Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τα παιδία (της Χρυσής Αυγής) ...παίζει. Ας τα ...μαζέψει κάποιος! (φωτο)

Στα έξι χρόνια λειτουργίας του ιστολογίου, "άκουσα" πολλά.
Κατά καιρούς, και ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις, δεχόμουν και τα αντίστοιχα κοσμητικά, ενίοτε δε και πολλά ...γαλλικά. 
Βεβαίως δεν έλειψαν και εκείνοι που έγραψαν κολακευτικά και τους ευχαριστώ γι' αυτό.

"Φίλοι" αναγνώστες του ιστολογίου, με αποκάλεσαν ελαφρά τη καρδία, αμετανόητο φασίστα, ακροδεξιό τραμπούκο, κρυφοπασόκο κλπ. Ευτυχώς...
που (μέχρι στιγμής) δεν με είπαν και κομμουνιστή, γιατί σίγουρα θα είχα κόψει φλέβες.

Τελευταία, και μέσα από τις αναρτήσεις μου, με αποκάλεσαν και ναζιστή Χρυσαυγίτη. Δεκτός κι' αυτός ο χαρακτηρισμός. Δεν χαλάω εγώ χατίρι. Μπορεί όμως να είναι κι' έτσι...

Όμως, με τα εικονιζόμενα της Χρυσής Αυγής ...παιδία, δεν θέλω να έχω καμία σχέση.


 



Αυτά λοιπόν τα ...παιδία, επηρεασμένα ίσως από τις δημοσκοπικά ανοδικές τάσεις του κόμματός τους, άρχισαν να σαχλαμαρίζουν επικίνδυνα σε σημείο μάλιστα που να αναρωτιέμαι αν κάποια απ' τα μετέχοντα  σ' αυτά τα σαχλώδη "παιχνίδια" ...παιδία, χρήζουν ψυχιατρικής διερεύνησης.

Πάει καιρός που έχω μάθει από πρώτο χέρι, ότι αυτά τα "σοβαρά" ...παιδία ξεβρακώνονται στις παραλίες και επιδίδονται σε γυμναστικούς αγώνες, υποδυόμενοι τους αρχαίους Έλληνες σε εικονικές μάχες με περικεφαλαίες, ασπίδες, κοντάρια και σανδάλια τύπου Ιάσωνος εν Αργοναυτική εκστρατεία. 

Τελευταία, (το μαρτυρά άλλωστε και η φωτο) μαζεύονται νυχτιάτικα με πυρσούς στις Θερμοπύλες, γελοιοποιώντας τον Λεωνίδα και τους Τριακόσιους, αλλά πρωτίστως την  ιστορία.

Εύχομαι και ελπίζω πως, μέσα στην παραζάλη τους, δεν θα σπεύσουν και προς τον ...Καιάδα γιατί εκεί, αν κατά σύμπτωση βρεθούν και κάποιοι λογικοί, σίγουρα θα τους πετάξουν μέσα.

Κύριε φύλαττε...

gianniotis

10 comments:

  1. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    ΣΟΦΗ-ΒΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι κύριε ιστολόγε, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.

    Πού είδες εσύ τον εξευτελισμό του Λεωνίδα και των Θερμοπυλών ;;

    Πρόκειται για μια Εθνική Μυσταγωγία ανεπανάληπτη, που μένει αξέχαστη σε όσους συμμετέχουν σ'αυτήν.

    Οι φλεγόμενες δάδες συμβολίζουν τις Αθάνατες Ψυχές των Ηρώων του Έθνους.

    Αλλά για να νιώσεις το Δέος, πρέπει να είσαι ΕΛΛΗΝ στο Αίμα και στην Ψυχή.

    Όσο για τις θερινές κατασκηνώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τι ακριβώς σε πείραξε ;;

    Θα προτιμούσες να χασισώνονται και να επιδίδονται σε όργια και σε μεθύσια, όπως οι νεολαίες των άλλων πολιτικών κομμάτων ;;

    Βεβαίως προσπαθούμε να αναβιώσουμε κάποια αρχαιοελληνικά αθλήματα.

    Πού βρίσκεις το κακό σε αυτό κύριε "Γιαννιώτη" ;; Γιατί ειρωνεύεσαι ;;

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι πρωτίστως Κίνημα Νεολαίας.

    Αυτά τα "παιδία" που ειρωνεύεσαι φοράνε τις μαύρες μπλούζες τους, βγαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους και στις γειτονιές και αναλαμβάνουν την ΕΥΘΥΝΗ γι'αυτό που είναι.

    Αυτά τα "παιδία" που ειρωνεύεσαι είναι η τελευταία γραμμή αμύνης, η τελευταία ελπίδα για Ανάσταση του εκφυλισμένου Έθνους μας που πεθαίνει.

    Αυτά τα "παιδία" πάνε εθελοντικά στις πιο μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού, και αυτά τα "παιδία" συζητάει όλος ο κόσμος σήμερα.

    Λυπάμαι εάν βρίσκεις απωθητική ή "κιτς" την Αισθητική μας - προφανώς θεωρείς ότι εσύ είσαι πολύ σοβαρός και εκλεπτυσμένος - αλλά θα σου πω κάτι και σημείωσέ το :

    Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επανακαθορίζει την Αισθητική της Πολιτικής.

    Και πού είσαι, δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.

    Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προτιμούμε έναν 16χρονο έφηβο με πάθος και όρεξη για Αγώνα, παρά χίλιους βολεμένους αστούς με τις "γνωριμίες" τους και τις "επαφές" τους.

    Και θα έρθει συντόμως η στιγμή που ΟΛΟΙ θα σκύψουν το κεφάλι και θα ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ στα παιδιά με τα μαύρα, για την κατάντια που οδήγησαν την Πατρίδα.

    Τα καταλαβαίνεις αυτά κύριε "γιαννιώτη" ;;

    Ξανασκέψου λίγο καλύτερα τις ανοησίες που έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ "Έλληνα Εθνικιστή"...

      Προφανώς επισκέπτεσαι κατά τύχη το ιστολόγιό μου, γι' αυτό άλλωστε χαρακτηρίζεις "ανοησίες" τα όσα έγραψα. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω στην ανώνυμη έκθεση ιδεών που παραθέτεις.

      Έχω πέσει δύο φορές "θύμα" της αριστερής τσογλαναρίας για την ΕΠΩΝΥΜΗ & ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ παρουσία μου στο διαδίκτυο και δεν δικαιούται κανείς να μου προσάπτει απαξιωτικά και προσβλητικά κοσμητικά.

      Κανείς ΔΕΝ δικαιούται να παίζει με την Ελληνική Ιστορία με αισχρές γελοιότητες τύπου ανιστόρητου Ζουγανέλη ο οποίος εντελώς χυδαία με το διαφημιστικό σποτάκι του "Πάμε Στοίχημα", διακωμωδεί ανιστόρητα την Μάχη του Μαραθώνα.
      Ποιός; Ο αρχικομμούνας και γελοίος "γελωτοποιός" Γιάννης Ζουγανέλης.

      Ρίξε μια ματιά εδώ: http://gianniotis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5686.html

      Αγαπητέ μου φίλε...
      Όποιος σέβεται αυτούς του Ιερούς Ελληνικούς τόπους, υποκλίνεται ευλαβικά και δεν προβαίνει σε καραγκιοζιλίκια.
      Αν θέλει να τιμήσει ή να αναπαραστήσει την Ελληνική Ιστορία, ας πάει να ανατιναχθεί στο Κούγκι, ή ας χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου.

      Pleasε, μην με προκαλείς...

      Πολλοί απ' αυτούς που κρατούσαν τις δάδες στον Μαραθώνα, δεν γνώριζαν για την ιερότητα του χώρου, αλλά ούτε και τα όσα διαδραματίσθηκαν εκεί.

      Ήταν αλβανά λαθροφέρματα... Καταλαβαίνεις τί σου λέω; Please!!!!!

      Σ' ευχαριστώ που είπες "ανόητο".

      gianniotis

      Διαγραφή
  3. Αδικα πανε τα λογια προς τον καθε γιαννιωτη,σε ο,τι αφορα τον σεβασμο την αποτιση φορου τιμης και την μιμηση ιερων προγονικων πραξεων που προκαλεσαν και προκαλουν παγκοσμιο θαυμασμο ανα τους αιωνες...Τα ατομα αυτα,απλα δεν εχουν την ικανοτητα αντιληψης του"αμ'ες δ'εγεσσομεθα πολλω καρρωνες"..."ω ξειν αγγελλειν Λακεδαιμονιοις...."ευρισκονται απλα στην στειρωμενη εποχη των προδοτων μινεικο,σαμαραδων κοκ...Αλλωστε οι τελετες των εθνικιστων πραγματι ειναι ακατανοητες στο συνολο τους απο τους απομαχους και κουρασμενους της Ελληνικης Ιστοριας...που απλα τους εχει ξεπερασει...Δυστυχως για τους απανταχου παπαγαλακους της συγγρου η του νεκρο-Λαος,το ποταμι του εθνικισμου και ειδικα της νεολαιας του δεν γυριζει πισω...Ο τρομος των συστημικων απατριδων ακολουθειται και απο τις...αναλογες...οσμες...Και για να τελειωνουμε με τους καθε ειδους γιαννιωτηδες,παναγιωτηδες,κατηγιωτηδες κοκ...Μπορει καποιος απο δαυτους να μας λυσει μιαν απορια;Γιατι το επισημο κρατος(οχι εθνος-αυτο προσπαθουν να το καταργησουνε),δεν τιμησε ΠΟΤΕ(και ουτε προκειται με τις παρουσες συνθηκες)την μαχη των Θερμοπυλων,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ και ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ;;;;Αει...καληνυχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://gianniotis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html
    Δυστυχως η ηλιθιοτης της ηγετικης ομαδος της ΧΑ καταφεραν τα εξης:

    1. Να θεωρειται στην Ελλαδα ο ναζιστικος κινδυνος μεγαλυτερος και υπαρκτος εναντι του πραγματικου κινδυνου που ειναι ο σταλινοκομμουμισμος οπως εκφραζεται απο το ερυθρο ΚΚΕ και ροζ πουα ΣΥΡΙΖΑ- " ραντικαλ τσικ"

    2. Διδει " δημοκρατικα επιχειρηματα" στα σταλινικα κομματα να επιτιθενται,οχι κατα των μελων της ΧΑ αλλα σε καθε ελευθερο σκεπτομενο ανθρωπο που διαφωνει με τον ολοκληρωτισμο του κομμυνισμου .Διοτι τον παρουσιαζουν οι κουκουεδες και οι συντροφοι των ΜΜΕ ως φασιστΑ ή ως ΧΑυγιτη.Με αποτελεσμα ο ηδη φιμωμενος ελευθρος λογος να παρεμποδιζεται και να αποκαλειται " φασιστικος" επειδη δεν ειναι κομμουνιστικος
    .
    3 Μαζι με τα λοιπα φασιστικα κομματα -λατρεις του ολοκληρωτισμου ( δηλαδη ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ) ΕΜΦΑΝιζουν την ελλαδα ως υποαναπτυκτο κρατος οπου το ημισυ και των νεοελληνων ειναι οπαδαοι του ολοκληρωτισμου.

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
    Ειμαι 60 χρονος -πτυχιουχος ΑΕΙ και πρωην αριστερος............
    και σε πληροφορω οτι δεν με χαλασε
    που ειδα το τελετουργικο στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
    απο τα παιδια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ................
    ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΦΛΟΓΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ...........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι' εγώ δεν θα μιλούσα εάν επρόκειτο μόνο περί αυτού.

      Άλλο πράγμα είναι ένα απλό τελετουργικό, κι' άλλο πράγμα τα δημόσια και παραλιακά ξεβρακώματα.

      Δεν είναι δυνατόν να φορούν περικεφαλαίες και δίκην αρχείων Ελλήνων με ασπίδες και κοντάρια να επιδίδονται σε γυμναστικούς αγώνες και πολεμικές παραστάσεις.

      Τί άλλο δηλαδή θα δούμε;
      Να κουβαλούν μάρμαρα για να φτιάξουν τον δικό τους Παρθενώνα, ή να φτιάξουν τον δικό τους πολιορκητικό κριό για να εισέλθουν στο κοινοβούλιο;

      Από τη μια κατηγορούμε τους δωδεκαθεϊστές για τις αθλιότητές τους, κι' απ' την άλλη τους βλέπω να σκαρφαλώνουν στα ικριώματα της Ακρόπολης και να παριστάνουν τους πτερωτούς Θεούς...

      Έλεος...

      gianniotis

      Διαγραφή
  6. Ο ΛΑΟΣ είναι πολύ καλύτερη λύση για τους πατριώτες δεξιούς, πρέπει να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάκαμψης του μοναδικού αξιόπιστου πολιτικού αρχηγού του Καρατζαφέρη που το κατεστημένο έθαψε με δόλο
    Υγ. Γιαννιώτη μπράβο απέδειξες οτι δέν χαρίζεσαι σε κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Γιαννιώτη και λοιποί σχολιαστές, θα ήθελα να αφήσω και εγώ το δικό μου σχόλιο:
    Δυστυχώς σήμερα, που η νεοταξική διαβολή έχει πλήξει το έθνος μας, ο εθνομηδενισμός της αριστεράς έχει αλλοιώσει συνειδήσεις και έχει επιφέρει σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα μας, εκφραζόμενη από τις πολιτικές επιλογές της, η αδήριτη ανάγκη για εθνική αφύπνιση έχει γίνει πεδίο προστριβών και αντιμαχόμενων ερμηνειών, για το τι εστί έθνος, πατρίδα και Ελλάδα!
    Το πρόβλημα αρχίζει όταν στο «παιχνίδι» μπαίνουν κομματικά εθνοσωτήρια κέντρα.
    Λίγο πολύ, όλα τα κόμματα «πουλάνε» πατριωτισμό, επειδή ο κόσμος νοιώθει ήδη προδομένος και εξαρτημένος από τα ξένα κέντρα εξουσίας.
    Επειδή λοιπόν οι εξελίξεις «τρέχουν» γρηγορότερα από την πνευματική και γνωσιακή ωρίμανση στο θέμα «Τι αληθινά είναι ο Ελληνισμός», κάποιοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν αδαώς, την απάντηση!
    Ναι, είμαστε κληρονόμοι του Ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι πρέσβευε ο πολιτισμός και το πνεύμα των Ελλήνων; Πόσοι διδάχθηκαν την αληθινή φύση της Ελληνικής σκέψης, μα κυρίως του Ελληνικού ήθους;
    Σίγουρα πολύ λιγότεροι από τους αυτόκλητους ερμηνευτές και εμπνευστές «αρχαίων ιερουργιών» της φαντασίας τους.
    Έλλην κύριοι, δεν είναι αυτός που φορά χλαμύδες και περικεφαλαίες και μιμείται τα αθλήματα και την εκπαίδευση των αρχαίων! Αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας αφρικανός!
    Ο θυμόσοφος λαός, λέει πως δεν κάνουν τα ράσα τον παππά! Τι είναι αυτό που μεταφέρετε από τους αρχαίους σας προγόνους ,που δεν μπορεί κανείς άλλος να το μιμηθεί;
    Το καλύτερο μνημόσυνο στους αρχαίους μας προγόνους, δεν είναι οι δήθεν «αρχαίες μυσταγωγίες» (αλήθεια, ξέρετε τι σημαίνει «μυσταγωγία»;), αλλά η υιοθέτηση των ηθικών αρχών και αξιών που είχαν, στην ζωή μας, στις σκέψεις και τις πράξεις μας, όπως αυτές αναφέρονται στα Δελφικά Παραγγέλματα! Μόνο έτσι δείχνουμε το σέβας στους προγόνους μας και τους τιμούμε ως γνήσιοι συνεχιστές τους και όχι βεβαίως με φιέστες κακέκτυπων (χολιγουντιανής αισθητικής) δρώμενων, που δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο το αρχαιοελληνικό μέτρον και ύφος. Αν νομίζουμε ότι γινόμαστε όμοιοι με τους αρχαίους αν φορέσουμε όλοι χλαμύδες και δόρατα, τότε είμαστε πολύ μακριά από το πνεύμα των προγόνων μας.
    Βεβαίως και μπορούν να γίνουν τελετές μνήμης σε ιστορικούς τόπους και ιερά σημεία της ιστορίας μας. Δεν προσδίδει τίποτε όμως η μίμηση της εποχής εκείνης. Σήμερα ζούμε σε άλλη εποχή. Η μίμηση από μόνη της ως έννοια, είναι ταυτόσημη με τους βαρβάρους και τους πιθήκους (αυτοί μας μιμούνται) και όχι βεβαίως με τους πραγματικούς Έλληνες, που βλέπουν τα πράγματα στην ουσία τους και όχι στην επιφάνεια και την λεζάντα.
    Αναπαράσταση μαχών στα πλαίσια τουριστικών εκδηλώσεων από ηθοποιούς (ώστε να υπάρχει και μια σχετική ποιότητα στην μίμηση), ίσως να είχε κάποια λογική, μόνο και μόνο για την προσέλκυση τουρισμού, που θέλγεται από φολκλόρ εικόνες.
    Εν κατακλείδι, αν και είναι απολύτως αναγκαία η εθνική μας αφύπνιση, η κακέκτυπη αναβίωση των αρχαίων εποχών, δεν προσδίδει τίποτε σε αυτό τον στόχο αλλά αντίθετα δείχνει πόσο πολύ απέχουμε από την αρχαιοελληνική ιδέα, αδυνατώντας να δούμε την ουσία του αρχαιοελληνικού πνεύματος και βλέποντας μόνο την επιφάνεια!
    Βεβαίως είναι προφανές ότι οι εμπνευστές των εκδηλώσεων αυτής της μορφής, δεν αποσκοπούν στην αληθινή αφύπνιση του Ελληνικού πνεύματος (που μάλλον το αγνοούν παντελώς), αλλά στην προσέλκυση κομματικών φίλων και νέων μελών, επενδύοντας στην νέα τάση για περισσότερη …ελληνικότητα (έτσι αόριστα)!
    Κύριοι, δεν είναι εύκολο να είναι κανείς Έλληνας…
    Πρέπει να αποβάλουμε πρώτα τον ραγιαδισμό μας και την νεοελληνική μας κουλτούρα.
    Οι Έλληνες, δεν κομπάζουν για αυτό που είναι. Απλά …είναι!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΕΥΓΕ! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΧΛΑΜΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ "ΓΙΟΡΤΟΥΛΕΣ" ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟ 1936 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΥΠΟΤΗΘΕΤΑΙ) ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ; ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ; ΨΗΦΙΖΩ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΓΚΑ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή