Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Παραπέμπεται με το ερώτημα της οριστικής παύσης...


Με το ερώτημα της οριστικής παύσης από το σώμα των συμβολαιογράφων παραπέμπεται η Αικατερίνη Πελέκη στο Πενταμελές Πειθαρχικό Δικαστήριο για τη συμμετοχή της σε δύο ΕΠΕ και τη σύνταξη συμβολαίων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του Δημοσίου, οι οποίες βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Πριν από δέκα ημέρες περίπου, η κ. Πελέκη έδωσε εξηγήσεις στο Τριμελές Πειθαρχικό Δικαστήριο, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, χθες, παρέπεμψε την υπόθεση κατά πλειοψηφία (2 προς 1) στο Πενταμελές Πεοθαρχικό Δικαστήριο, καθώς έκρινε ότι το ίδιο δεν είναι αρμόδιο.
Η ίδια η κ. Πελέκη υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειές της ήταν νόμιμες, καθώς στις δύο ΕΠΕ δεν ήταν διαχειρίστρια, αλλά απλό μέλος.
Την ίδια στιγμή που γινόταν γνωστή η απόφαση του Πειθαρχικού Δικαστηρίου, η κ. Αικατερίνη Πελέκη κατέθετε με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πελέκη κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ποινική ευθύνη για την υπόθεση, καθώς δεν είχε δικαίωμα να αμφισβητήσει το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων, ενώ αρνείται ότι έλαβε κάποια αμοιβή για τα επίμαχα συμβόλαια.
Στους δύο εισαγγελείς έχουν κληθεί επίσης ο πατέρας της Διονύσης και ο αδελφός της Δημήτρης, για συνέργεια σε απιστία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου