 που επεσε μετα δυο τρια χρονια που ηταν πρωθυπουργος ,τι εργο οσον αφορα την οικονομια ειχε να καυχηθει οτι παρεδωσε??
    Ε?? ΤΙ??
    Εγω ,δεν εγινα πλουσιωτερος,δεν ειχα καλλιτερες δημοσιες υπηρεσιες ,δεν ...δεν... δεν....

    Α εκανε και τον κουφακλα προεδρο για δευτερη φορα. Ετσι για να ακούει σημερα το "ευχαριστω" απο τους κοραδεξιούς.
    ==
    Ειπαμε "κουφακλα" ειναι βρισια και ανοητη βρισια.
    Δεν ηταν κουφος,ηταν?
    Και να ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ προεδρο ,δεν θα ετρεχε και τιποτα..
    Φατνταζεσαι ομως αν ο Εθναρχης δεν επαιρνε απο τα (σχεδον) σκουπιδια τον μητσοτακη και τον κανει Υπουργο??

    Βαλανιδια και αγριοχορτα θα μαζευε τωρα στον ψηλορειτη...

    Am i clear?????
    Υ.Γ
    Τα Αγγλικα μου ειναι σημαδι οτι αρχιζω και νευριαζω..

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σου αρτινε. Βλεπω πολλα σχολια απο χθες που βγηκα. Σημερα δεν εχω χρονο αλλα θα προσπαθησω τηλεγραφικα μια και θα εξαφανισθω λογω δουλειας για καμμια βδομαδα.Λοιπον:
    -Αττιλας 2. Ο Καραμανλης ηταν πρωθυπουργος στην κυβερνηση εθνικης ενοτητας. Ελεγξε το και θα δεις οτι ετσι ειναι. Δεν νομιζω οτι ειναι δημιουργημα του Λαμπρακη ο αττιλας 2 μια και απο οτι ξερω οι τουρκοι ακομα εκει ειναι.
    - Παπαδοπουλος. Ο Φλωρακης ελεω Καραμανλη εφτιαχνε το ΚΚΕ με το 74 και ο κουφακλας ζητουσε απο τον παπαδοπουλο να ζητησει "χαρη" για να βγει.Ετσι δεν ειναι; το "οταν λεμε ισοβια εννουμε ισοβια" δειχνει πολλα για την ψυχοσυνθεση του κουφακαλα. Νομιζω οτι ο Μητσοτακης προσπαθησε να δειξει μεγαλοψυχια αλλα τσινισε και τοτε η βαθια και μικρόψυχη καραμανλικη δεξια.
    - αποχη απο το ΝΑΤΟ: παραδεχεσαι οτι ηταν λαθος. καλο αυτο.
    - Κυπρος: υπηρχαν ελλαδιτικα ενοπλα τμηματα του στρατου. Τα οποια εδωσαν ηρωϊκες μαχες. Και ντομυμαντερ εχουν παιχτει(βρες τα στο γιου τιουμπ) και βιβλια (γκουγκλαρισε και θα βρεις παρα πολλα)εχουν γραφτει. Χαριν μνημοσυνου θα σου ελεγα μονο ενα ονομα που ετυχε να γνωρισω καποτε. Κομποκης. Ρωτα να μαθεις. Ο Γιαννιωτης ή ο Λυκιος μπορει και να ξερουν.
    -Μητσοτακης: απο τους 3 προυπολογισμους της κυβερνησης Μητσοτακη οι 2 ηταν πλεονασματικοι. Αρα ο Μητσοτακης δεν συνεβαλε στο εθνικο χρεος. Αυτο που εγινε -και ρωτα εναν που ξερει - ειναι οτι ενεγραψε στον προυπολογισμο καταπεσουσες κρυφες (υπο την εννοια οτι δεν ειχαν εγγραφει στον προυπολογισμο απο τον μαλακαντρεα) κρατικες εγγυησεις των ΔΕΚΟ. Η ανοδος του εθνικου χρεους 81-89-90 ειναι 100% εργο μαλακαντρεα που κρατουσε διπλα βιβλια στην ουσια αφου δεν ειχε εγγραψει τις κρυφες εγγυησεις των ΔΕΚΟ. Για τα αλλα που λες για Μητσοτακη δικαίωμα σου αλλα εισαι οφφ-σαϊντ. Διοτι και ο κουφακλας εγινε προεδρος για δευτερη φορα χαρι στον Μητσοτακη και ο Μητσοτακης δεν μαζευει βρουβες σημερα. Με τα αν δεν γραφεται ιστορια. Με τα οταν γραφεται ιστορια.
    - κουφακλας: δεν το λεω σαν βρισια ουτε για να σε κουρδισω. και τον μητσοτακη τον λεω ροφο. Που κωλυεσαι; ο καραμανλης ηταν οντως κουφος τουλαχιστον απο το ενα αυτι και γι'αυτο ηταν και βοηθητικός στον στρατό. Γιατι να το κρύψωμε αλλωστε; Αυτο δεν ειναι ουτε κακια ουτε τιποτα. Ειναι γεγονός. Να ελεγχεις καλυτερα τα δεδομενα των ινδαλματων σου.

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΝΕΑΡΧΟς
    18 Ιανουαρίου 2011 1:50 μ.μ

    μια και θα εξαφανισθω λογω δουλειας για καμμια βδομαδα.
    ==
    Αληθεια? Τι λες ρε φιλε!
    Και που θα πας αν επιτρεπεται??
    Ας πουμε "γειτονικα κρατη" η ..καπου πιο ..μακρια??
    Ξερεις μπορω να σε βοηθησω!
    Ελαχιστα μερη του κοσμου ειναι που δεν εχω παει..

    -Αττιλας 2. Ο Καραμανλης ηταν πρωθυπουργος στην κυβερνηση εθνικης ενοτητας. Ελεγξε το και θα δεις οτι ετσι ειναι.
    ==
    Γλυκε μου ,θα σου το πω ΜΙΑ ΦΟΡΑ ακομη.Τελευταια,επι λογω τιμης.
    Αν δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις ,μην ασχολεισαι!!!
    Λοιπον :
    "Λοιπον ο (λεγομενος)Αττιλας 2 ειναι κατασκευασμα του λαμπρακισταν
    και φερεφωνο ειχε το σκατοψυχο ελληνοπολωνο μινεικο παπανδρεου,που ΤΟΤΕ δεν τον πηραν στην Οικουμενικη κυβερνηση(αλλο φρουτο και τουτο).
    Το τουρκικο σχεδιο εισβολης ειχε την κωδικη ονομασια Αττιλας ,που σκοπο ειχε να καταλαβει οσα εδαφη περισσοτερα μπορουσε τα τουρκοφωνα κυριως.
    Δεν υπηρξε κανενα σχεδιο Αττιλας 2.
    Καταληπτον?

    "Η Κυπρος ειναι μακρια" απεδοθη στον Εθναρχη Καραμανλη πολυ αργοτερα αλλα ΠΟΤΕ δεν αναφερθηκε κατι σαν αποδεικτικο στοιχειο.
    Αλλα και να την ειπε τι εγινε?
    Ψεμματα ειναι??
    20 μερες πρωθυπουργος συγκαλει πολεμικο συμβουλιο απο οπου μαθαινει απο την στρατιωτικη ηγεσια οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ
    να πολεμησουμε με αξιωσεις τους τουρκους.
    Τι θαπρεπε να κανει λοιπον????
    (Προσπαθησε να το καταλαβεις ,δεν θα επανελθω).
    ==
    Να διορθωσω το Οικουμενικη σε "εθνικης ενοτητας"??
    No problem! .

    Παρεβην και τον .."ορκον μου"!' και ..
    Επανηλθον..



    Δεν νομιζω οτι ειναι δημιουργημα του Λαμπρακη ο αττιλας 2 μια και απο οτι ξερω οι τουρκοι ακομα εκει ειναι.
    ==
    Ειπαμε δεν αρκει ΜΟΝΟΝ να ξερεις να διαβαζεις ,αλλα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να καταλαβαινεις τι διαβαζεις ,αρχηγε!!!!
    Να μην αναγκασθω να σου το ξαναπω,γιατι οπως εχεις καταλαβει χειριζομαι ΑΝΕΤΑ την Ελληνικη γλωσσα( και οχι ΜΟΝΟΝ)..
    Και του σαλονιου και του λιμανιου.

    Και απειλες .."οτι θα χασω και τετοια" η θα .."ο αξιοτιμος κ.γιαννιωτης" και τετοια,ασε αδελφε!
    Βλεπεις απεναντι σου κανεναν ηλιθιο??

    Φιλικα σου το λεω..
    Και κυττα ,να πηγαινεις παντα δεξια ,το διαστημα που θα ..λειπεις!

    Ειθε ο καλος θεουλης να σε προστατευει!!

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απλως για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις. Μπορει κανεις να βρει μυριαδες αναφορες απο παμπολλες πηγες στο δικτυο για τον αττιλα 2. Επιλεγω ενδεικτικα την αποψη του Καλεντεριδη (γνωστου απο τον οτσαλαν) σε συνεντευξη εδω http://www.diplomatic.gr/pd/ar-kalen.htm:

    **********************
    Τον Αύγουστο του 1974, και ενώ οι Τούρκοι κατείχαν το 7,5% του κυπριακού εδάφους, ένα προγεφύρωμα που στην ουσία ο κυπριακός λαός και η εθνοφρουρά ήταν σε θέση να εξαλείψουν ανά πάσα στιγμή, διεξάγεται ο Αττίλας 2, τον οποίο η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρακολούθησε κυριολεκτικά ως απλός θεατής, να καταλαμβάνει το υπόλοιπο 30% του μαρτυρικού νησιού, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων και στέλνοντας στην προσφυγιά 220 χιλιάδες Έλληνες.
    *****************************

    Τα υπολοιπα αφου γυρισω απο Ασια

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τα υπολοιπα αφου γυρισω απο Ασια

    ΝΕΑΡΧΟς

    18 Ιανουαρίου 2011 6:04 μ.μ.

    ==
    Ω!
    Κυττα να μην χαθεις!
    Η ..Ασια ειναι πολυ μεγαλη!

    Και δεν σου ειπαν ΟΥΤΕ σε ποια χωρα πας,απλα ..Ασια??

    Χα!.

    Τελος παντων,δεξια να πηγαινεις να μην σε πατησει κανενα αυτοκινητο.
    Ωπα! σορυ.
    Αμα εισαι Ιαπωνια,Κορεα να πηγαινεις αριστερα.
    Εκει οδηγουν .."αριστερα".
    Επι λογω τιμης.

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ξερω κουκλε. Περνω μηνες στην Σιγκαπουρη. Με στελνει ο Μητσοτακης αυτοπροσωπως για ξεκαρφωμα.

    ΝΕΑΡΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ναι .
    Και Σιγκαπουρη γλυκεια μου.

    Σορυ το ξεχασα !
    Η Ασια ειναι μεγαλη ,πολυ μεγαλη ,το ειπα ,δεν το ειπα??

    Και τι κανεις στην Singapore,αν επιτρεπεται?

    Πουλας "πιτσικομη" το παιδι πιτσικομη στην "Clifford pier"??

    αρτινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητέ Κύριε Αρτινέ.
    Διέγραψα το (10:02 μμ)σχόλιό σου για λόγους που υποθέτω πως αντιλαμβάνεσαι.
    Αν όντως με σέβεσαι - όπως λες - θα πρέπει να προσαρμόσεις το λεξιλόγιό σου.
    Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι τέτοιο, θα θεωρήσω επιεικώς "περίεργη" την παρουσία σου στο blog και θα αναγκαστώ εξ' αιτίας σου και μετά λύπης μου να κλείσω οριστικά τα σχόλια.
    Επιτέλους,
    κάποια πράγματα θα πρέπει να τα καταλαβαίνουμε...
    Ιδίως άτομα του επιπέδου σου που - επαναλαμβάνω - έχεις πολύ καλή γραφή, πλην όμως την ...σπαταλάς.
    Είναι η τελευταία φορά που έρχομαι στα σχόλια για να κάνω "συστάσεις" και όχι για να ...διαλογισθώ με τους αναγνώστες, όπως θα έπρεπε φυσιολογικά.
    Σου ζητώ συγνώμη για την ..."σύσταση", αλλά είναι και μια ευκαιρία - ίσως - ώστε να διαπιστώσω αν ο σεβασμός μας είναι αμοιβαίος.

    Καλό βράδυ
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να' σαι καλά αγαπητέ κ. Αρτινέ.
    Τα σχόλια κλείσανε.
    Η αποστολή σου εξετελέσθη.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή