Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Υπό ποία ιδιότητα θέλει να με συναντήσει ο Μεϊμαράκης;

Ενώ η βάση και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αγωνιούν για την πορεία του κόμματος και ορισμένοι "ρομαντικοί και αιθεροβάμονες", όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αγωνίζονται να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί και τριγμοί στα θεμέλια της παράταξης, ο κ. Σαμαράς έχει τις δικές του προσωπικές ανησυχίες!
Δεν έμαθε ότι ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον κάτω απο το κομματικό, πράγμα αδιανόητο βέβαια γι' αυτόν μέχρι σήμερα!
Η αλαζονεία του δε, είναι τόσο μεγάλη, που άφησε να διαρρεύσει μέσω κύκλων του για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το ερώτημα "υπό ποια ιδιότητα μου ζητάει να με συναντήσει"!
Με την ιδιότητα που απορρέει απο το γεγονός ότι κάποιοι τοποθετούν το γενικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, κ. Σαμαρά!
Είναι σήμερα δυνατόν, μετά από αυτά που υπέστη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας απο τον κ. Σαμαρά, να επιδιώκει να της ηγηθεί;
Ξέχασε ότι το 1993 έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το 1995 διατήρησε το ΠαΣοΚ στην εξουσία;
Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, ακόμη και διασπαστική, αρκεί να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του!
Ας άφηνε να περάσει ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετά βλέπαμε!
Τί δηλαδή η ολιγόμηνη υπουργική του θητεία, διέγραψε όλα τα προηγούμενα;
Ξεχάστηκαν όλα;
Είναι... βαθειά νυχτωμένος.
Χρωστάει στην Νέα Δημοκρατία, στους ανθρώπους της και στην Ελλάδα!
Δεν του χρωστούν αυτοί!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

22 comments:

  1. ασε ρε φίλε. αν θες να υποστηριξεις την Ντορα καν'το προβαλλοντας τα προτερηματα της (αν εχει) και οχι πετωντας λασπη στους αλλους υποψηφιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννιώτη, αυτή σου η ανάτηση είναι μία μεγάλη απογοήτευση για μένα.
    Η προκατάληψή σου υπέρ της Ντόρας είναι τόσο ξεκάθαρη, που μου θυμίζει τη φτηνή προπαγάνδα των πράσινων Blogs υπέρ του Γιωργάκη.
    Κρίμα.
    Τόσο καιρό είχες κτίσει ένα υψηλού επιπέδου προφίλ και το κατέστρεψες τόσο βάναυσα, παίρνοντας θέση σε ένα θέμα που δεν θα έπρεπε.
    Το επίπεδο μάλιστα των επιχειρημάτων σου είναι αχαρακτήριστο.
    Πάλι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΟΙ ..ΓΝΗΣΙΕΣ..ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.ΕΛΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια, φίλε μου, δεν είναι "λάσπη"!!! Τι από όσα γράφει η ανάρτηση δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα; Μήπως ήσουν αρκετά μπόμπιρας και δεν τα έζησες; Γιατί για εμάς που τα ζήσαμε ήταν πολύ χειρότερα κι από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία μετά την βαριά ήττα! Τουλάχιστον τώρα η ΝΔ πάλεψε ενωμένη και έχασε ενωμένη, δεν είχε ένα Αποστάτη σαν το Σαμαρα του 1993 και του 1996!!! Όσο για μένα, που υποστηρίζω ευθέως την Ντόρα και καυχώμαι γι' αυτό, με χαρά αναδημοσιεύω την πολύ σωστή και ειλικρινή ανάρτηση του φίλου διαχειριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ώπα φίλε!!! Σιγά-σιγά, μην παίρνεις φόρα. Δεν μας είπες "υπό ποία ιδιότητα" ήθελε ο Μειμαράκης να δεί τον Σαμαρά??? Ως εκπρόσωπος της κυρίας? Ρε! που τα λέτε αυτά? Μας δουλεύετε??? Ποιός είναι ο κύριος Μειμάρακης και θέλει να δεί όλους τους υποψήφιους αρχηγούς?
    Να σου πω, τον Μητσοτάκη έριξε.
    Δεν έριξε και κανένα σοβαρό άτομο.
    Το ανατρέψεις τον "βρυκόλακα" καταγράφεται στα υπέρ του κυρίου Σαμαρά. Γιατί τα όνειρα... του μπαμπά να δεί την κορούλα, αρχηγό της Ν.Δ., για μας είναι εφιάλτες.
    Τί θέλετε την "κυρία siemens", αρχηγό και τον Καρατζαφέρη στο 15%?
    Διάλυση της Ν.Δ.???
    Την βλέπουμε πως ενεργεί. Θέλει να παίξει με σημαδεμένη τράπουλα ε!?
    Του μπαμπά της τις προδοσίες πληρώνουμε τώρα στο Σκοπιανό.
    Για να μην θυμηθώ τον "δράκουλα" που είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια υπερ του σχεδίου Ανάν και έλεγε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, επικίνδυνο γιατί με την στάση του θα δημιουργήσει προβλήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!!! Ε! Όχι το κόμμα στους Μητσοτάκηδες.
    Όξωωωωωω ρε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σαμαράς φίλε, γεννήθηκε στην Ν.Δ. δεν χρωστάει σε κανένα γιατί είναι σπίτι του.
    Οι Μητσοτάκηδες ήρθαν σαν "Κουρσάροι στο σκάφος της Ν.Δ. το λεηλάτησαν και το βουλιάζουν σιγά-σιγά...."
    Στην συνείδηση όχι μόνο των νεοδημοκρατών, αλλά και όλων των Ελλήνων, το Μητσοτακεϊκο είναι συνώνυμο με την προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μεγαλύτερο λάθος του Καραμανλή, και ένα από αυτά που "πλήρωσε" στις εκλογές, ήταν που μάζεψε τον Αποστάτη Σαμαρά στο κόμμα!!! Αν ο Καραμανλής θέλει να προσφέρει μια τελευταία μεγάλη υπηρεσία στην παράταξη που τον τίμησε, να βάλει φρένο στον "κανακάρη" των Αλαφούζων και του Κόκκαλη Σαμαρά, που το 1993 ανέτρεψε την Κυβέρνηση της ΝΔ, το 1995 στήριξε με την ψήφο του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατιας, την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και δεν το έβαλε κάτω, μέχρι που ο Λαός τον έστειλε σπίτι του!!! Τι ήθελες, Πρόεδρε, και μάζεψες τέτοιους αποτυχημένους στην Παράταξη; Δεν βλέπεις ότι είναι ο μόνος που προκαλεί και υπονομεύει την ενότητά της; αλλα θα πάει από κει που ήρθε... Στο ΠΟΥΘΕΝΑ!

    Όσο για τους φίλους που θεωρούν ότι ο Γιαννιώτης... έχασε τη σοβαρότητά του επειδή δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, τι να πω; Τέτοιος Φασισμός δεν μου 'χει ξανατύχει! Ωραία αντιληψη περί Δημοκρατίας έχουν οι κύριοι!!! Από τον... Αντωνάκη τη μάθανε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ φίλε πρασινάλογα.
    Ουδέποτε πήρα θέση υπέρ της Ντόρας, όσο καιρό διατηρώ αυτό το ιστολόγιο.
    Θα μπορούσα όμως και να πάρω.!
    Είμαι από εκείνους όμως που την κατηγόρησαν ανοιχτά για πάρα πολλά θέματα, και όχι μόνο για την εξωτερική της πολιτική.
    Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις από προηγούμενες αναρτήσεις μου.
    Θεωρώ όμως, ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, όπως συμβαίνει ακριβώς με την παρούσα ανάρτηση.
    Στα πλαίσια της δεοντολογίας λοιπόν, φιολοξένησα - ως όφειλα - ένα άρθρο - κείμενο του φίλου Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.
    Αν αυτό το θεωρείς επιλήψιμο, τότε όντως έχεις ένα λόγο να λες ότι σε ..."απογοήτευσα".
    Σ' ευχαριστώ όμως για την διαπίστωσή σου, ότι έχτισα ένα υψηλού επιπέδου προφίλ όπως αναφέρεις, αλλά δεν νομίζω πως μια η ανάρτηση μη συμβατή προς τις απόψεις μας, θα μπορούσε να αποτελέσει και λόγο ..."αναταράξεων".

    Φιλικά.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...ΘΥΜΉΣΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ, ΠΙΕΖΕ... ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ...???
    ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΚΥΡΙΑ... ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ??? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς η εμπάθεια προκαλεί απώλεια της ψυχραιμίας και της λογικής... Αφού κάποιοι νομίζουν, ότι έχουμε διαγράψει από τη μνήμη μας ποιοι υπηρέτησαν σταθερά και αδιάλειπτα τη ΝΔ και ποιοι δοκίμασαν την... τύχη τους και "αλλού" και μόλις απέτυχαν γύρισαν πίσω με την ουρά στα σκέλια!

    Όσο για τις φαιδρότητες που υπονοούν ότι η ΝΔ, το μεγάλο αυτό πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσία, είναι ιδιοκτησία κάποιων, ενώ κάποιοι άλλοι "φιλοξενούνται' σ' αυτό, τις θεωρώ ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού. Ελπίζω να μην θεωρείται εξίσου "φιλοξενούμενους' και "κουρσάρους" και τα εκατομμύρια των πολιτών, που μπορεί να μη "γεννήθηκαν στην ΝΔ" αλλα΄με την ψήφο τους την έφεραν στην εξουσία! Και μόνο με αυτήν την ψήφο θα μπορέσει να ξαναέλθει στην εξουσία! Δυστυχώς, ο παραλογισμός των υποστηρικτών του Αντωνάκη ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής παραφροσύνης, αφού -αν ποτε γίνονταν αποδεκτές τέτοιες μικρονοϊκές αντιλήψεις- η ΝΔ θα γινόταν κομματιδιο μειοψηφίας ανάλογο με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη!

    Αυτοί που ονομάζουν κάποιοι αμνήμονες 'κουρσάρους" πήραν την παράταξη συντετριμμένη και μπασμένη στα χρονοντούλαπα του Ανδρέα Παπανδρέου και την έφτασαν στο 47%! Και αν δεν υπήρχαν κάποιοι 'καλοθελητάδες" της διαπλοκής σαν τον Σαμαρά και τον Έβερτ δεν θα έχανε την εξουσία το 1993!!! Αλλά αν εσεις "ξεχνάτε", εμείς θυμόμαστε! Και αυτή η μνημη θα τσακίσει τα "όνειρα" του Αντωνάκη, που είναι εφιάλτης για κάθε αληθινό και άδολο αγωνιστή αυτής της Παράταξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλιστα, μάλιστα.... συνέχισε το "ποίημα" φαίνεται ότι το έχεις εμπεδώσει τέλεια.
    Μήπως να μας απαντήσεις λίγο για τη στάση τους και τα λεγόμενα τους στο σχέδιο Ανάν???
    Έτσι για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας?
    Όσο για το 47% που πήρε τότε, μήπως θυμάσαι ότι τρέχαμε σε απανωτές εκλογές? Ο κόσμος πιά είχε απηυδήσει, και για να πάρει την αυτοδυναμία στο τέλος ψηφίσανε και "πέτρες".
    Άσε! μας άνθρωπέ μου. Αυτοί... που τώρα έσπρωχναν λυσσαλέα τον ΓΑΠ να κερδίσει, οι ίδιοι, έσπρωχναν τον μπαμπά τότε και την κορούλα τώρα.
    Τι θα θέλουνε? Τον Σαμαρά που εν όψει δραματικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα, θα τους "ξεσκίσει" και θα μπουρδουκλώσει την κατάσταση σαν τον Καραμανλή με το βέτο?
    Άστο φίλε, άστο καλύτερα.
    Δεν σε παρεξηγώ όμως, ξέρεις γιατί? Γιατί, κάποιοι κρίνουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο αυτό, και άλλοι με γνώμονα το προσωπικό. Άλλοι είναι απλά αφελείς.
    Εσύ μάλλον ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία.
    "Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε"? όπως λέει και μιά ψυχή......

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΩΡΕ! ΈΧΕΤΕ ΞΑΜΟΛΗΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά διέψευσε ο ίδιος ο Σαμαράς ότι αρνήθηκε να δεί τον Μεϊμαράκη.
    Ποιοί κύκλοι... άραγε διέρευσαν αυτό το "περί άρνησης" και για ποιό σκοπό?
    Το αφήνω στην κρίση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Defrejus κάπου διάβασα οτι ο επίτιμος ο πατέρας της Ντόρας καταράστηκε αυτόν που ανακάλυψε το Ίντερνετ γιατί ήταν αιτία να του χαλάσει όλα τα σχέδια και να καταστραφεί η φήμη της οικογένειας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To να πιέζεις τον αρχηγό σου σε εκλογές άν και γνωρίζεις τον επερχόμενο διασυρμό και τελικά να το καταφέρνεις είναι το ίδιο πράγμα με το αποσύρεις την στήριξη σου στην κυβέρνηση όπως έκανε ο Σιμπιλίδης το 1993.
    ΑΠΟΔΕΙΞΗ ο ίδιος ο Σουφλιάς που αναγνωρίζοντας την ενοχή του αποσύρθηκε οικοιοθελώς απο την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε! Βέβαια, πονηρός ο Σουφλιάς έκανε την μα...ία του και μετά την έκανε. Ήξερε πολύ καλά ότι αν πατούσε στο συνέδριο, δεν θα ήξερε από που να φύγει... με το μένος που υπάρχει εναντίον του.
    Η "κυρία" όμως, θράσος έ!?
    Θέλει και αρχηγία.
    Αυτή δεν εισηγήθηκε εκλογές?
    Με ποιό τρόπο ανέλαβε τις ευθύνες της?
    Τα ΜΜΕ που την προμοντάρουν μέχρι αηδίας, γιατί ποτέ δεν την ρωτάνε τίποτα? Γιατί μονίμως της στρώνουν την μπάλα... και κάνει παιχνίδι μόνη της? (βλ. Χατζηνικολάου, να ξεράσεις...)
    Τα ψέμματα τελειώσανε όμως.
    Όλοι οι υποψήφιοι, να τοποθετηθούνε σε όλα τα θέματα τί στάση θα κρατήσουνε και ιδιαιτέρως στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝΕ ότι αν εκλεγούν και τολμήσουν να παρεκλίνουν έστω και στο ελάχιστο από την αρχική τους δέσμευση, να εξαφανιστούν από προσώπου γής.
    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ.
    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    Όποιος λοιπόν καταφέρει να εκλεγεί και έχει άλλες... σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού του, να ξέρει τι τον περιμένει.
    ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Γιαννιώτη,
    Εάν σε πρόσβαλλα, το παίρνω πίσω.
    Δεν είχα προσέξει ότι δεν είναι δική σου η ανάρτηση και αυτό προφανώς είναι δικό μου λάθος, όχι δικό σου.
    Γυρίζοντας στο θέμα, πιστεύω ακράδαντα ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μία ριζική επανίδρυση, όχι για να επιβιώσει, όπως λένε πολλοί, αλλά για να αναλάβει περήφανα τον ιστορικό της ρόλο, ως ο κύριος εκφταστής της δεξιάς στην Ελλάδα.
    Αυτή η ιστορία με την Κεντροδεξιά που εφάρμοσε ο Καραμανλής είχε, εξ' ορισμού βραχύβια διάρκεια, γιατί στην ουσία μπορεί να επιβιώσει μόνο σαν κόμμα διαμαρτυρίας (έστω ισχυρό) στην ιδεολογία των "άλλων".
    Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει ξανά την περηφάνεια στους κόσμο του να είσαι δεξιός, δεν είναι δυνατόν να ντρέπονται για την ιδεολογία τους οι σοβαροί και νοικοκύρηδες πολίτες.
    Η καθαρή ιδεολογία δεν θα φέρει συρρίκνωση, αντίθετα θα φέρει ενδυνάμωση και συσπείρωση της πλειοψηφίας του λαού μας, που είμαστε φύσει συντηρητικοί.
    Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το ρόλο στον καρατζαφέρη, που ξέρει καλό marketing και στις επόμενες εκλογές θα περάσει το 10%, να μου το θυμηθείς.
    Για τους υποψηφίους, προσωπικά μου είναι συμπαθείς και οι τρείς (για διαφορετικούς λόγους):
    Ο Αβραμόπουλος είναι ένας ευγενής και καπάτσος άνθρωπος, που δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά και τις επικίνδυνες αποστολές (όπως πχ. το Υπουργείο Υγείας) αλλά κατά τη γνώμη μου δεν κάνει για αρχηγός, διότι ο λόγος τους είναι υπερβολικά κεντρώος (θυμίζει Σημίτη στις καλές στιγμές του).
    Η Ντόρα είναι αξιόλογη και έμπειρη αλλά δεν πιστεύω ότι διαθέτει το είδος της δυνατής προσωπικότητας που θα μπορεί να εμπνεύσει συνολικά ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία. Φοβάμαι ότι πάμε για διάσπαση.
    Ο Σαμαράς είναι ίσως, η καλύτερη περίπτωση από τους τρείς, παρόλο που καταλαβαίνω ότι η ιστορία με την Π.Α. δεν τον τιμά. Υπάρχουν απόψεις ένθεν και ένθεν για την ιστορία αυτή αλλά πιστεύω ότι από τους τρείς σημερινούς υποψήφιους είναι ίσως αυτός που μπορεί να στείλει το πιό καθαρό ιδεολογικό στίγμα στο λαό.
    Νομίζω ότι οι τρείς υποψήφιοι πρέπει να κάνουν παρασκηνιακές συνενοήσεις μεταξύ τους και, σε περίπτωση που δούν ότι κανείς από τους τρείς δεν έχει το ξεκάθαρο πάνω χέρι, να συμφωνήσουν (και να ανακοινώσουν από κοινού) ότι αποσύρονται από τη μάχη της διαδοχής ανοίγοντας το δρόμο σε κάποιον άλλο, ενδεχομένως νεώτερο.
    Το συμφέρον της Ελλάδας είναι πιό σημαντικό από οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον και το καλό της Ελλάδας απαιτεί μιά ισχυρή αντιπολίτευση ενάντια στους πράσινους τυχοδιώκτες που μας κατσικώθηκαν πάλι, τάζοντας ψεύτικα οράματα και εξωπραγματικές ουτοπίες.
    Δεν θα αργήσει να έλθει η μέρα που θα καταρεύσουν από τη λαϊκή κατακραυγή και τότε πρέπει πάλι η Νέα Δημοκρατία, με ξεκάθαρη ιδεολογία και αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό, να βγάλει τη χώρα από τα σκατά, όπως έχει κάνει τόσες άλλες φορές στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ φίλε πρασινάλογα.
    Δεν θεωρώ ότι με προσέβαλες με την τοποθέτησή σου, επειδή έτυχε το περιεχόμενο της ανάρτησης να μην ήταν συμβατό με τις δικές σου απόψεις.
    Προσάπτω όμως και στους τρεις υποψηφίους, αρκετά "υπέρ" και αρκετά "κατά".
    Δεν σου κρύβω ότι τα "κατά", είναι περισσότερα.
    Σχετική με το θέμα είναι και η ανάρτηση του "γκρινιάρη":
    http://gianniotis.blogspot.com/2009/10/blog-post_3513.html
    Είμαι υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών σε κάθε περίπτωση, αλλά εντελώς αντίθετος και εχθρικά διακείμενος - θα έλεγε - με τα κάθε λογής ..."παρασκήνια".
    Δεν είναι καθόλου κολακευτικό, για εκείνον που συμμετέχει στις παρασκηνιακές ...διεργασίες.
    Αλητείες, θα τις έλεγα καλύτερα.!

    Φιλικά
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις στους παραπάνω φίλους, που προφανώς νομίζουν ότι απευθύνονται σε πολίτες με νοημοσύνη… Σαμαρά!!!

    1ον. Είναι τουλάχιστον γελοίο, αλλά αναξιοπρεπές και προσβλητικό για τον πρ. Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, το αναμάσημα της κακόγουστης «καραμέλας» σχετικά με το ποιοι δήθεν «τον παρέσυραν να κάνει εκλογές»!!! Δεν καταλαβαίνετε, εσείς οι δήθεν ηρακλιδείς του «καραμανλισμού», ότι ξευτιλίζεται ένα Καραμανλή, αφού τον θεωρείτε πιόνι, υποχείριο ανθρώπων που μάλιστα ήθελαν το «κακό» του, τον παρουσιάζετε σαν ένα παντελώς ανίκανο και ανάξιο Πρόεδρο που επί 12 χρόνια διοικούσε το κόμμα και επί 6 τη χώρα μας, ένα αχυράνθρωπο που ακόμη και στην πιο κρίσιμη και θεμελιώδη απόφαση για ένα ηγέτη, το αν δηλαδή θα κάνει ή όχι πρόωρες εκλογές με επίγνωση ότι βρίσκεται αρκετά πίσω στις δημοσκοπήσεις, δεν στηρίχτηκε στο δικό του πολιτικό αισθητήριο, αλλά… «υπέκυψε» στις εισηγήσεις κάποιων άλλων!!! Γελοίες υποθέσεις για μικρονοϊκούς κάφρους που δεν πείθουν κανένα σοβαρό πολίτη!

    2ον. Ο Σουφλιάς έχοντας διαδραματίσει ένα ολοκληρωμένο κύκλο στη δημόσια ζωή του τόπου, έχοντας αποτελέσει κορυφαίο στέλεχος και Υπουργό όλων των Κυβερνήσεων της ΝΔ και επί Μητσοτάκη και επί Καραμανλή, ήταν ώριμος πια και αρκετά υπερήλιξ, ώστε να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, όπως άλλωστε κάνει κάθε σώφρων πολιτικός στη θέση του. Ξεκαθάρισε και ο ίδιος, ότι αυτή ήταν η αιτία της αποχωρήσεώς του και όχι οι αστειότητες των φαιδρών επικριτών του, ότι δήθεν «παρέσυρε» τον Καραμανλή (λες και ο τελευταίος ήταν κανένας… μπέμπης χωρίς κρίση και προσωπικότητα!!!) να κάνει εκλογές για να τις χάσει!!! Ασφαλώς και ένας σοβαρός πολιτικός σαν τον Σουφλιά δεν θα συμμετείχε ποτέ σε ένα συνέδριο εξαγριωμένων αφρόνων που θα αναζητούσαν τα αίτια της ήττας σε «Ιφιγένειες» και όχι εκεί που πραγματικά υπάρχουν!!! Ας σταματήσουν λοιπόν τα παραμύθια της Χαλιμάς, γιατί απλώς κατορθώνουν οι δήθεν «καραμανλικοί» να ξευτιλίζουν έτι περισσότερο τον απερχόμενο επί 12ετία Πρόεδρο του Κόμματος!!!\

    3ον. Περί της αστείας αναφοράς στο πώς η ΝΔ κατήγαγε τον εκλογικό θρίαμβο του 1990, πολύ μεγαλύτερο και από εκείνον του 2004, θα υπενθυμίσω απλώς ότι ήδη από τις πρώτες εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 είχε επιτύχει ποσοστά άνω του 46%! Λοιπόν, ας σταματήσει αυτός ο αυτοχειριασμός, όσων θέλουν να αποδεχθούμε ότι η ΝΔ ξεκίνησε να υπάρχει μετά το… Μητσοτάκη, για να μην πω μετά το περιμάζεμα του Αποστάτη Σαμαρά, κάτι που ήταν ένα από τα Μεγαλύτερα Λάθη του Κώστα Καραμανλή, αφού ο μοιραίος αυτός για την Παράταξη Προδότης, εμφανίζεται έτοιμος να δημιουργήσει και πάλι προβλήματα στο κόμμα λόγω της αλαζονείας, ματαιοδοξίας και αμετανοησίας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 4ον. Και κάτι τελευταίο, για να σταματήσει η «πατάτα» περί δήθεν «πατριώτη» Σαμαρά, που προέρχεται κυρίως όχι από ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά από τα Καρατζαφυρεράκια που βρήκαν αφορμή τώρα να δημιουργήσουν προβοκατόρικα προβλήματα σχολιάζοντας ως δήθεν «νεοδημοκράτες» στα διάφορα μπλογκς! Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και αποκαλυπτικός της διγλωσσίας και του ακραίου καιροσκοπισμού και αναξιοπιστίας του κ. Σαμαρά και της παρέας του. Ας μας πουν, λοιπόν, οι υποστηρικτές του Αποστάτη Σαμαρά, γιατί "κατάπιε" τη γλώσσα του τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ που ο Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι η επίσημη επιδίωξη της Ελλάδας (κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα πλην του Καρατζαφέρη) είναι ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όταν το 1993 έριξε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δήθεν γι' αυτό το θέμα; Γιατί τώρα δεν διαφώνησε ή δεν αποχώρησε, αλλά έγινε και υπουργός του Καραμανλή, έστω και για λίγους μήνες; Ντροπή σε όσους υποστηρίζουν ένα τέτοιο λαμόγιο καιροσκόπο!!! Ντροπή σε όσους θεωρούν ότι αυτή η Παράταξη μπορεί να ανεχθεί καν ως ηγέτη της ένα από τους μεγαλύτερους Προδότες και Πολεμίους της! Και, αν ο Αντωνάκης είχε πρόβλημα προσωπικά με το «μητσοτακέϊκο», γιατί μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη από την ηγεσία και την εκλογή του «καραμανλικού» Έβερτ δεν επανέκαμψε στην Παράταξη; Γιατί συνέχισε να την πολεμά και ανταγωνίζεται, συνεργαζόμενος μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην εκλογή Στεφανόπουλου το 1995; Πότε τελικά επέστρεψε κατησχυμένος και με την ουρά στα σκέλια; Όταν ο Λαός, κατανοώντας τον καιροσκοπισμό και την παντελή πολιτική του ανικανότητα του γύρισε την πλάτη και δεν κατόρθωσε να μπει στη Βουλή στις Εθνικές Εκλογές του 1996 (όπου και εκεί κατέβαινε κόντρα στη ΝΔ όχι του «κακού» Μητσοτάκη, αλλά του «καραμανλικού» Έβερτ…)!!!

    Τέρμα τα ψέματα, φίλοι μου. Η ιστορία είναι καταπέλτης και ευτυχώς εμείς οι αληθινοί Νεοδημοκράτες δεν ξεχνούμε εκείνους που πρόδωσαν την Παράταξη σε κρίσιμες στιγμές και έδωσαν την παντοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ για μια ολόκληρη 10ετία (1993-2004)! Μάλλον πως και τώρα αυτό προσπαθούν να πετύχουν… Γιατί δεν ξεχνάμε πως ο Αντωνάκης έχει δηλώσει «θαυμαστής» του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ήταν φοιτητής στις ΗΠΑ (Αμερικανάκι κι αυτός, για όσους λένε διάφορα για την Ντόρα…) και φίλος του Γιωργάκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το περί σύνθετης... ονομασίας, (γι΄αυτούς που καταλαβαίνουν και γι΄αυτούς που δεν κάνουν προπαγάνδα) ήταν το "τυρί" που ήθελε ο Καραμανλής να δούνε κάποιοι... συμπεριλαμβανομένης και της κας SIEMENS..., για να μην δούνε την "φάκα". Αλλιώς πως θα έφθανε μέχρι τον Απρίλιο για να μπορέσει να βάλει το βέτο???
    Θα τον είχαν "φάει λάχανο" αν έκανε τοποθέτηση από την αρχή "τύπου Καρατζαφέρη". Αριστοτέχνης της διπλωματίας απεδείχθη ο Καραμανλής. Τους την έφερε και το πλήρωσε. Αλλά δεν ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ. Ούτε η αγαπημένη σου κα ΥΠΕΞ δεν πήρε χαμπάρι πως ακριβώς τους παγίδευσε ο Κώστας (δεν ήταν και τόσο μ....ας, ήξερε πως ενεργεί η κυρία).
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΠΑΘΟΣ.
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ...
    ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ, ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ????
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ????
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτά που λες θα τα πω στη γιαγιά μου να μας τα λέει στο τζάκι το χειμώνα... Σύγχρονα Παραμύθια της Χαλιμάς! Καλό χειμώνα στη Μπουρζουαζία, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή