Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Θάλεια Δραγώνα: "Το ανθελληνικό κυβερνητικό φαινόμενο"

"Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες"
"Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν"

Κι' όμως!... Αυτή η "κυρία" έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" η νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου ...αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα.
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16).
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9.)
Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100).
Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.η γενική γραμματέας Αποδόμησης της Παιδείας) μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.
______________
Κύριε Πρωθυπουργέ, ως διατελέσας τω πάλαι και υπουργός Εθνικής Παιδείας (τότε), γνωρίζετε τα ...καμώματα της "εκλεκτής" σας;
gianniotis & hellenicrevenge

11 comments:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΡΕΣΙΒΙΩΝ.....


    ΕΙΔΕΣ ΙΝΤΕΡΛΙΓΚΟΥΑ Ο ΚΟΡΑΗΣ?

    ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ (Α)ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΘΑΛΕΙΑ ΦΟΝ ΦΑΛΜΕΡΑΙΕΡ ΦΟΝ ΜΟΥΖΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλιθιε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    αυτους μας εφερες.

    η σαπια ΝΔ θελει να της βγαλουμε καινουργιο αρχηγο.

    ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή οι τοιχογραφίες στις εκκλησίες του 14ου,15ου,16ου.17ου αιώνα είναι στα Αλβανικά?
    Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης γνώριζε ξένες γλώσσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε κι αυτό:
    http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/11/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, καλά τώρα!
    Τι Δραγώνα, τι Κουτσίκου?
    Έχει διαφορά?
    Οι ΝεοΔημοκράτες, προς τιμή των, πάτωσαν την κα. Κουτσίκου και μετά ΜΑΣ την κάτσατε στον σβέρκο μέσα στην Ευρωβουλή!
    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί αγαπητέ Γιαννιώτη!
    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο γνωστός Βρετανός νεωτεριστής και μελετητής του εθνικισμού Anthony Smith στο βιβλίο του "Εθνική ταυτότητα" αναφέρει ότι δύο είναι τα κύρια είδη πλήρους εθνοτικού αφανισμού: η γενοκτονία και η εθνοκτονία, η οποία ορισμένες φορές ονομάζεται και «πολιτισμική γενοκτονία».

    Στην Ελλάδα επί 15 χρόνια τα σύνορα καταλύθηκαν όπως και οι πάσης φύσης νόμοι από την αθρόα λαθρομετανάστευση . Ενώ η μετανάστευση των Ελλήνων μεταναστών στις ευρωπαϊκές και υπερπόντιες χώρες κινήθηκαν βάσει του νόμου αυτών τών χωρών δεν έγινε αυτό στην χώρα μας.

    Είναι επίσης γνωστό(στο εξωτερικό διότι εδώ τα Μέσα Μαζικής Πλύσης Εγκεφάλου το έχουν θάψει) ότι οι μοντέρνες θεωρίες που αφορούν την εθνική ταυτότητα είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες :Εθνοκεντρική (διαχρονική και εθνοσυμβολική) και Νεωτεριστική (όπου συμπεριλαμβάνεται και η μετανεωτεριστική της Δραγώνα, Λιάκου και Σία).

    Η μετανεωτεριστική γραμμή πλέον κυριαρχεί παντού στην Ελλάδα. Εάν πας σε ένα βιβλιοπωλείο τα 7 στα 10 βιβλία έχουν σαν κεντρική γραμμή τον μετανεωτερισμό. Όλες οι άλλες απόψεις είναι δυστυχώς χαμένες.

    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επέλαση του μηδενισμού της εθνικής μας ταυτότητας. Χαρακτηριστικά παράδειγματα το σχολικό βιβλίο της Ρεπούση αλλά και ο διορισμός στο πρώην -δυστυχώς-εθνικής Παιδείας της Κας Δραγώνα.

    Για τον Ελληνικού τύπου μετανεωτερισμό ή εθνομηδενισμό όπως αποκαλείται, η εθνική ταυτότητα παραπέμπει σε κοινότητα μηδενικού αντικρίσματος: φανταστική, "νοερή". Είναι ο κοσμοπολιτισμός των πολυεθνικών.Είναι επίσης ο σοσιαλιστικός διεθνισμός, που εξισώθηκε με τον διεθνισμό των πολυεθνικών, όταν έσβησε το ιδανικό που τον κινούσε. Ο εθνομηδενισμός, φορώντας το φωτοστέφανο του διεθνισμού, είναι σήμερα η σημαία της παγκοσμιοποίησης.

    Η δογματική πολυπολιτισμικότητα που μας σερβίρουν οι "Δραγώνες" έχει ήδη επικριθεί στις χώρες όπου εφαρμόστηκε εδώ και δεκαετίες.

    Ευτυχώς ακόμα υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα στην μεταρρυθμιστική/διεθνιστική/παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα. Δυστυχώς ο μοναδικός πολιτικός φορέας που θα μπορούσε να πει ΟΧΙ στην πολιτιστική γενοκτονία έκανε το ανήθικο ...."νόμιμο και ηθικό" με αποτέλεσμα πλέον τον καλπασμό του εθνομηδενισμού και την αποδόμηση του Ελληνικού έθνους από τις λεγόμενες "προοδευτικές δυνάμεις".

    Εάν δεν κάνουμε κάτι το χάσαμε το παιχνίδι.
    Η πιο μικρή πρωτοβουλία ίσως οδηγήσει αργότερα στο καλύτερο αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ με την άδειά σου σε ΑΝΑΦΗΜΟΣΙΕΥΩ στις 15:00

    Και χωρίς την άδειά σου όμως πάλι θα σε αναδημοσιεύσω

    Μηπως βοηθήσω κι εγω να ΞΥΠΝΗΣΕΙ έστω και μια ναρκομενη νεοελληνικη συνειδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Psixraimia Paidia !

    Den xreiazete na anisixoume !

    As mhn ksexname oti o Bill Klinton eixe pei :

    "EIMASTE OLOI ELLHNES" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MPRAVO SAKI POU MELETAS KE APOKALIPTIS!!!
    OSA EXIS ANAFERI INE SIGEKRIMENA APOSPASMATA APO ENA VIVLIO .... POU KATA LATHOS DIAFIMIZIS GIATI KINIS TIN PERIERGIA NA TO DIAVASOUN KE ALI!!!
    PANTOS TA SIMIA POU ANAFERIS FANERMNOUN OTI I "SYGRAFEAS" I' DEN ZI STIN ELLADA I EXI ALLES FILODOKSIES!!! ....
    I ALITHIA OMOS INE OTI IMASTAN 400 XRONIA ANIPARKTI SAN XORA!! KE TO KARAGIOZILIKI POU EPIKRATI AFTI TI SIGMI STIN ELLADA INE KATALIPO AFTON TON 400 XRONON!!!
    EMIS I ELLINES AXOUME VATHIA RIZOMENI TIN MITERA OLON TON EPISTIMON MESA MAS......FILOSOFIA!!!!! ALLA TA 400 XRONIA .... METERAPSAN TIN FILOSOFIA MAS SE FILOADIKIA!!! MAS ARESI NA THEOROUMASTE ADIKIMENI!!! KE KATA KAPION TROPO SAN ADIKIMENI DIMOURGOUME......... DEN INE SYMPTOSI OTI I ELLINES TO EKSOTERIKOU KATA KANONA DIAPREPOUN!!! DEN INE TIXEO OTI O ONASIS ITAN O MEGALITEROS ELLINAS ........KE ITAN PROSFIGAS... METANASTIS.... ADIKIMENOS..... AS STAMATISOUN EPITELOUS I FONES POU DEN EXOUN PERIEXOMENO KE MAS SI,PERIFERONTE SAN ILITHIOUS!!!!! SAN TIS SYGRAFEOS POU ANEFERES!!!!
    KE PARALILA NA STAMATISOUME SAN ELLINES NA TA KSEROUME OLA KE NA SYMPERIFEROMASTE SE OLOUS TOUS ALOUS SIMPERILAMVANOMENON KA TON ALLON ELLINOUN OTI MONO EMIS TA KSEROUME OLA KE I GNOMI TOUS DEN MAS ENDIAFERI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κυρία αυτή έπρεπε να "συγγράψει" το βιβλίο της σε άλλους καιρούς. Τώρα δυστυχώς ή ευτυχώς την παίρνει να λέει αυτά που λέει. Αραγε η εβραιόφιλη (Διαμαντοπούλου) τί θα μπορούσε να πεί για όλα αυτά.

    Καλά ανεφέρει ένας πιο κάτω.

    Ηλίθιε Καραμανλή κοίτα ποιους μας έφερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή