Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σαμαράς: "Καλώς έπραξα που ...έριξα την κυβέρνηση Μητσοτάκη"

Στην περίοδο του 1993 και τη στάση του στο Σκοπιανό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον "ΑΝΤ1", ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των επιλογών του ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο εκείνη, τονίζοντας ότι έκανε μια αξιακή επιλογή και ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας.
"...Είχα πολλά να πω για την περίοδο 1993, αλλά δεν είναι η ώρα...", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Πρόσθεσε ότι νιώθει δικαιωμένος γιατί, όπως είπε, ακολούθησαν 4 πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα.
"...Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για 8 χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες...".
Αναφερόμενος στην κα Μπακογιάννη, τόνισε "δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκατοίκηση στη ΝΔ, διότι προέχει η ενότητα", ενώ έκανε λόγο και για ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε πρόβλημα και τα όσα συνέβησαν έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα.
Στη Γαλλία, είπε ο κ. Σαμαράς, κέρδισε τότε ο Σαρκοζί από αριστερά και δεξιά με την στάση του ως υπουργός Εσωτερικών απέναντι στις ταραχές στο Παρίσι.
Είπε ότι έγιναν λάθη και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν ήλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν. Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, είπε ο κ. Σαμαράς.
Είπε ακόμη πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ. Χαρακτήρισε λάθος τα μέτρα για τα αυτοκίνητα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανένα κέρδος για την οικονομία.
"...Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους..." είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι "φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου".
Είπε πως όλοι συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε "ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη".
Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς η ΝΔ να απαντήσει στο μήνυμα των ευρωεκλογών "...προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές..." πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Τόνισε ότι θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός "που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους". Επισήμανε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση και επικαιροποίηση του ιδεολογικού του οπλοστασίου.

10 comments:

  1. Γι΄αυτό έχει τέτοιο ρεύμα στο κόσμο ο Σαμαράς.
    Γιατί είναι ειλικρινής, σταθερός και τα λέει έξω από τα δόντια.
    Το κυριότερο που έχει και φαίνεται, είναι ότι ο πατριωτισμός που τον διακατέχει είναι η ιδεολογία του και δεν ντρέπεται γι΄αυτό ούτε προσπαθεί να το κρύψει.
    Μακάρι να τα καταφέρει (παλεύει με ένα σύστημα μηχανισμών..., απίστευτο) να γίνει αρχηγός.
    Θα δώσει άλλο αέρα.
    ΑΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
    ΑΝΤΩΝΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ολα αυτα αλλα οι δημοσκοπησεςις δειχνουν Ντορα!
    Εχεται σκεφτει την επομενη μερα.
    Η θα την βαφτισεται 'πατριωτισσα' ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο το 2000 που ξαναγυρισε στο μαντρι της ΝΔ
    ΜΟΥΓΚΟΣ ο Σαμαρας στα εθνικα θεματα.
    ποτε διεφωνησε με την ΝΤΟΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όντως οι δημοσκοπήσεις(του Μέγκα και της "Ανατροπής" του Πρετεντέρη δείχνουν επικράτηση της Ντόρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..όπως έδειχναν κα επικράτηση Βενιζέλου. Με Ντόρα η ΝΔ θα έχει οροφή το 30%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μεγαλυτερο σφαλμα ειναι να μην αναγνωριζει κανεις το σφαλμα του.

    Ο κος Σαμαρας μπορει δικαιως να υπερηφανευεται για την αλαζονεια τον υπεροπτισμο το αλανθαστο των αφελων και επικινδυνων πραξεων του.
    Δυστυχως η ΝΔ ως προσωποπαγες καραμανλικο κομμα χωρις καμια ιδεολογια ουδεποτε εκπροσωπησε ως καραμανλικο την δεξια παραταξι και τους το ισχυον κοινωνικο καθετσως.

    Ο κος Σαμαρας και οι συν αυτω με τις αποψεις αυτες μας βοηθα να απομακρυνθουμε ακομη περισσοτερο.
    Ο δε ιδιος θα τα καταφερη να επιτυχη οτι απετυχε τοτε με την πτωσι τηε κυβερνησεως Μητασοτακη.

    Κε Σαμαρα τους θεατρικουε λογους και την εκμεταλευσι του πατριωτισμου των Ελληνων αφηστε τα .Αλλη καταμελα να επιλεξετε.
    Η μπογια σας ξεφτισε..

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είμαστε σοβαροί τώρα η Νέα Δημοκρατία δέν μπορεί να προχωρήσει με αρχηγό έναν άνθρωπο που την ανέτρεψε απο την κυβέρνηση και έμεινε 15 χρόνια μετά εκτός του κόμματος όσο μεγάλο μυαλό και άν είναι, κρίμα. Την Νέα Δημοκρατία ανέτρεψε όχι τον Μητσοτάκη η λύση της Ντόρας είναι τελικά αναπόφευκτη.
    Εκτός άν έχει τα φόντα να καταλήξει σε κανέναν Ψωμιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα αφηστε τα φληναφηματα. Καλως εχοντων των πραγματων η Ντορα και το Μιζοτακαικο ερχεται!
    εσεις τι θα κανεται????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξέρουμε MARKOS οτι δέν την γλυτώνουμε την Ντόρα.
    Το ερώτημα είναι εκτός απο εμάς και εσείς τί θα κάνετε που θα σας εγκαταλείψει ο Καρατζαφέρης, θα ψάχνετε να βρείτε αρχηγό χωρίς να έχετε ούτε εφεδρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην βιάζεστε.... θα έχουμε ανατροπές...... (και ανατροπές που έχουν αρχίσει να τις αντιλαμβάνονται και αυτοί που μαγειρεύουν δημοσκοπήσεις) όσο και να την σπρώχνουν οι πάντες, αρχηγία στην Ν.Δ. δεν πρόκειται να δεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή