Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ελεύθερος ο 26χρονος τρομοκράτης. Προφυλακιστέος ο Αστυνομικός που ...έδειρε Χιλιανό ληστή.!

Ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, Κώστα Μπαλτά, ο 26χρονος ...φοιτητής, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".
Στην απολογία του, αναφερόμενος στα δαχτυλικά του αποτυπώματα που βρέθηκαν - κατά τύχη - στη γιάφκα του Χαλανδρίου, υποστήριξε ότι στις αρχές του 2007 είχε επισκεφθεί το διαμέρισμα για να εγκαταστήσει έναν ...ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Επίσης, πρόσθεσε ότι την περίοδο των επιθέσεων στα σπίτια της Λούκας Κατσέλη και του Παναγιώτη Χηνοφώτη ήταν εκτός Αθήνας για ...επαγγελματικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι ο ..."νεαρός" είχε συλληφθεί και το Μάιο του 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε αφέθηκε ξανά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έδινε το "παρών" κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και συνελήφθη όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το "παρών".
_______________________
Από την άλλη ...όχθη.!
Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση ...κακοποίησης (!) του 30χρονου Χιλιανού ληστή, κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Μετά από μαραθώνιες απολογίες ενώπιον της 2ης Τακτικής Ανακρίτριας, των τριών αστυνομικών που είχαν λάβει προθεσμία για σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 28χρονος ειδικός φρουρός, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης στο ανακριτικό γραφείο μία φορά τον μήνα, δύο συνάδελφοι του.
Δύο ακόμη κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με όρους από την Δευτέρα που απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα του ...βασανισμού και της κατάχρησης εξουσίας που βαρύνουν τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να ξυλοκόπησαν ...άγρια τον κρατούμενο Χιλιανό λαθρομετανάστη ληστή και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές που στρέφονται εναντίον των υπολοίπων τριών αστυνομικών.
Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται ότι κακοποίησαν τον 30χρονο αλλοδαπό.
Bookmark and Share

4 comments:

  1. Ο ξεφτιλας ο Χρυσοχοιδης ξεπληρωνει γραμματια στα φιλαρακια του των Εξαρχειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνα,ξυπνα!

    Ο χρονος τελειωνει...

    Αντισταθειτε!

    Η Ελλαδα στους Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπουργειο Προστασιας Τρομοκρατων & Διωξεως Αστυνομικων..

    Γελοιοι ανθρωποι, ολοστρογγυλα μηδενικα, Ας οψεται η προδοσια της ΝΔ Του Εθναρχη και του Ανηψιου..
    Τους Κους του ΠΑΣΟΚ τους γνωριζουμε.

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φταίνε οι ανίκανοι ξεφτυλισμένοι αξιωματικοί των αστυνομικών που δεν προσπάθησαν να πάρουν θέση όχι υπερασπιστική...αλλά καν ουδέτερη.
    Πολύ απλά και προδοτικά...στην πυρά οι μπάτσοι του κερατά θα είπαν τα γαλονάτα γουρούνια.
    Όσο για το άλλο φρούτο που μια αποφυλακίζεται μια συλλαμβάνεται ένα κολοχαφιεδάκι είναι με συγκεκριμμένο ρόλο.
    Να έχουν θεματάκια και τα media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή