Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Προβάδισμα της Ν. Μπακογιάννη στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ

Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην καταλληλότητα για την ηγεσία της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Vprc που δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 53% στο σύνολο του δείγματος και 68% στους ψηφοφόρους της ΝΔ, εμφανίζεται ως καταλληλότερη για την ηγεσία της ΝΔ.
Με διαφορά 10 και 19 μονάδων (43% και 49%) αντίστοιχα ακολουθεί ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 35% στο σύνολο και 45% στους ψηφοφόρους του κόμματος.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με ποσοστά 23% και 33% αντίστοιχα.
Κάντε "κλικ" στον πίνακα για πλήρες μέγεθος.

4 comments:

  1. Καλήμερα φίλε Γιαννιώτη το περιοδικό Επίκαιρα είναι ιδιοκτησίας του πασοκτζής Λιβάνι εκεί που εργάζεται ο Λαλιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αγνή βάση της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.
    Τη σχέση έχουν οι κομματικοί φεουδάρχες μέσα σε ένα καθαρά λαϊκό κόμμα;
    Η Νέα Δημοκρατία κάποτε ήταν το κόμμα που εξέφραζε τον απλό νοικοκύρη, το σοβαρό οικογενειάρχη, τον ισορροπημένο πολίτη.
    Εξέφραζε όλους αυτούς που απεχθάνονταν τους φανφαρονισμούς και της μεγαλοστομίες των πασόκων.
    Πρέπει να απομακρυνθούν οι πλούσιοι που φέρνουν φεουδαρχικές νοοτροπίες και αλλοτριώνουν τον κόσμο της Ν.Δ. από τις αρχές και τα ιδανικά της.
    Να φύγουν, να πάνε αλλού.
    Άς ιδρύσουν δικό τους κόμμα για να δούμε πόσες ψήφους θα πάρουν.
    Μετά ξαναμιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως το καταλαβαίνω από τους τρείς υποψηφίους ο Αντώνης Σαμαράς αντιπροσωπεύει το καινούργιο, η Ντόρα Μπαγογιάννη το παλιό και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι η ενδιάμεση κατάσταση.
    Ας μιλήσουμε λίγο για τα δύο άκρα, χωρίς μικροπρέπειες και λαϊκισμό.
    Δεν είναι σωστό ούτε να αναφερόμαστε στον Καραβέλα, ούτε στην Πολιτική Άνοιξη, ούτε να καταδικάζουμε τη Ντόρα που έσπρωχνε για πρόωρες εκλογές ούτε τον Αντώνη για την ψήφιση του Στεφανόπουλου το 1995.
    Είναι γελοία και κατινίστικα αυτά τα επιχειρήματα και δεν ταιριάζουν σε ένα κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία.
    Πιστεύω ότι όλοι μέσα μας έχουμε κάποιο δίλημμα σε ότι αφορά και τους δύο υποψήφιους.
    Να ξεκινήσουμε με μία κοινοτυπία.
    ΕΑΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ.
    Οι πρόσφατες απώλειες είναι τόσο μεγάλες που δεν γίνεται δουλειά με μπαλώματα και απλή διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης.
    Η Ν.Δ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    Στις πρόσφατες εκλογές έχασε ψήφους από δεξιά και αριστερά και ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ έχασε ένα σωρό ψηφοφόρους της που ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ.
    ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΩΝ:
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Είναι ο Αντώνης Σαμαράς αρκετά δυναμικός για να αναδιοργανώσει εκ βάθρων το κόμμα σε όλα τα επίπεδα (ιδεολογικά, μεθοδολογικά και στελεχιακά); Η λύση Σαμαρά εμπεριέχει δύο ρίσκα, πρώτο, να μην έχει ο ίδιος τις προσωπικές δυνατότητες για τόσο μεγάλη ανατροπή και δεύτερο, να είναι τόσο μεγάλη η αντίδραση των ντορικών αλλά και κάποιων "βολεμένων" καραμανλικών, που να διασπάσουν το κόμμα.
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Έχει προσωπικά η Ντόρα Μπακογιάννη τη δυνατότητα να ξετινάξει από πάνω της τις "στάμπες" ότι είναι η "κόρη του Μητσοτάκη", ότι είναι αμερικανόφιλη και ότι είναι μαριονέτα των καναλαρχών σαν το Γιωργάκη; Εάν η Ντόρα αποτελεί εύκολο στόχο για το πασόκ που σήμερα κυριαρχεί στο κέντρο, αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει σίγουρα και τις επόμενες εκλογές, ακόμη και εάν ο σαμαράς σταθεί βράχος δίπλα της.
    Άρα, ο Αντώνης Σαμαράς αντιπροσωπεύει την υποψηφιότητα που υπόσχεται ριζική ανανέωση και κυβερνητική προοπτική αλλά έχει το ρίσκο της διάσπασης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη αποτελεί, βραχυπρόθεσμα, μία πιό ασφαλή για την ενότητα λύση αλλά με μειωμένες τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας.
    Ο λαός της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αποφασίσει.
    Αυτή τη στιγμή η καλύτερη προσφορά που μπορούν να κάνουν προς το κόμμα τους οι υποψήφιοι αρχηγοί είναι ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
    Όσο περισσότεροι ψηφίσουν τόσο κερδισμένοι θα είμαστε όλοι:
    Πρώτον θα σταλεί στο σύνολο της κοινωνίας το μήνυμα ότι οι νεοδημοκράτες είμαστε ενωμένοι, ξέρουμε τί και ποιόν θέλουμε και δεν είμαστε απλά κόμμα διαμαρτυρίας στη μονοκρατορία του πασόκ.
    Δεύτερο, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή του κόσμου τόσο μεγαλύτερη θα είναι η συνοχή του κόμματος και άρα η ισχύς του (της) νέου αρχηγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Νέα Δημοκρατία είναι μαγαζί γωνία. Όποιος και να είναι αρχηγός γρήγορα ή πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να κυβερνήσει.
    Είμαι δεξιός μέχρι το κόκκαλο.
    1) Ο Αβραμόπουλος θα αποτελέσει αιτία για να απέχω από την πολιτική. Θεωρώ ότι μπορούσε να κάνει πολλά παραπάνω στον τομέα της υγείας.
    2) Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι πιο κοντά στα πιστεύω μου. Όμως, δεν ξεχνώ πόσο με πλήγωσε στο παρελθόν. Τον θέλω πλάι μου, όχι όμως να ηγείται των ιδεών μου. Η διάσπαση θα είναι δεδομένη. Οι Μητσοτακικοί θα φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία ότι και να αναφέρουν οι bloggers, οι πολιτικοί αναλυτές κ.λ.π. Κυβέρνηση χωρίς το κέντρο ΔΕΝ γίνεται.
    3) Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι δεξιός, του έχω εκτίμηση, αλλά δεν έχει επιρροή πουθενά αλλού εκτός από τη Β.Ελλάδα.
    4) Η Ντόρα Μπακογιάννη, γαλουχημένη από τον Κων/νο Μητσοτάκη πιστεύω ότι ανήκει στον κεντρόο χώρο. Το αρνητικό της είναι ότι είναι ανησυχητικά έξυπνη. Δεν θέλω να την ψηφίσω αλλά θα πάω και θα το κάνω. Θα πάω και θα ψηφίσω σίγουρα την Ντόρα Μπακογιάννη γιατί:
    1) Μου δίνει προοπτική σταθερής κυβέρνησης άμμεσα.
    2) Γιατί έχει εξαιρετικό πολιτικό γραφείο.
    3) Γιατί έχει προσβασιμότητα υπερκομματική. Έχω φίλες ΚΚΕ που δηλώνουν ότι μόνο με Ντόρα θα ψηφίσουν ΝΔ,
    4) Γιατί οι δεξιοί δυσσαρεστημένοι απο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Νεοδημοκράτες που έχουν προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ θα επιστρέψουν στο κόμμα μας. (Για αυτό το λόγο και το "μένος" από τον ΚαρατζαφεροΓιώργη")

    Το χαμηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε συμπαγή πυρήνα που θα θέσει τα θεμέλια για πολυετή διακυβέρνηση.

    Θα στηρίξω τη Νέα Δημοκρατία με οποιονδήποτε αρχηγό. Να του/της δώσουμε πλειοψηφία ώστε να αποκτήσει δύναμη. Τη δύναμη εκείνη που απαιτείται για να πετάξει τη σαπίλα από το κόμμα μας.

    Για να μην αναρρωτιέστε γιατί χάσαμε:
    Α) Για το Βατοπέδι
    Β) Για τα κόντρα ΜΜΕ
    Γ) Για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή