Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

"Ανοιχτές πληγές" στην ΕΛ.ΑΣ


Γράφει ο: Δημήτρης Καραστεφανής

Λαβωμένη η εικόνα της Αστυνομίας...
Με αστραπιαίους ρυθμούς αυξάνεται η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, ενώ αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι οι κακοποιοί γίνονται και ολοένα σκληρότεροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά μέσο όρο κάθε μέρα σημειώνονται 189 κλοπές και διαρρήξεις, 9 ληστείες τραπεζών, 65 κλοπές αυτοκινήτων, καθώς και μία δολοφονία κάθε τρεις ημέρες.
Και σα να μην έφτανε αυτό, τα ψυχολογικά τεστ που ξεκίνησαν σε ένα μικρό δείγμα 50 αστυνομικών έδειξαν ότι τρεις ένστολοι δε θα έπρεπε να οπλοφορούν.
Τελευταίο περιστατικό, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ είναι η σύλληψη 46χρονου αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων να τυφλώνει με λέιζερ άνδρες των ΜΑΤ, ενώ όπως έγινε γνωστό είχε αφαιρέσει τις πινακίδες από το αυτοκινητό του.
Πρόκειται για αστυνομικό του υπητερεί στο ΑΤ Αλίμου και ο οποίος – σύμφωνα με το Αρχηγείο – πραγματοποιεί βάρδιες γραφείου και δε φέρει όπλο.
"Ανοιχτή πληγή", εξάλλου, για την Αστυνομία παραμένουν οι τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε 55 ημέρες και οι οποίες έχουν σημάνει συναγερμό διαρκείας στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά και η πρόσφατη νέα απόδραση Παλαιοκώστα – Ριτζάι.
Μάλιστα, το σχέδιο απόδρασης των δύο κακοποιών ήταν γνωστό καιρό πριν, ενώ ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής είχε ενημερώσει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και αυτός με την σειρά του τον αναπληρωτή υπουργό.
Εν μέσω όλης αυτής της αναταραχής ξεκινά και το μεγάλο "μαγείρεμα" για τις κρίσεις στην ηγεσία της Αστυνομίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νυν αρχηγός παραμένει στην θέση του, ενώ ριζικές αλλαγές αναμένονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
---> Σύλληψη αρχιφύλακα στα Εξάρχεια
-------------------------------------------

Αρχιφύλακας της αστυνομίας συνελήφθη στα Εξάρχεια, για χρήση συσκευής λέιζερ και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ο 46χρονος πήγε στην οδό Μπουμπουλίνας με το αυτοκίνητό του, από το οποίο είχε βγάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας, και μέσα από το όχημα έριχνε ακτίνες λέιζερ και "τύφλωνε" τους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί το υπουργείο Πολιτισμού.
Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για συνάδελφό τους.
Ο 46χρονος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου, αλλά σε υπηρεσία γραφείου και δεν φέρει όπλο.
Ο αρχιφύλακας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου