Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Mην τους τα (ανταγωνιστικά) κέρδη τάραττε".


Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr
 
Πρόκειται περί εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος επειδή τα θύματά τους είναι το πολυτιμότερο φορτίο μιας κοινωνίας. Ο χρυσός της. Τα παιδιά. Σε αυτά που εναποθέτει την διαιώνιση του είδους της. Αναφέρομαι στα καρτέλ παραγωγής γάλακτος. Ιδία όπως ευρέως και επωνύμως καταγγέλλεται στο διαδίκτυο η ΦΑΓΕ και η ΔΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με μια νέα και απόρρητη πραγματογνωμοσύνη της επιτροπής ανταγωνισμού μια επικίνδυνη χημική ουσία η αφλατοξίνη Μ1 εντοπίστηκε μετά από τυχαία έρευνα σε έξη από τις δεκαοκτώ φιάλες που ελέγχθηκαν και η οποία κατά την κομψή διατύπωση της επιτροπής ..."διέλαθε" της προσοχής των εταιριών. Η επικινδυνότητά της είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη, αφού εξ αιτίας μιας εξ’ ίσου φονικής ουσίας, της μελαμίνης, κατέληξαν στον θάνατο εκατοντάδες παιδιά στην Κίνα και στο εκτελεστικό απόσπασμα οι ένοχοι της δηλητηρίασης τους. Στην δε Κύπρο μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της καρκινογόνου αλφατοξίνης στο περιεχόμενο του γάλακτος, αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν τεράστιες ποσότητες του βασικού αλλά κατά τα προκύπτοντα ανεπαρκούς καθαρότητας προϊόντος, (γάλα, παγωτά), για να συρθούν παραχρήμα οι ένοχοι στο σκαμνί. Παρ’ όλ’ αυτά οι Κυπριακές αρχές κατηγορήθηκαν από την εισαγγελία για αδράνεια και αντιθέτως με την άκρα του τάφου σιωπή στην μητέρα πατρίδα, κλήθηκαν για εξηγήσεις.  

Εντοπίως "μην τους τα (ανταγωνιστικά) κέρδη τάραττε". Νυν υπέρ πάντων τα σεντούκια των πολυεθνικών ή υπερεθνικών αλητοελιτοκρατών και όχι η αξία της ζωής η μετοχή της οποίας έχει τόσο απαξιωθεί, ώστε πλέον όλοι στοιχηματίζουν εκ του ασφαλούς στην απώλειά της για να κερδίσουν. Ακόμη και οι ίδιοι οι προνομιακά φέροντες αυτή.

Βρισκόμαστε προ πολλού σε εκείνο το σημείο που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παγκοσμιοποιημένου πλανήτη επενδύουν υπό την επήρεια όχι πλέον του θρησκευτικού αλλά του Μιντιακού οπίου  στον παράδεισο, οι πύλες του οποίου ως γνωστό ανοίγουν μετά θάνατο. Η εξασφάλισή του δε σήμερα, δεν προϋποθέτει τον παρωχημένο και αιματηρό τρόπο μιας σφαίρας στο κέντρο του μετώπου, αλλά τον ανώδυνο και φυσικά ανύποπτο  μυθριδατισμό. Αρκεί η  αγορά, ενός οπτικά ελκυστικού και βεβαίως βασικού προϊόντος  διατροφής. Όπως το γάλα.  Το ότι αναίσχυντα οι ασύδοτες υπερεθνικές των απρόσωπων "αγορών" διαθέτουν εσχάτως στους καταναλωτές μεταλλαγμένα ή νόθα προϊόντα τα οποία απειλούν την ζωή τους, δεν είναι είδηση. (Άλλωστε διαθέτω προσωπική εμπειρία με την FORD). Εκείνο που ωστόσο έχει αξία να ακουστεί είναι ότι οι καταγγελίες σε σχέση με τα προϊόντα αυτά, δεν θα αναδύονταν στην επιφάνεια ποτέ, αν δεν προωθούνταν από τον διαδικτυακό άνεμο. Θα είχαν όλες θαφτεί κάτω από το Μιντιακό ίζημα των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Και όποια καταγγελία δραπετεύει των τηλεοπτικών δεσμών της και ανέρχεται κατά λάθος την κλίμακα της δημοσιοποίησής της, αναλαμβάνει η δικαιοσύνη εργολαβικά να την σκεπάσει αρχειοθετώντας την κάτω από τόνους δικονομικών απορριμμάτων με τα οποία η εκτελεστική εξουσία την έχει εφοδιάσει για την προστασία των πολυεθνικών.

Έτσι αύριο στην απεργία των ορθοδόξων χριστιανών αλλά καθολικώς διαμαρτυρομένων Ελλήνων, ζήτημα και ζητούμενο δεν θα πρέπει να είναι αποκλειστικά η αναστροφή της καθοδικής πορείας των οικονομικών συνθηκών της ζωής μας, αλλά κυρίως η θεσμική οχύρωση της ίδιας μας της ζωής από τις καθημερινές επιθέσεις των αρπακτικών των πάσης φύσης εξουσιών και παραεξουσιών.. Νομοθετικές, εκτελεστικές, δικαστικές, τραπεζιτικές, εργολαβικές, Μιντιακές.  

Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου