Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Οι Αντιθεσεις της τουρκικης "Δημοκρατιας"...


Για περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης επικρίνεται η Τουρκία στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.
Οι δημοσιογράφοι φοβούνται αντίποινα, αναφέρουν οι ΗΠΑ ακριβώς τη στιγμή που κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης Ερντογάν και του εκδοτικού ομίλου Dogan...
Την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Dogan Yayin για φορολογικές παραβάσεις έπειτα από τη διενέργεια ελέγχου από τις φορολογικές αρχές, ο οποίος ελεγχος , σύμφωνα με την τουρκική Ένωση Τύπου έγινε για να σταματήσει η επικριτική για την κυβέρνηση αρθρογραφία.
Ωστόσο, σημειώνεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν και ο όρος «τουρκισμός» αντικαταστάθηκε από τον όρο «τουρκικό έθνος», παραμένουν οι περιορισμοί, κυρίως ως προς το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων και την κουρδική μειονότητα.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία για την επιβολή περιορισμών στο Internet.
Εκατοντάδες δικτυακοί τόποι, ανάμεσά τους και το YouTube, δεν είναι προσβάσιμες στην Τουρκία.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=257013

Όμως την ιδια εποχη προβαλλεται στην γειτονικη χωρα, η ταινια με τιτλο «Φθινοπωρινος Πονος» της Τομρις Γκιριτλιογλου.
Θεμα της ταινιας τα γεγονοτα του Σεπτεμβριου του1955 στην Κωνσταντινουπολι.
Οι θεατες της ταινιας διαπιστωνουν μια τραγικη πραγματικοτητα που οι πολιτικοι τους ηθελαν να αγνοουν.
Ενας φανατισμενος οχλος εξαφριωμενων τουρκων επιδιδεται σε φρικιαστικες ομωτητες. Ελληνες βασανιζονται και σκοτωνονται, γυναικες βιαζονται, περιουσιες καταστρεφονται, ταφοι εβηλωνονται, όλα αυτά ξεδιπλωνονται στα ματια των εκπληκτων θεατων.
Η Ολλανδικη « Trown» σε ανταποκρισι της δημοσιευει με τιτλο «Η Κωνσταντινουπολι ντρεπεται για το 1955» προβαλλει την ξεχασμενη τραγικη πραγματικοτητα.
«Ποσοστο 10% του πληθυσμου στην Πολι ησαν Ελληνες. Αν δεν ειχαν εκδιωχθη σημερα οι Ελληνες θα ξεπερνουσαν το ένα εκατομμυριο.»
Όμως οι Ελληνες, χαριν αυτης της δουλικης κληρονομικης και ανικανης ηγεσιας , της ανυπαρξιας πολιτειακων και Πνευματικων ηγετωνπου είναι για τελετες και ευγενικες υποκλισεις , εχουν ξεχασει πολύ περισσοτερο την ιστορια τους από ό, τι οι Τουρκοι τα «κατορθωματα» των…
Οσο για την ταινια, αμφιβαλλω αν οι δικοι μας "δημοκρατουρες" κουμπαροι και χορευταραδες, θα επιτρεψουν ποτέ να προβληθη στην Ελλαδα, μην τυχον και ξυπνησουν πεθαμενες μνημες ή ξεστραβωθουν οι νεοελληνες και μαθουν την ιστορια μας...
ΙΑΣΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου