Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Στα πράσα με 101 κιλά χασίς δύο Έλληνες…βαποράκια!


Το «κύκλωμα» μεταφοράς ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, φαίνεται, ότι καλά κρατεί, παρά τις όποιες δραστικές και καίριες προσπάθειες έχουν κάνει για τη πάταξή του, οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου.
Ένα ακόμη περιστατικό της ύπαρξης αυτού του «κυκλώματος» συνέβη προχθές.
Αυτή τη φορά τα… βαποράκια ήταν Έλληνες και ο παραλήπτης αλλοδαπός, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το βάρος των ναρκωτικών που μόλις ξεπερνούσε τα… 100 κιλά!
Αναλυτικότερα, από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα ξεκίνησε η επιχείρηση των ανδρών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, οι οποίοι και συνέλαβαν, περίπου στις 10:30 το πρωί, έναν Έλληνα στην επαρχιακή οδό Πυρσόγιαννης – Πληκατίου, γιατί μετέφερε με αυτοκίνητο, που ανήκε σε εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 95 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 101 κιλών και 600 γραμμαρίων!
Παράλληλα, συνελήφθη και ένας ακόμα Έλληνας, συνεργός του ανωτέρω διακινητή, που επέβαινε σε άλλο όχημα και λειτουργούσε ως προπομπός, ενημερώνοντας τον άλλο οδηγό για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων.
Από τη προανάκριση προέκυψε, ότι οι δράστες θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά σε αλλοδαπό στη Λάρισα, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, ενώ, αφού επικοινώνησαν οι πλευρές των δραστών, ορίστηκε και το σημείο συνάντησης σε περιοχή της Θεσσαλικής πόλης.
Αμέσως στο συγκεκριμένο σημείο έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Λάρισας και αφού περίμεναν, λίγο μετά τις 10 το βράδυ πήγε στο σημείο ο αλλοδαπός για να παραλάβει τα ναρκωτικά, όπου και συνελήφθη.
Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ τα 101 κιλά και 600 γραμμάρια χασίς κατασχέθηκαν, όπως και 5 κινητά τηλέφωνα, με τα οποία γίνονταν οι συνεννοήσεις των δραστών.
Το περιστατικό, φυσικά, δείχνει για μια ακόμη φορά το βαθμό ετοιμότητας της Αστυνομίας των Ιωαννίνων, η οποία δεν σταματά, μετά το πολύ θετικό, από πλευράς συλλήψεων και κατασχέσεων ναρκωτικών, για εκείνη 2008, να δουλεύει ακατάπαυστα και προς τη σωστή κατεύθυνση για τη πάταξη ενός φαινόμενου που, σίγουρα, ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία.
Δεν είναι λίγες, εξάλλου, οι φορές που αρκετά περιστατικά με ναρκωτικά είχαν σαν τελικό τους προορισμό την κοινωνία των Ιωαννίνων και οι άνθρωποι της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, έχουν κάνει εκκλήσεις προς τους γονείς ιδιαίτερα, να προσέχουν τα παιδιά τους.
Όπως, όμως, γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και εκτός της συνδρομής της Αστυνομίας των Ιωαννίνων, αλλά και της υπόλοιπης Ηπείρου, πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για όσους περνούν τα σύνορα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου