Υπογραφές συγκεντρώνουν Τούρκοι ακαδημαϊκοί για να ζητήσουν "συγγνώμη" από Αρμένιους.
Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για ένα κείμενο με το οποίο οι Tούρκοι πολίτες θα ζητούν συγγνώμη από τους Aρμένιους για τα γεγονότα του 1915, ξεκινούν Τούρκοι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι.
Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για ένα κείμενο με το οποίο οι Tούρκοι πολίτες θα ζητούν συγγνώμη από τους Aρμένιους για τα γεγονότα του 1915, ξεκινούν Τούρκοι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι.
Την πρωτοβουλία έλαβαν οι καθηγητές πανεπιστημίου Αχμέτ Ινσέλ, Τζενγκίζ Ακτάν και Μπασκίν Οράν.
Το κείμενο αναμένεται να τεθεί υπόψη του κοινού για υπογραφές στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Βατάν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής:
"Η συνείδησή μου δεν δέχεται την απάθεια και την άρνηση, απέναντι στη Μεγάλη Καταστροφή που αντιμετώπισαν οι Οθωμανοί Αρμένιοι το 1915. Αρνούμαι την αδικία αυτή, προσωπικά συμμερίζομαι τον πόνο και τα αισθήματα των αρμενίων αδελφών μου και τους ζητώ συγνώμη".
Ο καθηγητής Τζενγίζ Ακτάρ, μιλώντας στην εφημερίδα, σημείωσε τα εξής:
"Αυτά που αντιμετώπισαν οι Αρμένιοι, είναι γεγονότα που δεν είναι και τόσο γνωστά και έχουν διαγραφεί από τη μνήμη στην Τουρκία. Οι Τούρκοι, τα έχουν ακούσει από τους μεγαλύτερούς τους. Δυστυχώς όμως, το όλο θέμα δεν πήρε ποτέ μορφή αντικειμενικής ιστορικής περιγραφής. Για το λόγο αυτό, πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην Τουρκία, νομίζουν πως δεν έχουν πάθει τίποτα οι αρμένιοι. Επιπρόσθετα, η επίσημη ιστορία, εδώ και χρόνια αναφέρει ότι πρόκειται για δευτερεύοντα γεγονότα που έχουν μάλιστα τη μορφή αμοιβαίων σφαγών που σημειώθηκαν κάτω από τις συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική. Ίσως υπάρχει μία πραγματικότητα κι αυτή είναι το γεγονός ότι τελικά, στην Ανατολή δεν υπάρχουν πια αρμένιοι, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία, οι τούρκοι και οι κούρδοι, εξακολουθούν να υπάρχουν. Το υποκείμενο της εκστρατείας αυτής, είναι τα άτομα. Είναι η φωνή της συνείδησης των ατόμων".
Ας μην εμπιστευόμεθα τόσο εύκολα τους Τούρκους. Έχουν τεράστια ευελιξία στη εξωτερική τους πολιτική και με τη βοήθεια του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, σρουν σε παγκόσμια κλίμακα με στόχους πολύ μακροπρόθεσμους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτή ακόμη η κίνηση, της δήθεν συμπαράστασης προς τους Αρμενίους, γίνεται ταυτόχρονα και σε συνάρτηση με τη πολιτική προσέγγιση της Τουρκίας με το ανεξάρτητο κράτος της Αρμενίας, υπό τη κηδεμονία της Αμερικής.
Την ίδια ώρα, εμείς βρισκόμαστε (τυχαία άραγε;) σε αντιπαράθεση με τους Αρμενίους για τα δικαιώματα στον Πανάγιο τάφο.
Δηλαδή κάποιος (;) μηχανισμός δημιουργεί συνθήκες προσέγγισης δυό παραδοσιακών, μέχρις αίματος εχθρών, με ταυτόχρονη δημιουργία τεχνητής αντιπαράθεσης δυό παραδοσιακών (επίσης με βαθύτατους δεσμούς αίματος) φίλων (Ελλήνων και Αρμενίων).
Ας μη ξεχνάμε τέλος, ότι ταυτόχρονα μεγάλο τηλεοπτκό δίκτυο, κάνει κατευθυνόμενη δημοσκόπηση για τη σκοπιμότητα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, με προκαθορισμένα φιλοτουρκικά αποτελέσματα.
Δυστυχώς τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Καλή τύχη φίλε Γιαννιώτη στην ωραία προσπάθειά σου.
Φίλε Γρηγόρη Α. καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο με την τοποθέτησή σου στο σχόλιο.
Η λέξη "μπέσα" μπορεί να είναι Τούρκικη, δυστυχώς όμως δεν ισχύει για τους ίδιους.
Αυτοί ότι κάνουν, κάπου αποσκοπούν.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
ΥΓ:
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.
Πάντα στη διάθεσή σου και για θέματα που θα ήθελες να αναρτήσεις.
Με εκτίμηση.
gianniotis.gr