Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Οποία ξεφτίλα.! Το αισχρό υπουργείο παιδείας διώχνει τελικά από την Θράκη την Χαρά Νικοπούλου!

Ως ανταμοιβή για τις αλήθειες που δίδασκε...
Τελικά το Ελληνικό κράτος μάλλον παραλογίζεται!
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η αντιμετώπιση που επιφύλαξε στην ηρωική Ηπειρώτισσα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (κατάγεται από το Πωγώνι κι είναι κόρη του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλου), την οποία μετέθεσε από την Θράκη όπου υπηρετούσε.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Της απαγόρευσαν και να… μιλάει κιόλας.
Επί του θέματος, το γραφείο Τύπου του υπ. Παιδείας, όλως παραδόξως, απάντησε στις 12.30 τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης πως δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση, αλλά ότι απλά είναι σε ισχύ ο υπαλληλικός κώδικας!
Η Χαρά Νικοπούλου, παρότι κόρη ανώτατου δικαστικού, δεν χρησιμοποίησε ποτέ το αξίωμα του πατέρα της για να επιτύχει έναν "καλό" διορισμό. Έτσι, διορίστηκε στο Μεγάλο Δέρειο του Νομού Εβρου, σε ένα Πομακοχώρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, απομονωμένο και το οποίο κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους.
Προτίμησε λοιπόν να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές της, κοντά στους ανθρώπους που εκτιμούν το έργο και την προσφορά της.
Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε ακόμη και τα πολιτικά του δικαιώματα στο χωριό και διαμένει εκεί, όχι μόνο τους μήνες του σχολικού έτους, αλλά ολόκληρο το χρόνο.
Οι Τούρκοι την έβαλαν όμως στο στόχαστρο λόγω αυτώ που δίδασκε σοτυς μαθητές της και πέτυχαν, τελικά, μέσω Ελλάδας, την απομάκρυνσή της από την περιοχή.
Η ίδια πάντως έλεγε την αλήθεια, δίδασκε ό,τι έπρεπε να διδάξει, αγάπησε τους μαθητές της και το υπουργείο την… αντάμειψε!
proinoslogos

6 comments:

  1. Μπράβο της που έβαζε τους μαθητές της να κάνουνε παρέλαση με το ζόρι και που τσακωνότανε με τις καθαρίστριες. Αυτές είναι οι πραγματικές αξίες του ανθρωπισμού που βέβαια είναι ταυτόσημος με τον ελληνισμό. Μα και αυτοι οι κωλότουρκοι να μη τα παίρνουνε με τίποτα όμως! Πραγματική ελληνίδα!! ΗΡΩΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δε πατέρας της αυτό που τον έκοφτε όντας πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήτανε να κάνει ανέγερση ιερού ναού υπέρ Σιορ Διονυσίου Αεροπαγίτου, προστάτου των δικαστών. Αυτό ήτανε το πρόβλημα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνη η οποία προσπάθησε να μάθει στα παιδιά την ιστορία του Ελληνικού Έθνους τώρα τίθεται και σε περιορισμό για να μην μπορεί να εκφραστεί..!Αν είναι ποτέ δυνατόν..!Να φοβάται να μιλήσει γιατί απλά έκανε τη δουλειά της..!Δίδαξε αυτά που το ίδιο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της είπε να μάθει στους μαθητές και στις μαθήτριες..!Που καταντήσαμε πλέον..!ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο της Εκπαιδευτικός με αξίες που δεν πρέπει να χαθούν αντίθετα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους συνάδελφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε κωλοφασίστες! δεν μάθαινε μόνο την ελληνική ιστορία στους μαθητές αλλά τους έλεγε ότι δεν είναι Τούρκοι αλλά μόνο έλληνες... σκεφτείτε να ζείτε π.χ. στην τουρκία να είστε τούρκοι υπήκοοι, η μητρική σας η ελληνική βέβαια, και να έρχεται μια δασκάλα από το πουθενά και να λέει στα παιδιά σας "όχι εσείς δεν είστε έλληνες, αφήστε τι σας λένε οι γονείς σας, εσείς θα ακούτε εμένα και θα μιλάτε μόνο τούρκικα"

    πώς σας φαίνεται; εσείς δεν θα αντιδρούσατε11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ "μη φασίστα" 9:13 μμ.
    Όπως διαπιστώνεις, είμαστε τόσο μεγάλοι φασίστες, αφού φθάνουμε σε σημείο να σου δίνουμε ελεύθερο βήμα για να μας βρίζεις.!
    Νάσαι καλά.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή