Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Η Millet Ξάνθης ..."διδάσκει" ιστορία: "Δεν υπήρχε Αρχαία Ελλάδα"


Της ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΟΥ...

Με ένα προκλητικό και αστείο δημοσίευμα στην τουρκόφωνη εφημερίδα "Millet" της Ξάνθης, οι γείτονές μας οι Τούρκοι βάλλουν για ακόμη μία φορά κατά της Ελλάδας.
Μάλιστα, η θρασύτητα με την οποία προσβάλλουν την ιστορία του ελληνικού έθνους προκαλεί όχι μόνο αγανάκτηση αλλά και γέλιο! Και όλα αυτά με αφορμή το γεγονός της διεκδίκησης από την πλευρά των μουσουλμάνων της Θράκης, την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς τους στην Ελλάδα, καταργώντας τον τίτλο της μουσουλμανικής μειονότητας.
Το δημοσίευμα απέστειλε στον "Α.Τ." ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ευγένιος Χαϊτίδης με στόχο να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τη συμπεριφορά των μουσουλμάνων, σε μία τόσο "ευαίσθητη" περιοχή, όπως είναι η Θράκη.
Ο εκδότης της εφημερίδας, ο οποίος επικαλείται δήθεν ιστορικές πηγές για την ...εγκυρότητα του δημοσιεύματός του, αμφισβητεί τις καταβολές των Ελλήνων, ισχυριζόμενος ότι "...η ιδέα περί Αρχαίων Ελλήνων είναι ένα ψέμα των ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών Ευρωπαϊκών χωρών...". Η Ευρώπη σε μία προσπάθεια να διώξει τους Τούρκους από τη Μεσόγειο και να ενσωματωθεί η Πελοπόννησος στο ελληνικό κράτος, "βάπτισε" μία ομάδα Βουλγάρων, Αβάρων, Σλάβων, Αζέρων, Αλβανών κ.ά. ως Αρχαίους Έλληνες. "...Με αυτό τον τρόπο δόθηκε ένα τέλος στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο και επιταχύνθηκε η καταστροφή της, παίρνοντας την Πελοπόννησο από τα χέρια της..." αναφέρεται στο ανυπόστατο δημοσίευμα.
Αμφισβητώντας την ιστορικότητα της παρουσίας του Ελληνικού Έθνους ο "εκδότης" της τουρκόφωνης εφημερίδας θέλει, όπως επισημαίνει στο δημοσίευμα "να τραβήξει την προσοχή των αναγνωστών σε μία πληγή, που ματώνει την Τουρκία" και προσθέτει:
"...Γνωρίζω ότι οι παραπάνω πληροφορίες, που βασίζονται σε έγκυρες πηγές σχετικά με την ίδρυση της Ελλάδας θα προκαλέσουν την αντίδραση των Ελλήνων. Σαν να ακούω να λένε: η φυλή των Ελλήνων δεν έχει εξαφανιστεί, εμείς αποτελούμε τη συνέχειά τους. Μπορεί να πουν και το εξής: Δεν έχει σημασία από ποια φυλή και από ποιο αίμα προέρχονται οι άνθρωποι αλλά το σημαντικό είναι το τι αισθάνονται, το πώς αυτοπροσδιορίζονται, δηλαδή τα πολιτισμικά τους γονίδια. Αν λέμε ότι είμαστε Έλληνες, τότε είμαστε Έλληνες. Τελεία και παύλα…".
Επίσης, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για άρνηση από την πλευρά της Ελλάδας της εθνικής ταυτότητας των μουσουλμάνων, που ζουν στην Θράκη με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα μειονοτικά προβλήματα.
Γι’ αυτό τον λόγο οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη με σύνθημα "Όχι στο ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα", προτίθενται να δημιουργήσουν ανεξάρτητες λίστες στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να διεκδικήσουν την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς τους στην Ελλάδα.

1 comments: