Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Δεύτερη συνεχής ημέρα επεισοδίων (βίντεο)

Σε αστυνομικό κλοιό παραμένει το κέντρο της Αθήνας και οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για τυχόν επανάληψη των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα για δεύτερη σερί ημέρα, με την αφορμή των πανεκπαιδευτικών συλλαλλητηρίων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί γινόταν πετροπόλεμος ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως στην Πανεπιστημίου μπροστά από τα Προπύλαια, ο οποιος μετά τη λήξη της πορείας συνεχίστηκε στο Πολυτεχνείο και τους γύρω χώρους. Ανάλογα περιστατικά εκτυλίχθηκαν και στην Θεσσαλονίκη.

Μόνο από τα σημερινά επεισόδια, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει ανακοινώσει ότι έχουν σημειωθεί 23 συλλήψεις, από τις οποίες οι 13 είναι ανήλικοι από 14 ως 17 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 6 από τους συλληφθέντες της Δευτέρας είναι αλλοδαποί. Ακόμα, σημειώθηκαν 65 προσαγωγές, από τις οποίες οι 42 αφορούν έλληνες υπηκόους και οι 23 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων (αλβανοί, γάλλοι, ισπανοί, πολωνοί, ιταλοί κλπ).

Σε όλη τη χώρα, μόνο το Σαββατοκύριακο και χωρίς να υπολογίζονται όσα συνέβησαν την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν 814 προσαγωγές και 143 συλλήψεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος, αρκεί να τονιστεί ότι ολόκληρο τον περσινό Δεκέμβριο οι συλλήψεις και οι προσαγωγές σε όλη τη χώρα και σε όλη τη διάρκεια του μήνα δεν ξεπέρασαν τις 1.800.

Δείτε στο βίντεο απίστευτες εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα στην Αθήνα, στο περιθώρειο του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου...

1 comments:

  1. Η ΝΔ ακολουθωντας 'σοβαρη' και 'υπευθυνη' σταση μουγκα στην Στρουγκα.
    Ας ειναι καλα ο ΛΑΟΣ που γγαζει το 'φιδι' απο την 'τρυπα'

    ΑπάντησηΔιαγραφή