Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Το σύνδρομο Καραχασάν...


Οι πονοκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα δεν λένε να τελειώσουν.
Πριν από τρία χρόνια τόλμησε ν' αναδείξει ως υποψήφια νομάρχη τη νεαρή μουσουλμάνα Γκιούλ Καραχασάν και μετά την εγκατέλειψε.
Το 2007 κατάφερε να πρασινίσει τον εκλογικό χάρτη της Ξάνθης και της Κομοτηνής, λόγω της επιλογής του να κατεβάσει τους μειονοτικούς Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη αλλά τώρα ανησυχεί για την δραστηριότητα του δεύτερου.
Το ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε έντονα επειδή ο Μάντατζη, ως πρόεδρος των μουσουλμάνων, υπέγραψε ανακοίνωση όπου η μειονότητα αναφερόταν ως «κομμάτι του τουρκικού έθνους».
Η μειονότητα απ' την πλευρά της εξοργίσθηκε, όταν το ΠΑΣΟΚ στρίμωξε τον βουλευτή του, απειλώντας ότι θα τον διαγράψει και εκείνος επεχείρησε να «αποδράσει» από το αξίωμα του προέδρου της.
Οι μειονοτικοί τού ξεκαθάρισαν ότι «χωρίς εμάς, δεν έχεις πολιτικό μέλλον, ούτε θα ξαναβγείς βουλευτής στην περιοχή».
Οι μειονοτικοί δεν έκαναν αποδεκτή την παραίτηση, και του ξεκαθάρισαν ότι το ετήσιο συνέδριο θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου, και μόνο εκεί μπορεί να παραιτηθεί.
Μετά τον Μάντατζη, ο κλήρος πέφτει στον Χατζηοσμάν, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να μπει σε παρόμοια περιπέτεια, γι' αυτό και θα επικαλεστεί λόγους υγείας. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν τα μειονοτικά, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν κληθεί ποτέ να συζητήσουν ή να αναλάβουν κάποιο ρόλο: «Με τη μειονότητα ασχολούμαστε μόνο όταν κάποιος βγαίνει και λέει ότι είναι Τούρκος, ή προεκλογικά. Μετά την ξεχνάμε όλοι», τονίζουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου