Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ενώ η ανθελληνική "κυβέρνηση" του Pasok αγκαλιάζει τα ...λαθροφέρματα, είπε "ΟΧΙ" στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς.!

Από τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη ματαίωση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς:
"Μόνο ως αναμενόμενη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την είδηση της ματαίωσης του κατασκηνωτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Αναμενόμενη καθώς η συνολική διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, τον μόνο κρατικό φορέα που ασχολείται με τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Με μία λιτή ανακοίνωση, λίγες ήμερες πριν την άφιξη των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, η Κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι αποφάσισε τη μη υλοποίηση του φετινού Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, λόγω «δημοσιονομικού κόστους». Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 25 και πλέον έτη από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και σκοπό έχει τη σύσφιξη των δεσμών των Ελληνοπαίδων της Διασποράς, τόσο με την χώρα καταγωγής τους, όσο και μεταξύ τους.
Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή συνιστά απρέπεια απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, γιατί -όπως τονίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γ.Γ.Α.Ε. στην από 13-7-2010 ανακοίνωσή του - «εκθέτει την Πολιτεία στα μάτια της Ομογένειας, γεμίζει απογοήτευση τα παιδιά που θα λάμβαναν μέρος και φέρνει τους γονείς τους σε δύσκολη θέση ανατρέποντας τον οικογενειακό τους προγραμματισμό».
Αποδοκιμάζουμε τη συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπενθυμίζουμε ότι το κατασκηνωτικό πρόγραμμα διπλασιάστηκε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενδυνάμωσης των δεσμών με τους Απανταχού Έλληνες. Μια στρατηγική που αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή και της νέας ηγεσίας του κόμματος, όπως αποδείχθηκε και με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Οικουμενικού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανώσεων και φορέων της Ομογένειας.
Ειδικά σε μία κρίσιμη εθνική στιγμή, όπου χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού, προκειμένου να ανασυνταχθούμε ως χώρα, το εν λόγω πρόγραμμα - το οποίο δεν χρειαζόταν και μεγάλο κόστος προκειμένου να υλοποιηθεί - ήταν επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί. Πολλώ μάλλον που είχε οργανωθεί πλήρως, για μία ακόμα χρονιά, από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Ο τρόπος της ματαίωσής του γεμίζει απογοήτευση τα παιδιά και τις οικογένειές τους και αναδεικνύει το διοικητικό έλλειμμα και την έλλειψη στρατηγικής και ευαισθησίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να καλύψει άμεσα την κενή θέση της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και να αποκαταστήσει τη διοικητική λειτουργία της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας για την Ομογένεια".

omogeneia

4 comments:

  1. Οι δωσιλογοι καθεστωτικοι εβραιοδουλοι πασοκοι κανουν τα παντα για να αποκοψουν τον Αποδημο Ελληνισμο απο την μητροπολιτικη Ελλαδα.
    Δεν κρατουν πλεον ουτε τα προσχηματα,εαν μπορουσαν ποτε να υπαρξουν οποιαδηποτε προσχηματα πανω σ'αυτο το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΞΕΒΙΑΖΑΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΎΝ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ,ΑΦΟΎ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε κάτι ξεφτύλικια. Μόλις τώρα έκλεισα τις ειδήσεις αηδιασμένος γιατί έλεγαν για το πρόγραμμα εθελοντικης επιστροφης των λαθροεισβολέων. Τους πληρωνούμε τα εισιτήρια, τους δίνουμε κι ένα χαρτζηλικια κατι χιλιαδων για το ευχαριστω που ήρθαν παρανομα στη χώρα μας.
    Και τώρα διαβάζω πώς κόβεται το πρόγραμμα φιλοξενίας για τα Ελληνάκια της διασπορας.

    Πότε θα σταματήσει η αηδία και η ξεφτύλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010,19:00μμ,ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
    ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ: Ω ξειν’, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Χρόνια δύο χιλιάδες, αν μπορούσαμε να πάμε πίσω θα συναντούσαμε ένα κόσμο, πολύ διαφορετικό από το δικό μας. Έναν κόσμο σχεδόν μαγικό. Έναν κόσμο ελληνικό. Γεμάτος με Θεούς και Ήρωες. Και που οι Έλληνες πολεμούσαν συνεχώς μεταξύ τους αλλά και εναντίον άλλων φυλών δίνοντας μάχες τρομερές. Μάχες που έμειναν στην Ιστορία. Μάχες, όπου οι Άντρες, ξεπέρναγαν τα όρια των θνητών και γίνονταν θεοί-ήρωες, προστάτες άγγελοι των απογόνων τους που τους λάτρευαν. Μία τέτοια μάχη, έδωσαν και οι πρόγονοι μας, στα στενά των Θερμοπυλών. Χρόνια δύο χιλιάδες και πεντακόσια πριν.

    Τριακόσιοι Σπαρτιάτες αντιμέτωποι με εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια βαρβάρων από την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Μάχη σώμα με σώμα. Εκεί όμως, η στρατιωτική αρετή της Σπάρτης, η Αγωγή της Σιδερένιας Πολιτείας του Αίματος και της Τιμής, θριάμβευσε εναντίον της τυφλής και ωμής δύναμης της μάζας.

    “Αν πολεμήσω με το πλήθος δε φτάνει όλη η Ελλάδα, γιατί δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι από από το πλήθος όλων αυτών. Επειδή όμως θα πολεμήσω με την Αρετή, “και ούτος ο αριθμός ικανός”

    Πλούταρχος, ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ Λεωνιδίου του Αναξανδρίδου C8

    Τριακόσιοι Σπαρτιάτες και λίγοι ακόμα Έλληνες από άλλες πόλεις της Ελλάδας αντιστάθηκαν και πέθαναν για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Μέρες τρεις, πολεμούσαν και νικούσαν. Την τέταρτη προδομένοι, βρέθηκαν περικυκλωμένοι και έπεσαν. Έπεσαν όμως, πολεμώντας με νύχια και με δόντια και με την ηρωική θυσία τους, πέρασαν στα Ηλύσια Πεδία.

    Κι αρκούσε ένας ρουφιάνος, ένας “Έλληνας” που λαχταρούσε περισσότερο την υλική ευημερία από την ελευθερία, που προτιμούσε τα πλούτη από την Αρετή και την Ανδρεία για να νικηθούν οι πιο γενναίοι πολεμιστές όλης της ανθρωπότητας. Και το όνομα αυτού, ο Λαός μας, το πέρασε στη γλώσσα του για να μαρτυρά και να θυμίζει στους θνητούς αιώνια τη φρικτή ύπαρξή του.

    Έτσι, σε μια εποχή πολύ μακρινή, σε ένα κόσμο διαφορετικό μα όπως ο δικός μας, βαφτισμένο στο Αίμα, οι Έλληνες βρέθηκαν και τότε, όπως είμαστε και μεις σήμερα, σε ένα κρίσιμο σημείο για την ύπαρξη του Έθνους μας αλλά και ολάκερης της Ευρώπης (από το έργο του Πατέρα της Ιστορίας, γίνεται φανερό πως εάν οι Πέρσες κατόρθωναν να κατακτήσουν και να κυριαρχήσουν στη Γη των Ελλήνων, τότε τα υπόλοιπα Έθνη της Ευρώπης δεν θα είχαν τη δύναμη να αντισταθούν στις αναρίθμητες ορδές των μαύρων φυλών).

    Μπορούσαν λοιπόν, οι Σπαρτιάτες, να παραδώσουν “γη και ύδωρ” και να δεχτούν τα ανταλλάγματα του “Μεγάλου Βασιλιά” και να μην πεθάνουν πολεμώντας αλλά να ζήσουν, έστω και υπόδουλοι. Όμως, αντιστάθηκαν. Πολέμησαν. Και εν τέλει νίκησαν!

    Στο χώρο της μάχης έπεσαν από τα βέλη των δειλών βαρβάρων. Κέρδισαν όμως τη μάχη με το χρόνο. Τα φάσματα τους παραμένουν φωτεινά. Ιχνηλάτες αυτών των Προγόνων, μαζευόμαστε σα στοιχειά, συρρέοντας από κάθε μεριά της Ελλάδας, στο Ιερό αυτό κάλεσμα, θα βρεθούμε γι ακόμα μια φορά να τιμήσουμε την Ανδρεία και τη Θυσία τους για την Ελλάδα στις Θερμές Πύλες απ’ όπου πέρασαν στην Αθανασία.

    Εμείς, οι Πιστοί, θα βρεθούμε στη Σκιά του Αγάλματος του Βασιλιά της Σπάρτης, του Λεωνίδα. Εμείς οι λιγοστοί πιστοί, που γινόμαστε όμως ολοένα και περισσότεροι, αντιμέτωποι όπως και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες, με αναρίθμητους εχθρούς στις δικές μας Θερμοπύλες. Όμως, στην εποχή μας, δεν υπάρχει μονάχα ένας Εφιάλτης. Υπάρχουν πολλοί. Είναι οι σύγχρονοι Εφιάλτες οι οποίοι είναι το ίδιο αδίστακτοι και άπληστοι μα οι προδοσίες τους ακόμα πιο αισχρές.
    Θα ανάψουμε δάδες και θα ανεμίσουμε τα Λάβαρα με τα αρχαία Σύμβολά του Έθνους μας στο ιερό πεδίο της μάχης ώστε να δουν οι τρανοί αυτοί Πρόγονοι πως η Θυσία τους δεν πήγε χαμένη. Τα ίδια Λάβαρα που υψώνουμε μες στις πόλεις που παλεύουμε για Πατρίδα και Ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή