Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το απρόσμενο δώρο στον Αλέκο

Γράφει ο Δημοσθένης Μαρίνος
Εκείνοι που επέλεξαν τη στιγμή της περιοδείας του Αλέκου Αλαβάνου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, την Παρασκευή, προκειμένου να πετάξουν πέτρες και γιαούρτια στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, προφανώς και δεν είχαν συναίσθηση ότι με την πράξη τους θα βοηθούσαν επί της ουσίας τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού.
Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει για την Περιφέρεια Αττικής, δείχνουν τον Αλέκο Αλαβάνο να συγκεντρώνει απελπιστικά χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, αρκετά κάτω από και από το ψυχολογικό όριο του 5%. Πολλοί συνεργάτες του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τόσο άσχημη επίδοση, στις γενικότερες πολιτικές βλέψεις του Αλέκου Αλαβάνου για το μέλλον. Καθώς, δεν θα μπορούσε εύκολα, μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο, να προχωρήσει και εκείνος με τη σειρά του, στη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα, ως μετεξέλιξη του σημερινού Μετώπου, από τη στιγμή που στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, θα έχει μετρηθεί με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.
Η χθεσινή επίθεση που δέχτηκε όμως, στον Άγιο Παντελεήμονα, ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν. Τότε που ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ηγηθεί της αντίστασης κατά του άρθρου 16, και είχε πρωτοστατήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα το κόμμα του να μετριέται δημοσκοπικά σε επίπεδα άνω του 15%.
"Ο Αλαβάνος πάντα ενοχλούσε το σύστημα", έλεγε χαρακτηριστικά μετά το περιστατικό του Αγίου Παντελέημονα, στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, ο οποίος δήλωνε αισιόδοξος για τη συνέχεια της μάχης για την Περιφέρεια Αττικής.
Bookmark and Share

2 comments:

  1. "Ο Αλαβάνος πάντα ενοχλούσε το σύστημα"

    XAAAAAAAAAAAAAAAAAXAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAXAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAXAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τι αλλο θα ακουσουν τα καημενα τα αυτακια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύστημα στο οποίο αναφέρεστε κε Συντάκτη έναι ένα σύστημα του οποίου τα δομικά συστατικά είναι πανομοιότηπης αντοχής, πολιτικής προέλευσης και σύστασης με αυτής του 'κυρίου' Αλέκου.Απλά ίσως αυτός να ξέφυγε λιγάκι και να αποκάλυψε την πολιτική ερωτική διέγερση που του προκαλούν οι νέοι και τα παιδιά (η ειδικότης του) και το πάθος της πυρομανείας.Σε αυτό είναι που ενοχλεί ο Αλαβάνος το σύστημα.Δεν μπόρεσε να κρατήσει κρυφά τα πάθη του και τις επιθυμίες του ενώ οι υπόλοιποι του συστήματος ιδεολογικά και πολιτικά ομογάλακτοί του, στην υποκριτική και για τα ίδια πάθη τα καταφέρνουν μια χαρά.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή