Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ποιούς ενοχλεί η αποκατάσταση της Ιστορίας;

Ενθαρρυντικη και γονιμη η συνεισφορα των τεως κομμουνιστικων κρατων.!

Από τον Ιάσωνα...

H Ουγγρικη βουλη την Περασμενη Τριτη 8 Ιουνιου 2010, ψηφισε νομοσχεδιο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην Ουγγαρία καθιστωντας ποινικό αδίκημα την άρνησι της αληθειας και την παραχαρσξι της ιστοριας, δηλαδη την αμφισβητησι - επαγγελματικη αρνησι, των κομμουνιστικων εγκληματων στην Ουγγαρια τα κοκκινα πετρινα χρονια του σταλινισμου.
Να σημειωσουμε ότι στην Ουγγαρια όπως και στην Πολωνια η χρησις κομμουνιστικων συμβολων όπως του αιμοσταγους σφυροδρεπανου εχουν απαγορευθη ενώ εχει ηδη τεθη σε ισχυ ο αντικομμουνιστικος νομος .
Αντιγραφουμε το συγκεκριμενο αρθρο της ποινικου δικαιου στην Πολωνια, μηπως και οι ημετερεοι βουλευτες, θελησουν να σκεφθουν, πως θα μπορουσε η Ελλαδα να αποτιναξη τον ζυγον της δουλειας υπο τον οποιον τελει σημερα, στο κοκκινα φασισταρια του κάθε αγκυλωμενου μισθοφορου του ΠΑΜΕ και της αγγελομορφου οσιας του Περισσου κας Παπαρηγα..

Παράγραφος 1.
Κάθε πρόσωπο που δημοσίως προπαγανδίζει το φασισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή καλλιεργεί τα μίση στη βάση εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών, θρησκευτικών διαφορών ή στη βάση διαφορών που έχουν να κάνουν με την έλλειψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα τιμωρείται με την ποινή της επιβολής προστίμου, τον περιορισμό της ελευθερίας ή τη στέρηση της ελευθερίας για μια περίοδο πάνω από 2 χρόνια.

Παράγραφος 2.
Η ίδια ποινή επιβάλλεται σε οποιονδήποτε, ο οποίος για προπαγανδιστικούς σκοπούς παράγει, ηχογραφεί, εισάγει, αγοράζει, αποθηκεύει, παρουσιάζει, μεταφέρει ή στέλνει κάθε υλικό που περιέχει το θέμα που περιγράφεται στην παράγραφο 1 ή είναι φορέας κομμουνιστικών συμβόλων.

Αξιζει να σημειωθεί ότι στην Πολωνία εχει δημιουργηθει και λειτουργει το Μουσειον Εθνικής Μνήμης, που καταγραφει με αδιασειστα στοιχεια τα εγκληματα του κομμουνισμου στην Πολωνια και οριοθετει την εννοια του αντικομμουνισμου, ως μια διαρκη ιστορικη προσπαθεια αποκαταστασεως της ιστορικης αληθειας και σεβασμου της μνημης χιλαδων αλυτρωτων ψυχων που πληρωσαν με την ζωη τους τα σταλινικα πειραματα της εφαρμογης του τεθνεωτος, το παλαι ποτε ..."υπαρκτου" σοσιαλισμου.
Βεβαιως η Ευρωπαικη Ενωσι και ιδιως τα κρατη που γευθηκαν αχορταγα την κομμουνιστικη μποτα του ..."απελευθερωτου" ερυθρου (κυριολεκτικως) Στρατου και το σταλινικο κνουτο γνωριζουν πολύ καλα τα σταδια της επαναγραφης της Ιστοριας, δηλαδη της κομμουνιστικης "νέο-αληθειας" που γεννα την ψευδη ιστορια ως ...αληθινη.

"Στο σημερινο μας κοσμο" γραφει ο φιλοσοφος Κ. Παπαιωαννου*, "απο οπου απουσιαζει το στοιχειο του ιερου και η εξουσια δεν εχει θρησκευτικο θεμελιο, ο δεσποτισμος δεν μπορει να διατηρηθει παρα μονο μεσω μιας πλαστης συλληψης της πραγματτικοτητος, μεσω της μετατροπης της ιστοριας σε μυθολογια. Για να γινει το παρον αγνωριστο επρεπε να χειραγωγηθη το παρελθον να υποκυψει τα παρελθον στις απαιτησεις της προπαγανδας.
Όμως σε καμια κοινωνια σε καμια εποχη η πλαστογραφησης της Ιστοριας δεν εφτασε στις διαστασεις που της εδωσε ο Σταλινισμος.! Εκεινοι ακριβως που θεοποιησαν την ΙΣΤΟΡΙΑ και επεχειρησαν να αντλησουν ηθικη απο την ιστορικη αναγκη επιδοθησαν χαρωπα σε μια ανεξαντλητη προσπαθεια εκμηδενισμου των ιστορικων γεγονοτων"
(Κ.Παπαιωαννου "Ψυχρη ιδεολογια" Εκδοσεις Υψιλοn σελις 82).

Ετσι σημερα και το αποκομμα του εγκληματος και της προδοσιας (Κατά Γεωργιο Παπανδρεου, παππου του νυν Πρωθυπουργου) εχει χυσει τονους μελανης και εχει κινησει ορη με λασπη για να επιχωσει την αληθεια και να θαψει την ιστορικη μνημη , αυτό -αναγειρομενο και ανα-βαπτιζομενο στην πηγη ανανεωσεως της παρθενιας του, ως το ..."απαυγασμα" της δημοκρατιας.
Ετσι οι θρασεις δολιοφθορεις της ελευθεριας μας, παρουσιαζονται στους αδαεις νεοελληνες, ως μαχητικοι ..."αγωνιστες" των οποιων όμως οι ..."αγωνες" (ιδε Ζενιτη, ιδε Ροπαξ, ιδε τρομοκρατικες καταληψεις, διακοπες συνδριασεων, εκνομες απεργιες που αποφασιζει το 5% για το υπολοιπο 95% και βιαιως επιβαλλει) διαχρονικως, ένα μονο σκοπο εχουν.!
Την καταρρευσι του ελευθερου πολιτικο-οικονομικου συτηματος την εξαθλιωσι του λαου, την ισοτητα στην αθλιοτητα, την μαζικη ηλιθιοτητα.
Και η γνωσι της Ιστοριας, επειδη καθιστα αδυσσωπητα γυμνη την καταπτυστη δρασι του ΚΚΕ και των κομμουνιστικων καθεστωτων - "ηρωων" τους οποιους εχει στο εικονοστασιο του το ΚΚΕ, ως υποδειγμα θεικης λατρειας, ειναι αυτη που οι ημετεροι κουκουεδες -λογω ψοφοδεων πολιτευτων, ανικανων κυβερνητων, λαικιστων πολιτικων, ανεπαγγελτων υπουργων- προσπαθουν να φιμωσουν..
Αλλα ΜΑΤΑΙΩΣ...
(ιδε αρθρα Ριζοσπαστη:
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5691223
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5691297)
______________________________________
* Ο Κώστας Στρ. Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Βόλο το 1925 και πέθανε το 1981 στο Παρίσι. Στην διάρκεια της Κατοχής σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Συμμετείχε στο Ε.Α.Μ και συνελήφθη το 1944 για την δράση του. Στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 θα διαφύγει στο Παρίσι μέσω Τάραντα με το θρυλικό πλοίο "Ματαρόα" σαν υπότροφος της Γαλλικής Κυβερνήσεως μαζί με άλλους νέους Έλληνες διανοούμενους, όπως τον Ν.Σβορώνο, τον Ι. Ξενάκη, τον Κ. Αξελό, τον Κορνήλιο Καστοριάδη κ.α.
http://www.delamphictionia.gr/GR/papaioannou.htm

7 comments:

  1. στην ελλαδα η μαρξιστικη ιστοριογραφια εχει επικρατησει απολυτα.
    οι πανιβλακες χριστιανοδεξιουληδες ειναι παντελως ανικανοι ναντιδρασουν.
    ο μπολσεβικισμος χτυπα συστιματικα και μεθοδικα καθε τι εθνικο και ελληνικο...
    τσακιστε την κοκκινη πανουκλα!!!!
    δεν θα περασει ο αριστερισμος!!!!
    ποτε ξανα κομουνισμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mονο σ'ενα μπουρδελο οπως καταντησαν τα τελευταια 36 χρονια την Ελλαδα θα μπορουσε να επιβιωσει το σταλινογενιτσαρικο παρακρατος και λιγες χιλιαδες σταλινοτσολιαδων να καταστρεφουν μια ολοκληρη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσεις που γραψατε αυτα τα σχολια μαλλον ειστε νεοφασιστες οπαδοι του καρατσαφερη.
    Να ξερετε ομως οτι σταλινοτσολιαδες ορος δεν υπαρχει υπαρχει μονο ο ορος γερμανοτσολιαδες. Δηλαδη αυτο που εσαστε εσεις.
    αν τολματε βγειτε στους δρομους να πειτε τις ιδεες σας....Λαμογια του κερατα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα τι λεει ρε σταλινογουρουνοτσαρουχα,δεν ξερεις τι ειμαστε και ποιοι ειμαστε,ε;
    Χρυσαυγιτες ειμαστε και τον Καρατζαφερυ τον εχουμε γραμμενο εκει που εχουμε κι εσας.
    Κι αν θελεις να μας δεις και να μας ακουσεις επι το εργον,ελα στις 19 Ιουνιου στην Θεσσαλονικη στην μεγαλη μας εκδηλωση για τον Μεγα Αλεξανδρο,αυτον που εσεις οι σταλινοτσολιαδες τον υβριζετε ως "δολοφονο",δεν κοιτατε τα χαλια σας και τα ποταμια αιματος αθωων ανθρωπων που σας βαραινουν βρωμιαριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξεφτιλισμενε της μακρονησου οτι θελουμε ειμαστε δε θα δωσουμε αναφορα σε σας τους σχιζοφρενεις δολοφονους εγκυων γυναικων, σε σας τους ηττημενους, αποτυχημενους και κατεξευτελισμενους παγκοσμιως μπολσεβικιστες.
    ο ελληνικος λαος ενωμενος, ειτε ψηφιζει τα πασοκ ειτε τις νεες δημοκρατιες ειτε οτιδηποτε αλλο ΜΗ αριστερο, ενωμενος οπως το 49 στον μπολσεβικοπολεμο τσακισε τους εαμοβουλγαρους κατακτητες, ετσι και σημερα θα τσακισει τη κοκκινη πανουκλα και θα ξεριζωσει μια για παντα τον καρκινο της αριστερας απο την ελλαδα.
    βια στη βια της αριστερας!!!!
    μισος στο μισος της αριστερας!!!!
    εμφυλιο θελετε, εμφυλιο θα εχετε σταλινικα αποβρασματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιγραφω μερος της συνεντευξεως του Κου Ι Μπουγα συγγραφεως του βιβλιου Ματωμενς Μνημες ...
    Γράψατε ένα βιβλίο με τίτλο «Ματωμένες Μνήμες», για μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της ελληνικής Ιστορίας, την περίοδο 1940-45, για την οποία κυριαρχεί η άποψη της αριστερής ιστοριογραφίας. Αλήθεια, θα μαθευτεί ποτέ η αλήθεια για τα εγκλήματα της εν Ελλάδι αριστεράς;
    Είναι γεγονός ότι γιά τα γεγονότα της περιόδου που καλύπτει το βιβλίο μου, το 1940-45, αλλά και ολόκληρη τη δεκαετία 1940-49 κυριάρχησε η παραποιημένη άποψη της αριστεράς, που επιβλήθηκε ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση. Δύο είναι τα κεντρικά στοιχεία της παραποίησης:
    πρώτον, η απόκρυψη των εγκλημάτων της αριστεράς, και δεύτερον, η καλλιέργεια της θέσης ότι η ανταρσία του 1946-49 ήταν αποτέλεσμα της Λευκής Τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας... Δυστυχώς, εκεί που συνεχίζεται μιά μονόπλευρη και παραποιημένη παρουσίαση της Ιστορίας είναι στα μαζικά μέσα ενημέρωσης.
    Γιατί τόση ανθρωποκτόνα μανία από τις αριστερές οργανώσεις; Γιατί δημιουργήθηκε η ΟΠΛΑ; Πού κρύβονταν όλα αυτά τα απωθημένα, ήταν θέμα «ιδεολογίας» ή της νοοτροπίας της εποχής;
    Ο κομμουνισμός ειναικυρίως μια ιδεολογία βίας. Όπου επικράτησε, το πέτυχε χάρη στη βία και τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων .. η ΟΠΛΑ με μέλη αδίστακτους εκτελεστές και πραγματικούς δήμιους.,..δημιουργήθηκε απο τους ηγέτες του ΕΑΜ/ΚΚΕ ακριβώς για να λύσουν αυτή τη «δυσκολία» που αντιμετώπιζαν, της φυσικής δηλαδή εξόντωσης των αντιπάλων τους. .. δεν εκτελούσε απλά όσους θεωρούσε αντιπάλους στα σχέδιά της, αλλά συχνά τους κατακρεουργούσε μετά από φυλακίσεις και απάνθρωπα βασανιστήρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και πεζοπορίες υπό φρικτές συνθήκες έως τους τόπους εκτέλεσής τους. ..
    Η ελληνική ύπαιθρος είναι εδώ και δεκαετίες, αραιοκατοικημένη, αν όχι έρημη. Συμφωνείτε με την άποψη ότι η ερημοποίησή της άρχισε τότε, το 1943, όταν οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν από τις επιθέσεις, τις εκτελέσεις και τα πλιάτσικα των αριστερών οργανώσεων;
    Φυσικά και συμφωνώ. Μια από τις καλύτερες επιλογές των νέων της ελληνικής υπαίθρου το 1943-44, ήταν η φυγή προς τα αστικά κέντρα, ώστε να αποφύγουν τη στράτευση στον ΕΛΑΣ ή το μαχαίρι της ΟΠΛΑ. Οικογένειες έφυγαν γιατί ο ΕΛΑΣ άρπαξε τα κοπάδια τους ή εκτελέστηκαν μέλη τους.
    Ο Νίκος Μπελογιάννης, τον οποίο η αριστερά έχει θεοποιήσει, ήταν παρών στις σφαγές του Μελιγαλά και της Βέργας, Ποιός ακριβώς ήταν ο ρόλος του τελικά;
    Ο Νίκος Μπελογιάννης, ήταν ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Γεωργίου Σιάντου, στην Πελοπόννησο για να επιβάλλει την ολοκληρωτική επικράτηση του ΚΚΕ στην περιοχή. Ήταν δεύτερος στην πολιτική ιεραρχία του ΚΚΕ μετά τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Πελοποννήσου, Αχιλλέα Μπλάνα. Ήταν αυτός που εφάρμοσε την «αρχή της οικογενειακής ευθύνης» ... Η εγκληματική δράση του κορυφώθηκε στη Μεσσηνία μετά την απελευθέρωση. Όπως εξιστορείται στο βιβλίο μου, ήταν παρών και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις σφαγές του Μελιγαλά και των Γαργαλιάνων και ειδικά για το λυντσάρισμα των 19 προυχόντων της Τριφυλλίας στη Βέργα του Κορυφασίου. Γιατί θεοποιείται από την αριστερά είναι ανεξήγητο για μένα, αν και δεν είναι μοναδική περίπτωση για αυτή την παράταξη!
    Πως θα περιγράφατε εσείς, ένας πανεπιστημιακός και διαπρεπής ομογενής, τον Άρη Βελουχιώτη;
    Όπως προκύπτει από τις πράξεις του που περιγράφονται στο βιβλίο μου, ήταν ένας ταπεινός σαδιστής νταής και εγκληματίας. Στη Μερόπη του Μελιγαλά, έδερνε με το καμουτσί του Έλληνες αξιωματικούς πριν διατάξει τη σφαγή τους. Στο Μπεζεστένι διέταξε τη σφαγή των αιχμαλώτων ταγματασφαλιτών και των αμάχων συγγενών τους, το ίδιο και στους Γαργαλιάνους, όπου μάλιστα απέκοψε ο ίδιος με τα χέρια του το κεφάλι ενός νέου και το κλωτσούσε μετά στο πεζοδρόμιο. ..
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντθρραφω επιστολη του κου Γκοτση οιυ εξιστορει την διολφονια του πατερα του απο τα κτηνωδη ανθρωποειδη που αντι ανιστασεως σκοτωνα οσους ελληνες νατιστεκοντο στην υποδουλωσι της Ελλαδος


    Απο τόν κ. Σπ. Γκότση
    Μέ πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησα την ανταλλαγή απόψεων, μεταξϋ τών κ. Ιωάννη Βουλτεψη καί Θεμη Μαρίνου στην Εφημερίδα σας, απο 28)7 - 30.8.84, για τη μάχη τής Αμφιλοχιας. Είμαι γιος τού φονευθέντος από τόν ΕΛΑΣ. ανθ/στού τής Χωροφυλακής Γκότση Δημητρίου, στή μάχη της Αμφιλοχίας τήν 13,7.1944, τήν οποία καί έζησα,
    Απορω μέ τους ισχυρισμούς του κ. Βουλτεψη. πού ως δημοσιογράφος θα πρέπει νά ερευνά σέ βάθος καί ν αποκαθιστά τήν ιστορική αλήθεια καί όχι νά επιρρίπτει τήν ευθύνη στή «μία πλευρα>> μόνον, γιά τό -λάθη- τής άλλης πλευράς, τό οποίο σήμερα δημοσίως μια μεγάλη μερίδα της έχει αναγνωρισει
    Η μάχη τής Αμφιλοχίας κυριο σκοπο είχε τήν <> τοϋ οπλαρχηγού τοϋ ΕΔΕΣ κ. Στ. Χούτα καί τήν εξόντωση τών εκεί διαμενόντων στελεχών του, ως καί τό φρόνημα τών κατοίκων, πράγμα ποϋ σχεδόν τό επέτυχαν.
    Ποιο νόημα ή σκοπό είχε ο φόνος ή τό καψιμο γερόντων γονέων '(Συνελλήνων στελεχών τοϋ ΕΔΕΣ; (Τσιρογιαννη Ελισσάβετ. 80 ετών, Τριανταφϋλλη Αγγελική, 80 ετών. Φλώρου Δημητρίου, 80 ετών -καί άλλων νεωτέρων). Ποια «εθνικη αντισταση» εξυπηρετούσε ο εμπρησμός τών οικιών τών αγωνιστών του ΕΔΕΣ;
    Στό περιφραγμένο με μανδρότοιχο σπίτι τοϋ κ. Χούτα που διαμέναμε (για νά μή τό καψουν οι Ιταλοί όταν ως οπλαρχηγός έφυγε στο βουνό), από τίς πρώτες ώρες τής μάχης είχον τοποθετηθεί δυο ένοπλοι του ΕΛΑΣ, για νά μάς Επιτηρούν, Αυτό ανησύχησε τή μητέρα μου, ή οποία περί τήν 10.00" ώρα τής 13,7.44, μοζι μέ τό δύο αδέλφία μου, με οδήγησε κρυφα σέ παρακείμενο φιλικο σπίτι, όπου καί κρυφτήκαμε. Την επομένη,-γειτόνισσα μάς πληροφό ρησε, οτι τις μεσημβρινές ώρες ένοπλοι εισήλθαν στό σπιτι και οργισμένοι πού δέν μας ευρήκαν ρωτούσαν πού είμεθα, διότι είχαν εντολή να μή γλυτώσει η οικογένεια τοϋ Διοικητοΰ. Μέ αυτά τα απλά λόγια σας γνωρϊζω, ότι εί¬μεθα σημερα στή Ζωή. Τόν κ.Βουλτεψη ερωτώ, τί είδους εθνι¬κή υπηρεσία θά προσέφερε ο ΕΛΑΣ, άν είχε φονεύσει καί ε¬μάς; Τό σπϊτι μας γιατί τό λεηλάτησαν καί μείναμε μόνο μέ τό θερινό πουκάμισακια πού φορού σαμε;
    Ο πατέρας μου μέ τους τέσσαρες χωροφυλακές πού εφόνευσαν, δέν αποτελούσαν «μιά από τις τελευταϊες γερμανικές αντιστασεις»
    τοϋ κ, Βουλτεψη, διότι όλα τά κεντρικά κτίρια τής παράλιας, όπου είχαν καταφύγει οι Γερμανοί, δέν κατελήφθησαν από τόν ΕΛΑΣ, Δεδομένου, ότι η Υποδιεύ¬θυνση ήταν στό χώρο τής παραλίας, στον περι τήν 13η, ώρα ενεπρήσθη, μπορούσαν μέ πλήρη ασφαλεια οι εν συνεχεία φονευ¬θέντες να μεταβούν στούς Γερμανούς καί νά σωθούν. Δέν τό έεπραξαν όμως, σκριβώς για να μή χαρακτηρισθούν συνεργάτες τών Γερμανών, αλλα απεκρύβησαν σέ παρακείμενη οικία, όπου συνελήφθησαν μετά προδοσία καί εκτελέ¬σθηκαν. Για τό γεγονός αυτο υπάρχει η μαρτυρία διασωθέντος χωροφύλακος. Αυτά για τις δή¬θεν προσκλήσεις τών ανταρτών να παραδοθούν <>. Καί φέρω σέ γνώση του κ. Βουλτεψη, ότι καί τό έμβρυο τής φονευθείσης εγκύου συζύγου του χωροφύλακος, Μαρίας Μακρυμανωλάκη, εξήγαγον μέ λόγχη καί τό γεννητικό όργανο τοϋ πατέρα μου απέκοψαν.
    Νά γνωρίσω καί κάτι σημαντικό στόν κ. Βουλτεψη.
    Κανείς άνδρας,έστω καί αριστερός, δέν συνελήφθη απο τή χωροφυλακή καί δεν παρεδόθη στούς Γερμανούς. Απεναντίας, υπάρχουν μάρτυρες,πού οσάκις οι Γερμανοί Ζητούσαν τή συνδρομή της για τη συλληψή των ο πατερας μου κρυφά τους ειδοποιούσε, μέ αποτελεσμα να διασωθούν
    Στό σύγγραμμα του καθηγήτου τοϋ Πανεπιστημίου Αθηνών Απ. Δασκαλάκη <<Ιστορία τής Χωροφυλακής» πολλά έκ τών ανωτέρω περιγράφονται.
    Αυτά γιά τήν ιστορικη αποκατασταση των θυσιασθέντων ανδρών τής Χωροφυλακής, στην ανωτέρω μάχη. Γιά τά υπόλοιπα δέν ενδιαφέρομαι, και ουδόλως μέ απασχολούν οι σκοπιμότητες.
    ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ ΓΚΟΤΣΗΣ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1984
    Για την αντιγραφη Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή