Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Εδώ η χώρα καίγεται, και το ...ΚΚΕ γιορτάζει υπέρ των ..."σταυραετών" του ...Δ.Σ.Ε.!

Στις κορφές του Γράμμου, ανάμεσα στα θρυλικά Γκουρούσια και τον Πύργο της Κοτύλης, στη θέση «Χάρος», όπου κι ένα από τα μνημεία για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έπεσαν στη μάχη με τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές και την ντόπια πλουτοκρατία, εκεί επέλεξε η οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ να κάνει χτες τη δική της εκδήλωση - απάντηση στις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.
Εκατοντάδες σύγχρονοι μαχητές, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις όλης της Μακεδονίας ανηφόρισαν στις πλαγιές του Γράμμου και διαδήλωσαν το δικό τους μήνυμα ανυπότακτης πάλης, με κυρίαρχα συνθήματα [...«Κρίση, ανεργία, αντικομμουνισμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», «Ο λαός απαιτεί εξουσία λαϊκή», «Οι μαχητές του Γράμμου δε λύγισαν ποτέ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», «Στους κομμουνιστές δεν πιάνουν απειλές, τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές», «Εννιά δεκαετίες, αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»...]
Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα διημέρου, με νεολαίους της ΚΝΕ να κατασκηνώνουν το βράδυ του Σαββάτου στις όχθες του Αλιάκμονα και στη συνέχεια να κάνουν την προφεστιβαλική τους εκδήλωση στο Νεστόριο.
Το πρωί της Κυριακής ανηφόρισαν στα υψώματα γύρω από την Κοτύλη ώσπου έφτασαν διαδηλώνοντας στο χώρο που είναι το μνημείο για τέσσερις από τους σταυραετούς του ΔΣΕ. Τον Χαρ. Ηλιάδη, τον Θ. Θεοδωρίδη, τον Γ. Θεόδωρου και τον Ν. Χατζησάβα, που στις μάχες του 1947 έγραψαν με το αίμα τους τις σελίδες ενός σύγχρονου Ζάλογγου.
Οταν πια είχε σωθεί και η τελευταία σφαίρα τους, προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό του Χάρου, πάνω απ' τη παλιά Κοτύλη, παρά να αφεθούν αιχμάλωτοι στα χέρια των μοναρχοφασιστών. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δ. Γόντικα, Θ. Κωνσταντινίδη και Κ. Αβραμόπουλο.
«Είμαστε εδώ τιμώντας τους μαχητές του ΔΣΕ και μελετάμε την Ιστορία από τη σκοπιά του μέλλοντος, από τη σκοπιά της ειδικής ευθύνης και του καθήκοντος που έχουμε ως Κόμμα, να προετοιμαστεί η νέα γενιά, να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο της, να ανεβάσει σε νέα ύψη την ταξική πάλη, συνεχίζοντας ασυμβίβαστα και αταλάντευτα τον αγώνα του ΚΚΕ, καλύτερα από προηγούμενες γενιές» σημείωσε στην ομιλία του ο Μ. Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Οι ιμπεριαλιστές - συνέχισε - για να κρύψουν τα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών, προσπαθούν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Πλαστογραφούν την Ιστορία, εξισώνουν τα θύματα με τους θύτες. Σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στο ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα. Θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του συστήματός τους, να αποτρέψουν τη μόνη προοπτική που είναι ο σοσιαλισμός. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Η Ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα και τις θυσίες εκατομμυρίων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Κανένα μαύρο μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει αυτήν την προσφορά».

Μετά την εκδήλωση στην Κοτύλη, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη πόλη της Καστοριάς όπου και έκαναν πορεία από την είσοδο της πόλης ως μέσα στο ιστορικό κέντρο και ξανά προς τη λίμνη όπου και ανανεώθηκε το «ραντεβού» για τις επόμενες καθημερινές μάχες που έρχονται.

Φωτο:Από το Χάρο της Κοτύλης και την Καστοριά.

rizospastis

13 comments:

  1. Ακριβώς

    Η χώρα καίγεται και το ..ενημερωτικό σας μπλογκ ασχολείται με τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αριστεράς εδώ και ένα μήνα.

    Και που ήξερε το ΚΚΕ φίλε γιαννιώτη για τις φωτιές όταν εξήγγειλε τις γιορτές ??

    Τέτοια "ενημέρωση" μόνον η κυβέρνηση το ήξερε. Αντε και οι συγκάτοικοι της πολυκατοικίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .. και βλέπω πολύ μελάνι χύνεται για το τι κάνουν οι αριστεροί..

    ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ??

    Επιτέλους..

    γίνεστε γραφικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τιμητές των ¨σταυραετών¨ να γκρεμοτσακιστούν και αυτοί στον γκρεμό του χάρου!!!!
    Άϊντε…μπράβο!
    Aκου σταυραετοί!
    Και η γελοιότητα έχει όρια!!!
    stamat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 3:56 μμ.
    Αν σας πληγώνει η αναφορά μας σε μια ..."εθνική γιορτή" ενός κόμματος, τη στιγμή μάλιστα που στην κυριολεξία η χώρα καίγεται, αυτό βεβαίως δεν αποτελεί και λόγο ώστε να την αποκρύψουμε.
    Πέστε με και γραφικό (ως 3:58 μμ), ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε.
    Ζυγίστε όμως το ...μελάνι που χύνεται για τα καπρίτσια κάποιων ..."αθώων" προφυλακισμένων και εν δυνάμει ηρώων, και τότε τα ξαναλέμε.
    Καλό όμως θα είναι να μάθετε και να "ακούτε".
    (Εν προκειμένω να βλέπετε).

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ


    ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ?

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ?

    ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ''ΕΟΡΤΕΣ'' ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ?

    ΡΕ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ.

    Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και μαλιστα στο σχολιο του γιαννιωτη να πουμε οτι καθως μαθαινουμε για τον υποδικο συμμοριτη ηλιοπουλο ενδιαφερεται εσχατως με εκδηλωσεις και η ξεφτιλισμενη νεολαια πασοκ.

    μαλιστα εγκυρες πηγες λεν πως το ενδιαφερον αυτο ειναι αποτελεσμα ανωθεν εντολης του γιωργακη απευθειας!!

    και μαλιστα στα μουλωχτα.προφανως για να μην προγκηξει σοβαρους ψηφοφορους του απο τετοια καραγκιοζιλικια.

    και ετσι και να κρατησει τους σοβαρους και να παρει ψηφαλακια απο τον περιθωριακο χωρο της ακροαριστερας που μονοπωλει το σφυριζα.

    ειδες ο γιωργακης?θαυμαστε τυχοδιωκτισμο.

    φανταστειτε τον αυριανο προθυπουργο μια δυτικης χωρας να παιζει τυχοδιωκτισμους με το νομο και την δημοκρατικη ταξη πουλωντας νταβατζιλικη σε εγκληματιες αντιδημοκρατες.


    τι να πρωτοθαυμασεις.τους πολιτικαντηδες η οτι υπαρχει μια κρισιμη εκλογικη μαζα που συμπαθει τετοιες χυδαιες συμπεριφορες αντιδημοκρατικου χουλιγκανισμου?

    γιατι αν ο λαος δεν ηταν σκατα κανεις γιωργακης δεν θα χαιδευε ηλιοπουλους και αλλους περιθωριακους για ψηφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιανουαρίος 2008



    ΜΑΙΜΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ…

    απο τον ηρωα-ηγετη-επανασταση-συντροφο-φωτισμενο-κουλτουριαρη και πανω απο ολα “Αναρχικος” Γεωργιαδης ο οποιος παραμυθιαζε τους αγωνιστες του συνασπισμου με απεργια πεινας και την ιδια ωρα που αυτοι ξεπαγιαζαν στο κρυο ανησυχωντας για την υγεια του, μιας και νοσηλευοταν στο νοσοκομειο των φυλακων, εκεινος εκρυβε κατω απο το στρωμα κονσερβες, καρβελια ψωμι και μαρμελαδες!!!!!!!!!!!!!!!!Φυσικα για την μορφωση του προοδευτικου αγωνιστη, καθως δε νοειται επαναστατης και προοδευτικος χωρις να μορφωνεται σε καθημερινη βαση απο ΝεοΤαξικα φυλλαδια βρεθηκαν πολλα φασιστικα εντυπα καθως και ποικιλια φυλλαδιων του συνασπισμου μαζι με την Βιβλο των αριστερων την εφημεριδα ελευθεροτυπια.

    Ευχομαστε υγεια και καλη χρονια στον “αναρχικο” Γεωργιαδη και στους λοιπους “επαναστατες” που κατω απο τοσο αντιξοες συνθηκες διεξαγουν τον δυσκολο αγωνα τους…

    Για να ενισχυστε τον αγωνα του παρακαλειστε να στειλετε ο,τι εχετε ευχαριστηση στα γραφεια του Συνασπισμου και αυτα θα μεταφερθουν στις φυλακες. Ειναι ευπροσδεκτα κουτια με μαρμελαδες, φρυγανιες, κονσερβες αρκει να μην περιεχουν πολλα συντηρητικα και βγει απο την φυλακη αγνωριστος καθως επισης και παλιες εκδοσεις τις ελευθεροτυπιας οι οποιες θα συγκινησουν τον αγωνιστη μας και θα τον κρατησουν στα ποδια του τις δυσκολες αυτες ωρες της απεργιας πεινας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιαννιώτη,

    το πόσο δίκηο έχεις φαίνεται από τους φίλους σου νεοταξίτες που αναρτούν τα ..σχόλια τους για να σε υποστηρίξουν..

    κοινώς δείξαι μου τον φίλο σου να σου πώ ποιός είσαι...


    Κατά τα άλλα συνέχισε τον αγώνα σου να σώσεις τον μπουχέσα..

    να πας να του συμπαρασταθείς στη ΔΕΘ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ειναι απλως οι "γιορτες αγαπης" του ΚΚΕ που προκαλουν.
    Δεν ειναι οιδηλωσεις της ταλαιπωρημενης απο τον καπιταλισμο λογω παχυσαρκιας( ειναι τα βασανιστηρια του Καπιταλισμου φοβρα κατα των συνυροφων) οτι δεν θα ζητησ μερατνοια απο του στους για τα εγληματικα ανυεθνικα προδοτικα εργα του ΚΕΕ/
    Αφου ειναι γνωστη η επιδερμιδα και η τσιπα αυτων των ανθρωπων.

    Αυτο που ενοχλει ειναι η υβρις κατα των Ελληνων που πολεμησαν και θυσθασθησαν για να μεινη ηΕλλαδ ελευθερη. Νεχουνε σημερα δημοκρταια ωστε να μπορουν μεριξκα παχυδερμα να βριζουν.Ενω αλλα παχυδερμα υποκρινινται πως δεν ακουν..
    Ιασων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα κομμα που χρονο με τον χρονο χανει την δυναμη του, που δεν πειθει πια ουτε τους οπαδους του,που δεν εχει μελλον και που στις αλλες εκλογες θα ειναι τεταρτο πανω απο τους τσιπριδες
    Και που κανεις δεν ξεχασε ποτε οτι "χαρησε¨" την Μακεδονια στους σημερινους γειτονες πλαστογραφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Δεν υπάρχει πιο δύσκολο μα και πιο τιμητικό από του να είσαι μέλος του κομμουνιστικού κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μελος των 3.07 το σημερινο προβλημα με την μακεδονια μας ειναι δικο σας δημιουργημα.
    Και αυτο για σας δεν ειναι καθολου μα καθολου "τιμητικο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια ζωη δοσιλογοι,μια ζωη ανθελληνες,μια ζωη φτηνοι προπαγανδιστες,μια ζωη σαμποτερ,μια ζωη γραφικοι,μια ζωη προδοτες.
    Αλλα ποσο κραταει αυτη η παλιοζωη,ποσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή