Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Στην αντεπίθεση η κυρία Πελέκη. Κατηγορεί τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠαΣοΚ


Ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠαΣοΚ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου επιρρίπτει τώρα η σύζυγος του πρώην υπουργού κ. Γ.Βουλγαράκη κυρία Αικατερίνη Πελέκη, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική διαγραφή της από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.
Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία η κυρία Πελέκη παραπέμπεται (με πλειοψηφία 2-1) στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή.
Την ίδια ώρα η συμβολαιογράφος, έχοντας κληθεί ως ύποπτη διάπραξης αδικημάτων, στην προσπάθειά της να εξουδετερώσει κάθε υπόνοια ποινικής εμπλοκής της στην υπόθεση Βατοπαιδίου, σε υπόμνημα που κατέθεσε στους εισαγγελείς Εφετών κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου και κ. Π.Στραγάλη ισχυρίζεται:
« Σαφές είναι ωστόσο ότι προ της συντάξεως από εμένα των συμβολαίων είχαν προηγηθεί κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης και της παρούσας κυβερνήσεως για την αναγνώριση των τίτλων κυριότητας της Μονής Βατοπαιδίου,καθώς και κυβερνητικές αποφάσεις που αποφάσιζαν αφενός των ανταλλαγή των εκτάσεων και αφετέρου τους ακριβείς όρους υπό τους οποίους θα λάβουν χώρα».
Με αυτά τα δεδομένα, συνέχισε τον ισχυρισμό της η κυρία Πελέκη, τέθηκε τόσο για την ίδια όσο και για άλλους που εμπλέκονται στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού Δημοσίου «ένα ασφυκτικό πλαίσιο προσδιορισμένο από υπουργικές αποφάσεις και άλλες κανονιστικές διατάξεις, μέσα στο οποίο οφείλαμε να ενεργήσουμε, όπως και πράγματι έγινε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου