Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην αλκοολικού Μπουτάρη και του Μητροπολίτη Άνθιμου (βίντεο)

Άνθιμος
Κόντρα ξέσπασε ανάµεσα στον µητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιµο και τον υποψήφιο δήµαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο των προχθεσινών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον εορτασµό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δηµητρίου, που πραγµατοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δηµοκρατίας.
Το βράδυ της περασµένης Δευτέρας, ο υποψήφιος δήµαρχος, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης επέκρινε τον µητροπολίτη για τις εξωθεσµικές του παρεµβάσεις στα εθνικά θέµατα και κάποια στιγµή τον χαρακτήρισε ..."µουτζαχεντίν".
Ο κ. Ανθιµος σήκωσε το γάντι και χθες το πρωί, µετά την ολοκλήρωση της επίσηµης δοξολογίας, αποφάσισε να δώσει απάντηση. Οταν ήρθε η σειρά του κ. Μπουτάρη να ασπαστεί την εικόνα του πολιούχου και να χαιρετήσει τον µητροπολίτη, ο κ. Άνθιµος -εµφανώς θυµωµένος- επιδεικτικά δεν του έδωσε το χέρι του, κάτι που αντελήφθησαν όσοι βρίσκονταν γύρω τους.
"Διάβασα ότι µε αποκάλεσες µουτζαχεντίν. Είναι σαν να σε αποκαλώ εγώ βουλγαροπροδότη. Οσο ζω εγώ, η Εκκλησία δεν θα σου επιτρέψει να δεις τη δηµαρχία", φέρεται να είπε ο δεσπότης στον υποψήφιο δήµαρχο, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία χωρίς να απαντήσει, φανερά προσβεβληµένος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο µητροπολίτης δεν αρκέστηκε µόνο στις σκληρές και απειλητικές αυτές εκφράσεις, αλλά διαµαρτυρήθηκε και στον κ. Παπανδρέου και του ζήτησε να επαναφέρει στην τάξη τον υποστηριζόµενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήµαρχο.
"Μη δίνεις συνέχεια..." του απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

thermopilai
Bookmark and Share

4 comments:

  1. ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ
    Ο ΑΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ (ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ) ΕΙΠΕ ΤΟΝ (ΑΝΘΙΜΟ) ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ..ΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "ΙΜΑΜΗ" ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ Ο ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά του απάντησε ο Άνθιμος.
    Δέν είμαι κανένας θρησκόληπτος αλλά όλα έχουν κάποιο όριο, κανονικά θα έπρεπε τον Μπουτάρη ο ίδιος ο αρχηγός του άν είχε ίχνος απο φιλότιμο να τον σχολάσει αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μπουτάρης απλός δίνει τα διαπιστευτήριά του στην νέα τάξη.Αν πέρασε τις εξετάσεις επιτυχώς θα το δούμε σύντομα.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος συνηθίζει να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις ακολουθώντας την πορεία που είχε χαράξει ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

    Για το όνομα των Σκοπίων:
    - “Μολών λαβέ. Δεν θα δεχτούμε ποτέ το όνομα Μακεδονία να πάει στη γειτονική χώρα, που το έχει κλέψει και το έχει σφετεριστεί”.
    - “Τι πιο ωραίο, να το πείτε Δημοκρατία των Σκοπίων με πρωτεύουσα τα Σκόπια;”.

    Για τα ελληνοτουρκικά
    - “Η πατρίδα μας είναι κυκλωμένη, ακόμη και πολεμικά, και από θάλασσα από τον μόνιμο εχθρό μας, από Ανατολάς από την Τουρκία, είτε κάτω με το ‘Πίρι Ρέις’ είτε με το ‘Τσεσμέ’, που λένε ότι δεν παραβιάζει τα ύδατά μας, αλλά είναι στα διεθνή ύδατα, αλλά εντούτοις βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα”.
    - “Θα περιμένουμε δηλαδή πότε μπορεί να εκδηλωθεί κανένας πόλεμος για να μιλήσουμε για την πατρίδα;”.

    Για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας:
    - “Αν γίνει διαχωρισμός, πρέπει να βγάλουμε τις εικόνες από τα δικαστήρια και τα σχολεία; Να αλλοιώσουμε τη διδασκαλία των θρησκευτικών μαθημάτων και να σταματήσουμε να κάνουμε προσευχή; Να παύσουμε να είμαστε όλες οι αρχές μαζί στις τοπικές εορτές που τελούνται στις επαρχίες;”.

    Για τους μετανάστες:
    - “Η αντίδρασή μας πρέπει να συνοδεύεται από την απαίτησή μας προς τους πολιτικούς άρχοντες ‘φυλάξτε την πατρίδα μας, φυλάξτε την Ελλάδα μας, φυλάξτε την ιστορία μας, φυλάξτε το γένος μας’”.
    - “Αν εμείς, μία χώρα 11 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών, εισάγουμε 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνους, για να υπηρετήσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για το μελλοντικό εκτουρκισμό της Ελλάδας, θα φτάσουμε κάποτε να έχουμε παράρτημα της Αλ Κάιντα στη χώρα μας”.


    - “Δεν είναι ευλογημένα πράγματα” (σ.σ. η δικαστική διεκδίκηση).

    Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ
    - “Γιατί τον βρίζεις τον κ. Σαχινίδη, κ. Παπουτσή, που σε αγαπάμε, σε τιμάμε; Τον γνωρίζω, γι’ αυτό το λέω. Τον άλλο δεν τον γνωρίζω, αλλά είμαι με τον άλλο”.

    Για την κ. Μέρκελ
    - “Αυτή είναι η στάση των σκληρών και μεγάλων και υπεροπτών έναντι των μικρότερων”.

    Ετσι περίπου δεν σκεφτόμαστε όλοι οι Ελληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή