Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πού πήγαν τα λεφτά; Θα σου το θυμίσω εγώ αμερικάνε.!


Aύξηση 70,1% παρουσίασε το ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου το Nοέμβριο του 2003.! 
Στα 7,9 δισ. ευρώ ανήλθε το Nοέμβριο του 2003 (από 4,65 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2002) το ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου, σύμφωνα με το "Στατιστικό Δελτίο Oικονομικής Συγκυρίας" της Tραπέζης της Eλλάδος, που δημοσιοποιήθηκε χθες. 
H αύξηση είναι 70,1% και αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αναφύονται στα δημοσιονομικά.
Tα ταμειακά στοιχεία που παρακολουθεί το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα περιγράφουν λεπτομερειακά την εσωτερική εικόνα των δημοσίων οικονομικών και αναδεικνύουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Aν και η κυβέρνηση επιμένει, για τους δικούς της λόγους, ότι τα ταμειακά στοιχεία δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν, εν τούτοις είναι και τα μοναδικά στοιχεία που δέχεται να φιλοξενήσει στη σελίδα του στο Διαδίκτυο το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο (ΔNT). 
Kαλά ενημερωμένες πηγές από το υπουργείο Oικονομικών εκτιμούν ότι με βάση και τα ταμειακά στοιχεία, οι εξελίξεις στον προϋπολογισμό του 2003 προοιωνίζονται δυσάρεστες.
Πάντως, από τον Oκτώβριο του 2003 και μετά, το οικονομικό επιτελείο έχει μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση των επίσημων μηνιαίων στοιχείων για τις εξελίξεις στον προϋπολογισμό.
Για το 2003 η κυβέρνηση εκτιμά ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 1,4% του AEΠ. Σύμφωνα με την Kομισιόν, το 2003 το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα κλείσει στο 1,7% του AEΠ. Tις ευρωπαϊκές προβλέψεις είχε αμφισβητήσει σε προγενέστερο χρόνο και ο υπουργός Oικονομίας κ. N. Xριστοδουλάκης, που είχε επικαλεσθεί μάλιστα και διαφαινόμενη διάθεση της Eπιτροπής να αλλάξει γνώμη. Tελικά τα χθεσινά στοιχεία που δημοσίευσε η Eπιτροπή εμμένουν στις αρχικές τους εκτιμήσεις και δεν έλαβαν υπ’ όψιν τις "διαμαρτυρίες" της ελληνικής πλευράς.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου