Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Όρσε ...μαλάκες.! (video)

Μετά το πρόσταγμα καθηγητών "κλίνατε απ' αριστερά" και την προτροπή του σημαιοφόρου, μαθητές από δύο σχολεία των Ιωαννίνων φώναξαν σε επισήμους "Είστε μαλάκες", ενώ δεν δίστασαν να τους μουντζώσουν.

Μετά τη μούντζα μαθητή από τη Λάρισα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2011, αλλά και τις γενικότερες αποδοκιμασίες κατά πολιτικών που είναι πλέον της "μόδας" σε παρελάσεις, άλλη μία ομάδα μαθητών κατόπιν προτροπής τόσο των καθηγητών τους, όσο..

και του σημαιοφόρου, αποφάσισαν να ρίξουν στους επισήμους ένα μεγαλοπρεπές ομαδικό "φάσκελο".

Ήδη η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η κίνηση ωστόσο αυτή των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο (οποία προσωπικότης!), ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο όπου διεξάγονταν η παρέλαση.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των δύο δημόσιων σχολείων που παρέλασαν στα Γιάννενα έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ' αριστερά" μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε "Είστε μαλάκες!".

Τότε αγόρια και κορίτσια που φοιτούν στα σχολεία γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά των παρευρισκομένων. Μετά ήρθε και η γεμάτη "ηρωϊσμό" μούντζα κατά των επισήμων.

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρά το γεγονός ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι η γενέτειρά του. 

Όπως λένε οι "κακές γλώσσες" (βλέπε gianniotis), ο λόγος ήταν ότι είχε πληροφορίες για αποδοκιμασίες κατά των επισήμων και γι' αυτό προτίμησε να μείνει σπίτι του.

Το ερώτημα πλέον είναι το τι μέλλει γεννέσθαι στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα!

9 comments:

  1. ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

    ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.
    ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ
    ΤΗΝ ΒΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
    ΑΠΟΨΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
    ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
    (ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΟΜΑ
    ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ),
    ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ
    ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ,
    ΚΛΩΤΣΕΣ, ΜΠΟΥΝΙΕΣ.

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΗΡΕΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ,
    ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΛΠ.

    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΕΕΣ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ 1945-1949.

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε, πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι ..."καλλιεργώ" τη βία;
      Έγινε κάτι διαφορετικά στα Γιάννενα κι' εγώ απέκρυψα την αλήθεια;
      Εσύ (συγγνώμη για τον ενικό) δεν έχεις αντιληφθεί από ποιούς χώρους προέρχεται η βία;
      Μέσα από τις 16.500 αναρτήσεις μου, αυτό είναι το συμπέρασμά σου για μένα;
      Σ΄ευχαριστώ για την παρέμβασή σου.

      gianniotis

      ΥΓ: Έχω μάθει στη ζωή μου, ότι γράφω, να το υπογράφω. Χωρίς την κουκούλα του ..."Αναγνώστη" που χρησιμοποιούν μερικοί για να περάσουν την προσωπική τους άποψη.
      Φαίνεται πως η τακτική αυτή ενοχλεί και βάλλουν κατά του διαχειριστή του ιστολογίου. Έχω ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα. Πίστεψέ με.!

      Διαγραφή
  2. -Gianniotis (ΥΓ: Έχω μάθει στη ζωή μου, ότι γράφω, να το υπογράφω. Χωρίς την κουκούλα του ..."Αναγνώστη" που χρησιμοποιούν μερικοί για να περάσουν την προσωπική τους άποψη.)!!!!

    Καλό!!! Το Gianniotis είναι το όνομα ή το επίθετο;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "gianniotis" είναι ο τίτλος του ιστολογίου λόγω καταγωγής μου από τα Γιάννενα. Το όνομά μου είναι Δημήτρης. Από το προφίλ μου βγαίνει η ιδιότητά μου και από από το mail και το κινητό μου τηλέφωνο που υπάρχει στην ένδειξη "επικοινωνήστε μαζί μας", βγαίνουν όλα τα στοιχεία της ταυτότητός μου.
      Στο f/b και στο Twitter μου υπάρχει η φάτσα μου καθώς και τόσες άλλες πληροφορίες.
      Εεεε, τί παραπάνω να κάνω;
      Ποιός άλλος blogger έχει φάτσα-κάρτα τα προσωπικά του στοιχεία;
      Κι' όμως εγώ δεν γνωρίζω τίποτα για κανέναν.

      Καλό απόγευμα
      gianniotis

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ: ΜΑΛΑΚΑΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΑΛΗΤΗΣ, ΠΟΥΣΤΗΣ
    ΕΙΝΑΙ Σ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,
    ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ
    ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
    ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ!
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
    ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ,
    ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΛΙΑΚΤΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
    Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ!ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ( ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΕ ΗΡΩΕΣ)ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΡΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ? ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ( ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ) ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΔΥΣΤΥΧΗ ΕΛΛΑΣ !!!!!
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΩΡΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ λάθος την παρότρυνση των ανήλικων νέων στο να έχουν «άποψη» στα πολιτικά θέματα, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι κατευθυνόμενη από μας τους μεγάλους. Ασχέτως με τις δικές μας απόψεις και θέσεις για τα πολιτικά πράγματα, πρέπει να αφήνουμε τους νέους έξω από αυτά, καθότι η δική τους μέριμνα στην φάση αυτή που βρίσκονται είναι να σπουδάζουν και να μαθαίνουν τα βασικά πράγματα. Δηλαδή να αποκτούν τις γνώσεις βάσει των οποίων στο μέλλον θα μπορούν να ασκήσουν κρίσεις στα πράγματα. Εκτός αυτού, στην ηλικία τους, αν μη τι άλλο θα πρέπει να μάθουν και την ηθική του να σέβονται τους πρεσβύτερους, μιάς και δεν μπορούν ακόμη να τους κρίνουν. Το «είστε μαλάκες» κανείς εξ αυτών δεν είναι σε θέση να το αιτιολογήσει επαρκώς και εις βάθος, καθότι δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει συγκριτικά δεδομένα και γνωστικό υπόβαθρο για να το υποστηρίξει. Αλλά ακόμη κι αν είχε, ποια η ηθική των νέων αυτών όταν στα 17 τους απαξιώνουν και μηδενίζουν τους πρεσβύτερους προπάτορες; Αν το κάνει αυτό σήμερα ο πιτσιρικάς και επιβραβεύεται για αυτό, προς τα πού θα στρέψει αύριο την οργή του σε κάθε τι που του φαίνεται «παράλογο»; Ας αφήσουμε τους μαθητές στο διάβασμά τους και να μην τους εμπλέκουμε-κατευθύνουμε σε πολιτικές απόψεις (πόσο μάλλον πράξεις) οι οποίες απαιτούν γνώσεις ωριμότητα και κρίση, στοιχεία τα οποία έχουν οι μεγαλύτεροι.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε πάτε καλά όλοι; Διϋλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο; Ποιά βία και ποιά διαφορετική άποψη; Πρόκειται απλά για διαφορετική άποψη; Δε φτάνει που κυκλοφορούν ελεύθεροι οι αρχιπροδότες και δε θα λογοδοτήσουν ποτέ για την καταστροφή μας πρέπει και να τους φερόμαστε με το σεις και με το σας; Χίλια μπράβο στους μαθητές που αντί να καίνε και να σπάνε για την πλάκα τους όπως κάτι άλλοι, αντιδρούν επί τέλους για κάτι δίκαιο και σωστό. Υπέρ της κοινωνίας κι εναντίον των νεοδωσίλογων. Και σιγά πια το έγκλημα, μια μούτζα ή μια κουβέντα. Ούτε βανδαλίζουν ούτε καταστρέφουν ούτε καίνε ανθρώπους, βλ. Μαρφίν. Κι όμως εκείνους τους τραμπούκους τους καλύπτει δεκαετίες τώρα όλο το τρισάθλιο πολιτικό σύστημα. Αλλά μόλις τόλμησαν μαθητές να στραφούν εναντίον του θυμήθηκαν τη...βία!
    Γιαννιώτη κακώς απολογείσαι. Αυτοί που σ' επικρίνουν έχουν το πρόβλημα. Είτε στο μυαλό είτε στη συνείδηση. Αυτά που λένε θα μπορούσαν να ισχύουν υπό φυσολογικές συνθήκες και όχι στη συμφορά. Άρα ή δεν έχουν επίγνωση ή μάς δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή