Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Κι' όμως.! Λεφτά υπήρχαν, αλλά φαγώθηκαν από τους αλήτες.!

Ευτυχώς!
Η χειρότερη κυβέρνηση από της μεταπολιτεύσεως μέχρι την 4ην Οκτωβρίου 2009, έχει γίνει παρελθόν.
Ο λόγος βεβαίως για την ανύπαρκτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και των πέριξ αυτού τρωκτικών του δημοσίου χρήματος.
Δύο φορές ο Ελληνικός λαός τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη εκλέγοντάς τον Πρωθυπουργό, και ισάριθμες φορές διαψεύσθηκε.
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται ότι από την ανύπαρκη κυβέρνηση του Καραμανλή, πέσαμε στα χέρια των πολιτικών ..."αγγέλων" του Γιώργου Παπανδρέου.
Απεναντίας.
Καμία απαίτηση πλέον δεν έχουμε από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία κατά το περελθόν είχε καθιερώσει ως σήμα κατατεθέν της την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, την κλεψιά, την αλαζονεία, την ρεμούλα και ότι τέλος πάντων συναφές υπάρχει στο Ελληνικό λεξιλόγιο.
Όμως.!!!
Από την κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά από τον ίδιο, οι πολίτες είχαν πολλές απαιτήσεις, γιατί εξ αρχής είχαν πιστέψει ότι θα προσπαθούσε τουλάχιστον να μαζέψει τα ..."πράσινα" ασυμάζευτα.
Οι πολίτες όμως διαψεύσθηκαν δις.
Οι ίδιοι κλέφτες - αλήτες συνέχισαν το μεγάλο φαγοπότι χωρίς ...σταματημό και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι - προφανώς κλέφτες και οι ίδιοι - όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν αυτό το αίσχος, αλλά απεναντίας δεν φρόντισαν να βάλουν ούτε καν "μέτρο" στη δημόσια ...κλεψιά.
Κατά τα άλλα, μας ...εκπλήσσουν οι αρνητικές πρωτιές της χώρας μας.!!!
Κρατείστε κάποια νούμερα, και φροντείστε να ...κρατηθείτε κι' εσείς από κάπου για να μην πέσετε.!
15,8 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος το 2008 μόνο για τα ...εκτός έδρας των ..."υπαλλήλων - κροίσων" του τέως υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
Τουλάχιστον δεν φρόντιζαν να κρατάνε ούτε καν τα προσχήματα. Κι' αυτό γιατί, την ίδια ώρα που κάποια επίλεκτα ..."στελέχη" του σαρακατσάνου εμφανίζονται να είναι σε ..."υπηρεσιακή αποστολή" στην επαρχία, ταυτόχρονα εμφανίζονται ότι συμμετείχαν και σε συνεδριάσεις επιτροπών από τα γραφεία τους.
Και για την ιστορία: Τα μέλη των επιτροπών όταν ..."συνεδριάζουν" - κατά το πλείστον εικονικά - αμοίβονται εξτρά.
Αυτά τα στοιχεία, δυστυχώς, είχαν φθάσει και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως ..."Πόντιος Πιλάτος" όχι μόνο δεν ..."διέταξε" ΤΙΠΟΤΑ, αλλά έστειλε τον φάκελο πίσω στον ...σαρακατσάνο.
Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί.! Θέλοντας προφανώς να τον ...ανταμείψει, τον τοποθέτησε και στο επικρατείας, άσχετο αν ο ίδιος παραιτήθη μη αντέχοντας την δημόσια κατακραυγή.
Σημασία έχει ότι δεν παραιτήθη για λόγους ευθιξίας, γιατί απλούστατα δεν διέθετε τέτοιο ...είδος.!
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έγγραφο με ημερομηνία 2/4/2009 που υπέγραψε ο τότε γενικός γραμματέας Δημοσθένης Κατσιγιάννης.
Όσον αφορά το μεγάλο φαγοπότι στο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ, δυστυχώς , δεν σταματάει εκεί.!
Η κλεψιά συνεχίζεται με περισσή ...ηλιθιότητα και σε όλο της το μεγαλείο, αφού σύμφωνα με ομολογία του κ. Κατσιγιάννη και προκειμένου να υπερδιπλασιασθούν τα κονδύλια των εκτός έδρας, της αποκαταστάσεων σεισμοπλήκτων και γενικά των θεομηνιοπλήκτων, φρόντισαν (οι ίδιοι υπάλληλοι - κροίσοι) με αλλεπάλληλες ..."εκτός έδρας αποστολές και αυτοψίες", να κηρύξουν ως ...πυρόπληκτη περιοχή και αυτή ακόμα την ...λίμνη της Βιστονίδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια με το ...τσουβάλι.!
Και εξασφαλίσθηκε επιπλέον κονδύλι 800.000 ευρώ, μόνο που αυτό μοιράσθηκε στους διοικητές των ...αρμοδίων υπηρεσιών.!
Σειρά εγγράφων που βρίσκονται στη διάθεση της "Ε" μας ενημερώνουν ότι:

  • Υπάρχει εν λευκώ έγκριση για χορήγηση αποζημιώσεων για εκτός έδρας αποστολές σε στελέχη υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων, ενώ άλλα στοιχεία για την ίδια περίοδο δείχνουν ότι βρίσκονται στην Αθήνα και μάλιστα στο γραφείο τους.
  • Διευθυντής λαμβάνει έγκριση για τετραήμερη εκτός έδρας μετακίνηση για επιθεώρηση έργων στη δυτική Πελοπόννησο και το ίδιο διάστημα υπογράφει το δελτίο απουσιών της υπηρεσίας του και μετέχει σε συνεδρίαση επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
  • Το ίδιο πρόσωπο βεβαιώνεται για άλλη υπηρεσιακή αποστολή, αυτή τη φορά με σημείο αναφοράς την Πάτρα, όπου όπως αναφέρεται διανυκτερεύει σε φιλικό σπίτι, αλλά τις ίδιες ημέρες δηλώνει παρών σε συνεδρίαση επιστημονικής επιτροπής, επιπλέον βεβαιώνει το απουσιολόγιο των υπαλλήλων. Ανάλογα στοιχεία υπάρχουν για άλλες δύο αποστολές που είχαν γίνει μέσα στο 2006.
  • Με ημερομηνία 9/6/2008 εγκρίνεται η εκτός έδρας μετακίνηση διευθύντριας για μετάβαση στη Φλώρινα για επιθεώρηση σε θέματα αρμοδιότητάς της σε κομμάτι της Εγνατίας οδού, αλλά τις ίδιες ημέρες υπογράφει ανελλεπώς το δελτίο ...απουσιών της υπηρεσίας της, χρεώνει έγγραφα, απαντά σε διευκρινιστικές εγκυκλίους και εγκρίνει τη διάθεση υπαλλήλων για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της ...Αχαΐας.
  • Σημαντικά ποσά φέρεται να έχουν διατεθεί και σε υπηρεσίες του ΕΛΟΤ για μεταφράσεις τεχνικών κειμένων, με κόστος ανά σελίδα σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα τιμολόγια που ορίζει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών.
  • Γκρίζες ζώνες είχαν εντοπιστεί και σε αναθέσεις μελετών που δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Είχαν μάλιστα αποκαλυφθεί δύο αναθέσεις προς τον μηχανικό της βίλας του κ. Σουφλιά στην Ανάβυσσο. Τότε ο κ. Κατσιγιάννης είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχαν καταβληθεί τα ποσά που σημειώνονταν στη σχετική υπουργική απόφαση.

Τί λέτε; Υπάρχει ελπίδα να ...επιβιώσουμε;

Π.Ν. με πληροφορίες από enet

14 comments:

  1. Γιαννιώτη... με εκπλήσεις! Ευγε για την αντικειμενικότητα σου. Κι εγώ είμαι εξίσου απογοητευμένος από την κυβέρνηση Καραμανλή και συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου. Αδιαφορία και σύμπλευση επικράτησε αυτά τα 5 χρόνια. Μόνο από το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε το Βατοπέδι καταλαβαίνει κανείς ότι μπήκαν εξαρχής για να φάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθώ το Γιαννιώτη από όταν έγραφε για λογαριασμό άλλων μπλοκ. Δεν εκπλήσομαι καθόλου. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι με αυτή την αντικειμενικότητα. Γνωρίζω τα γραπτά του και ας με συνχωρέσει αλλά πρεπει να το πω. Όλο το κείμενο είναι κατά δικό του. Ας μην πω άλλες λεπτομέρειες. Σταματάω και σου λέω μόνο μπράβο.
    Φίλος από τα παλιά. Από τα πολύ παλιά.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεφτά υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια και πριν την ΝΔ, μην είμαστε τόσο κοντόφθαλμοι. Εδώ φαίνεται οτι και η τωρινή κυβέρνηση θα αποτύχει οικτρά. Κάποτε(πριν το 1980) στο δημόσιο στις θέσεις ΔΕ και ΥΕ έπαιρνες τα 2/3 του βασικού στον ιδιωτικό τομέα, εαν δεν γίνει ξανά αυτό δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό το κείμενο αλλά σας διέφυγε κάτι, δέν είναι του Γιαννιώτη έχει υπογραφή απο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ (ΠΝ) ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΞΙΟ BLOG ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΑ ΕΡΓΑΤΡΙΑ (ΒΕΝΖΙΝΟΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ. ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΣ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ. ΩΣ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΣΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δικό του είναι το γραπτό. Του Γιαννιώτη. Αφού στο ίδιο στιλ γράφει και με το ίδιο στιλ βρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ελληνοψυχος αν ειχε μπει για να φαει η νεα δημοκρατια τοτε
    το χρέος θα ειχε φτασει το 300%
    και το βατοπεδι δικαωθηκε στο δικαστηριο η αυτο δεν μας ενδιαφερει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dexter, Η δικαίωση στο πρωτοδικείο Ξάνθης στην οποία αναφέρεσε αφορά μια προσπάθεια του προέδρου της Ουρανούπολης να διορθώσει τα σπασμένα της κυβερνήσεως με βάση τεχνικούς όρους. πχ λίμνοθάλασσα και όχι λίμνη. Σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις μεθοδεύσεις των απαταιώνων μοναχών και των διαπλεκόμενων της ΝΔ και παραπέρα!

    Εδώ μιλάμε για παράνομη απόφαση του Μπασιάκου που χάρισε την Βιστωνίδα αλλά δεν έχει γραφτεί στο ΦΕΚ. Επειτα ακολούθησαν express διαδικασίες της ανταλλαγής, αποχαρακτηρισμοί, υπερτιμήσεις της Βιστωνίδας, υποτιμήσεις των φιλλέτων του δημοσίου και φυσικά όλα με συμμετοχή της οικογένειας Βουλγαράκη!

    Το Βατοπέδι και η συγκαληψή του ήταν αυτό που με εξόργησε στην ΝΔ από τότε! Έχε υπόψιν ότι προέρχομαι από οικογένεια ταγμένη στην παράταξη! Μέχρι και ο Καραμανλής αναγκάστηκε να παραδεχτεί τα λάθη του το καλοκαίρι.

    Σου συνιστώ να ψάξεις να βρεις τις βίλλες του Ρουσόπουλου στα βόρεια προάστεια... 5 εκατομμύρια έκαστη... αλλά δηλώνονται για 10 φορές χαμηλότερη αξία. Ας το γιατί η υπόθεση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Μπορεί να έχουν φάει έως και 1 δις από όλα αυτά!

    Άλλο βέβαια αν όλα αυτά διέρευσαν από τον Μπόμπολα σε αντίποινα για το ζήτημα του βασικού μετόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννιώτη, είμαι σχεδόν φανατικός αναγνώστης σου εδώ και πολύ καιρό.
    Σαν οικονομολόγος επί 25 χρόνια, από τα οποία τα 12 εργαζόμενος στο εξωτερικό μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι πιό λανθασμένη ανάρτηση που έχεις ανεβάσει.
    Να δεχθώ ότι δεν έγινε αρκετή περιστολή δαπανών, να δεχθώ ότι δεν κόπηκαν αρκετοί κρατικοί κόλοι, να δεχθώ ότι η "ήπια" προσαρμογή" που είχε στο μυαλό του ο Καραμανλής ήταν στρατηγικά λανθασμένη.
    Ξεχνάς όμως τόσες ιδιωτικοποιήσεις, ξεχνάς τόσες θεσμικές παρεμβάσεις στη σωστή κατεύθυνση και, πάνω από όλα, ξεχνάς τον ανηλεή πόλεμο που είχε από τα λαϊκίζοντα ΜΜΕ και τον ανεύθυνο Γιωργάκη.
    Ειδικά την τελευταία διετία που είχε 151 βουλευτές τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγγονα.
    Αε μην παρασυρόμαστε από τις παρορμήσεις της στιγμής.
    Οταν πρέπει συγχρόνως να αντιμετωπίσεις ένα αδηφάγο δημόσιο τομέα αλλά και τους τόκους του παρελθόντος το μίγμα είναι εκρηκτικό.
    Τα ίδια έχει σήμερα να αντιμετωπίσει ο Γιωγάκης. Παρόλο που δεν έχει πίεση ούτε από τα ΜΜΕ ούτε από τα συνδικάτα δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα ούτε αυτός, για διαφορετικούς όμως λόγους, προφανώς ιδεολογικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρετώ όλους τους φίλους.

    Θα ξεκινήσω από τους φίλους που εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου.
    Πρόκειται περί του φίλου Π.Ν. (Νίκου), τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεσή μας.
    Κατά πάγια τακτική - ως gianniotis - τα δικά μου άρθρα τα υπογράφω πάντα.
    Αυτά για τον ..."ιδιοκτήτη" του άρθρου, και κλείνω το θέμα, καθόσον θεωρώ πως οι όποιες αμφιβολίες προσβάλλουν και τον ίδιο.

    Φίλε Ελληνόψυχος
    Χαίρομαι που εκπλήσσεσαι για το ανέβασμα ενός πραγματικά αντικειμενικού θέματος, καίτοι έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι το gianniotis blog δεν είναι κομματικό γραφείο κανενός.
    Μ' άλλα λόγια, δεν θάπρεπε να ...εκπλήσσεσαι.

    Φίλε ελεύθερος
    Κατ' αρχάς οφείλω να σε ευχαριστήσω που δηλώνεις δημοσίως ότι είσαι φανατικός αναγνώστης του gianniotis blog.
    Δηλώνω πως δεν έχω ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, γι' αυτό έχω μάθει και να ακούω τις απόψεις των ειδημόνων.
    Παίρνοντας όμως ως δεδομένο ότι τα στοιχεία της ανάρτησης είναι πραγματικά - καθόσον το επιβεβαίωσα από την αναφερόμενη - πηγή (enet), το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ΟΡΓΗ και τίποτε άλλο.
    Περιορίζομαι μόνο σ' αυτή τη λέξη γιατί αν προχωρήσω, σίγουρα θα ...παρεκτραπώ.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αντικειμενικότητα είναι δύσκολη υπόθεση για να την απονέμουμε εύκολα, και η απονομή της υποκειμενική.

    Το σκάνδαλο της Βατοπεδίου ήταν κατασκευασμένο. Ποιοί έχουν τον τρόπο να κατασκευάζουν τέτοια σκάνδαλα; Πάντως όχι οι μοναχοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kόψε το δούλεμα ρέ!
    Κατασκευασμένο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου!
    Εδώ ολόκληρο Ολυμπιακό ακίνητο στο Μενίδι το εξαφανίσανε με υπογραφές υπουργών του Καραμανλή δέν είμαστε τόσο κάφροι καταλαβαίνουμε τί είναι κατασκευασμένο τί όχι, οι 11 μονάδες ελπίζω να σου λένε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακάρι οι 11 μονάδες να γινότανε και 30 αλλά όχι από τα υπάρχοντα κόμματα. Αλλά οι 11 μονάδες σίγουρα δείχνουν την δύναμη των νταβάδων των ΜΜΕ και πόσο εύκολα χειραγωγείται ο λαός. Όλοι οι πολιτικοί είναι υποτελείς σε μεθοδεύσεις. Γιαυτό και τους ανεβάζουνε, επειδή είναι καλά δεμένοι. Να δείς ότι και πρόσωπα μπλεγμένα στο σκάνδαλο της Βατοπεδίου που δεν αποκαλύφθηκαν ακόμη, θα ανέβουν σε ψηλές θέσεις. Γιατί έτσι τους έχουν δεμένους καλά. Και μόλις πούνε ένα όχι, με τα σκάνδαλα μπαίνουν στη θέση τους.

    Επιμένω ότι το σκάνδαλο της Βατοπεδίου είναι κατασκευασμένο. Οι υπογραφές που πέσανε με τόση ευκολία αυτό ακριβώς δείχνουν. Και φυσικά αυτοί που βάλανε τις υπογραφές όπως και οι εισηγητές των επιτροπών ήταν και αυτοί καλά δεμένοι ώστε να μην πούνε όχι. Αν νομίζεις ότι έτσι εύκολα 2 μοναχοί τα κανονίσανε, τότε γιατί δεν κάνεις και σύ το ίδιο;; (δεν αναφέρομαι προσωπικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή